Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Jeszcze lepsi są ci, co się zaklinają, że nie jedzą, a też tyją. ;)
Nie mam nadwagi, tylko trochę tego tłuszczu z brzucha trzeba spalić - szybko pójdzie.  8)

Zyon

Cytat: admin w 2025-06-25, 12:41:18
Cytat: Blackend w 2025-06-25, 12:25:24Dzisiaj na śniadanie dwie parówki + pomidor.  8)
Czy jest optymalnie? Jak najbardziej, bo parówki polałem keczupem. ;)

Ale teraz trzeba etykiety koniecznie czytać, bo zdrowy cukier zastępują chorymi słodzikami!  :lol:
Na szczęście się tym chwalą!
Tez tak ostatnio mialem, trzeba bylo przepic cola i ten mi wciska jakas zero, ja mowie dawaj klasyczna gnojowke a ten takie oczy. Ja mowie, ze co, no to przeciez zdrowsze niz te chemiczne syfy, nie mogl uwierzyc  :lol:  :lol:
Work Buy Consume Die

admin

Piszę całkowicie poważnie: większość słodzików powoduje znacznie więcej bałaganu w organizmie niż cukier buraczany powszechnie używany do niedawna! Jedynie sacharyna jest Ok dlatego ją zakazali na podstawie jednego badania "naukowego", aby wyeliminować ją z runku słodzikowego.
Temat miałem rozwinąć początkowo w książce "Łatwe odpowiedzi na trudne pytania" - ale ostatecznie potraktowałem zagadnienie kadłubkowo - wymieniając tylko te najgorsze "suplementy"... ;)

Gavroche

Już to pewnie mówiłem, ale mam takie obserwacje, że ilekroć my, ludzie, jak chcemy coś ulepszyć, to sp.... :P

Zyon

Cytat: admin w Dzisiaj o 07:18:12Piszę całkowicie poważnie: większość słodzików powoduje znacznie więcej bałaganu w organizmie niż cukier buraczany powszechnie używany do niedawna! Jedynie sacharyna jest Ok dlatego ją zakazali na podstawie jednego badania "naukowego", aby wyeliminować ją z runku słodzikowego.
Temat miałem rozwinąć początkowo w książce "Łatwe odpowiedzi na trudne pytania" - ale ostatecznie potraktowałem zagadnienie kadłubkowo - wymieniając tylko te najgorsze "suplementy"... ;)
Dla wiekszosci to niezrozumiale bo "zero kalorii", tak to reklamy i media robia sieczke z mozgu
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: admin w Dzisiaj o 07:18:12Piszę całkowicie poważnie: większość słodzików powoduje znacznie więcej bałaganu w organizmie niż cukier buraczany powszechnie używany do niedawna! Jedynie sacharyna jest Ok dlatego ją zakazali na podstawie jednego badania "naukowego", aby wyeliminować ją z runku słodzikowego.
Pewnie mają pod korpo dokładnie opisane co i jak to wywołuje bo upychają to wszędzie, nawet do tabsów witaminowych, elektrolitowych. Słodzik na samej sacharynie ostatnio chyba widziałem gdzieś w tamtym millenium. Teraz wszystko najwyżej mieszanka trochę sacharyna i do tego cyklaminian sodu lub sukraloza czy inny badziew.