Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

PS DO MOICH KULINARI

Zaczęty przez kristan, 2014-10-12, 13:36:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

kristan

Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny,  to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.
Nie mnie dyskutować z tak doborowym towarzystwem 8)
- wiem swoje - adie :)

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 15:58:38
A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D

Mądrzy, mądrzy ..., znam?

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-10-12, 16:13:57

Nie, bo skąd?
Ty na innym levelu biegasz :D

Maniek

Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek... - wiem swoje - adie :)

"- Żadnych wywarów na kościach i mięsie - powtarzam pacjentom. - A na czym? - pytają. - A na wodzie - odpowiadam - mówi ze śmiechem dr Myłek.

I argumentuje: - Przecież w zupie najcenniejsze są witaminy i minerały z warzyw. A z kości i mięsa do bulionu trafiają hormony wzrostu, antybiotyki i inne szkodliwe substancje, którymi faszerowano zwierzęta w przemysłowych hodowlach. Dlatego jeśli ktoś chce przygotować rosół to tylko z babcinego drobiu lub z gospodarstwa ekologicznego. " - światowej sławy dr Myłek  :shock:

kristan, powoli brniesz w ślepą uliczkę...

kristan

Mówimy o niebie , czy chlebie????

Gavroche

Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny,  to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.
Czyli homeopatia działa! ;)

administ

Brudzą jak połączeni.  8)

Gavroche

Cytat: admin w 2014-10-12, 16:27:56

Fajny kalambur :D

Zyon

Cytat: admin w 2014-10-12, 15:56:01
Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie!  :D
I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"...   :wink:
Adasko, przydupas nr 13 twierdzi tez, ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem.
Wiec zboza, mleczne i zoltka odpadaja. Co jeszcze zostalo do odstrzelenia? Pani Premier Kopacz jak zyc?
Work Buy Consume Die

administ

Ło matko! :shock:
Andkowa autokorekta!
Miało być "bredzą jak potłuczeni".  :lol:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 16:19:21
Cytat: Radzio w 2014-10-12, 16:13:57

Nie, bo skąd?
Ty na innym levelu biegasz :D

A! Racja, przecież nadal piszę lewą ręką.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 16:30:29
Cytat: admin w 2014-10-12, 16:27:56

Fajny kalambur :D

:lol: :lol: :lol: to nawet lepsze niz oryginal  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Podobno Paracelsus, czyli ojciec nowozytnej medycyny mowi "dawka robi roznice" a tu nagle sie okazuje, ze nie robi nic a nic?
Kristan, ja chetnie przeczytam zeby sie dowiedziec, nieobca jest mi rewizja pogladow i staram sie nie przezywac zbyt czesto dysonansow poznawczych.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-12, 16:51:47
Cytat: admin w 2014-10-12, 15:56:01
Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie!  :D
I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"...   :wink:
Adasko, przydupas nr 13 twierdzi tez, ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem.
Wiec zboza, mleczne i zoltka odpadaja. Co jeszcze zostalo do odstrzelenia? Pani Premier Kopacz jak zyc?
W lewej stopce Adasia jest tego jeszcze trochę :D
Ale w miarę rozwoju ich nauki, zostanie tylko tahini, szpinak i soki z Tesco, a jako źródła białka majonez i masło. ;)

administ

ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem.

Ale moje raki są kupione w zoologicznym!  :D

Zyon

Niewazne! Rak to rak, wazne zeby udowodnic swoja teze  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2014-10-12, 17:01:13
ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem.

Ale moje raki są kupione w zoologicznym!  :D

Dobrze, że wyjaśniłeś, bo od razu huczałoby w internecie. Chyba, że chcesz sobie statystyki Forum poprawić... :roll: :wink:

Radzio

Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:22:09
Mówimy o niebie , czy chlebie????

W tym szczególnym przypadku, dla mnie, to jest "wsio ryba".

Zyon

Cytat: Maniek w 2014-10-12, 16:20:36
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek... - wiem swoje - adie :)

"- Żadnych wywarów na kościach i mięsie - powtarzam pacjentom. - A na czym? - pytają. - A na wodzie - odpowiadam - mówi ze śmiechem dr Myłek.

I argumentuje: - Przecież w zupie najcenniejsze są witaminy i minerały z warzyw. A z kości i mięsa do bulionu trafiają hormony wzrostu, antybiotyki i inne szkodliwe substancje, którymi faszerowano zwierzęta w przemysłowych hodowlach. Dlatego jeśli ktoś chce przygotować rosół to tylko z babcinego drobiu lub z gospodarstwa ekologicznego. " - światowej sławy dr Myłek  :shock:

kristan, powoli brniesz w ślepą uliczkę...

:shock:
Widze, ze to jakis alergiczny odpowiednik profesora Gacionga  :shock:
Work Buy Consume Die

Gavroche

"Najpierw poznaj fakty, a potem możesz je sobie wypaczać, jak chcesz" :D
Kristan fakty zna, to niech sobie wypacza :lol: