Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

OSO - władze

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2014-10-20, 12:56:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: matuVet w 2016-02-23, 20:59:11
Cytat: Anulka177 w 2016-02-22, 18:48:39
Byłoby trochę bardziej zrozumiałe (ale nie do końca) gdyby Michał- admin grupy nie wykasował wypowiedzi tego jak mu tam...Kudera,
A bo mnie wnerwił....

Takie "Kudery"czy "Karwy" to się po wszystkich blogach i forach szwendają  krytykując podstawy wiedzy, dla której dane społeczności istnieją. Sieją tylko dezinformację i wprowadzają ludzi w błąd... :?

administ

Cytat: Anulka177 w 2016-02-23, 21:05:11
Spytam od razu: Dostałeś od tego gościa wiadomość na priv z pretensjami, że zachowujemy się jak Stalin i Dżichadyści? Bo ja dostałam!  :wink:

:lol:
Super!  :lol:
Mnie to przezywali(ją) "siekierkowy" albo "bananowy dyktator" i obie ksywy mi się podobają.  8)  :D

renia

:lol: chociaż za łagodny jesteś na takie "ksywy"... 8)

administ

Ale na takie ładne ksywy to trzeba sobie zasłużyć... ;)  :lol:

Anulka177

Cytat: renia w 2016-02-23, 21:09:09
Cytat: matuVet w 2016-02-23, 20:59:11
Cytat: Anulka177 w 2016-02-22, 18:48:39
Byłoby trochę bardziej zrozumiałe (ale nie do końca) gdyby Michał- admin grupy nie wykasował wypowiedzi tego jak mu tam...Kudera,
A bo mnie wnerwił....

Takie "Kudery"czy "Karwy" to się po wszystkich blogach i forach szwendają  krytykując podstawy wiedzy, dla której dane społeczności istnieją. Sieją tylko dezinformację i wprowadzają ludzi w błąd... :?

Tylko, że tego to akurat p. Tkocz bardzo wychwalał. To jego słowa :

Bogdan Tkocz Trzeba möwić tylko to co się wie.Pan Wojtek jest jednym z optymalnych z największyn stażem . Potencjał młodszych optymalnych jest atutem ale trzeba uszanowač to co zostało osiągnięte .Nie uznaję obrażania słownego tych osöb I tych dokonaň Zagadnienie Człowiek z Pöłnocy aktualne ...czekam na wytłumaczenie tego zagadnienia.Może być przez kontakt z biurem Oczywiście jak będziecie znali odoowiedz .Potem dyskusja dalsza....
Lubię to! · Odpowiedz · 21 luty o 23:16 · Edytowany

Anulka177

Cytat: admin w 2016-02-23, 21:23:21
Ale na takie ładne ksywy to trzeba sobie zasłużyć... ;)  :lol:

Ale mi się "Stalin" chyba nie podoba  :|

administ

A to czytałaś?
Cytat: admin w 2016-02-22, 18:54:46
Kiedyś jak jeszcze forum działało na www.optymalni.org.pl , to pod autentycznego Wojtka podszył się jako "Wojciech Kuder" jeden taki...  :?
Więc nie ma żadnej pewności, kto to jest na FB.  8)

Prawdziwy powinien mieć IP ze Śląska, a ten to mi wygląda na  "poznaniaka".  8)

Anulka177

Cytat: admin w 2016-02-23, 21:28:58
A to czytałaś?
Cytat: admin w 2016-02-22, 18:54:46
Kiedyś jak jeszcze forum działało na www.optymalni.org.pl , to pod autentycznego Wojtka podszył się jako "Wojciech Kuder" jeden taki...  :?
Więc nie ma żadnej pewności, kto to jest na FB.  8)

Prawdziwy powinien mieć IP ze Śląska, a ten to mi wygląda na  "poznaniaka".  8)
Nosz kurde, admin detektyw!  :shock: Chapeau bas!!!  :shock: :D

administ

Ten opty nie ma profilu na fb, jakby co.  8)

renia

Cytat: admin w 2016-02-23, 21:50:00
Ten opty nie ma profilu na fb, jakby co.  8)

Czyli ten "Wojtek" ze Śląska? :roll: Tak dobrze go znasz? :roll: 8)

administ

Jasne, ale nie będę się upewniał, bo po co mu głowę zawracać.  8)
Zresztą mnie to nie interesuje.  :D

renia

Jest jakiś Wojciech Kuder na FB w gronie Optymalnych...

https://www.facebook.com/wojciech.kuder

administ

A tego profilu to nie widzę, bo nie jest "publiczny".
Widzę tych Kudrów - https://pl-pl.facebook.com/wojciech.kuder.7  https://pl-pl.facebook.com/wojciech.kuder.75

administ

Tego też nie widzę, bo nie jest "publiczny"

renia

Cytat: matuVet w 2016-02-23, 22:10:22
to ten: https://www.facebook.com/wojciech.kuder?fref=pb_other

Tam w "zdjęciach" są książki i wizerunek Jerzego Zięby, a nie ma dr Kwaśniewskiego... :roll:

Anulka177

Odsyłał mnie na to forum, pisał, że tam jest mądrość  8)
http://opty.org/gazeta-opty-forum-optymalnych

matuVet

Szkoda czasu na gościa. Idę skonsumować jakiś wungiel na noc co by smalec wytopić...

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-02-23, 22:49:30
Odsyłał mnie na to forum, pisał, że tam jest mądrość  8)
http://opty.org/gazeta-opty-forum-optymalnych

Nie chce mi się tego wszystkiego czytać, ale zerknęłam na 2 artykuły i tutaj są cytaty z nich (sprzeczne ze sobą)...

"Duża część optymalnych po przeczytaniu książek dr Kwaśniewskiego i przejściu na żywienie optymalne myśli, że po kilku miesiącach, a najpóźniej kilku latach będą mądrzejsi. A to dlatego, że w książkach tak jest napisane, że dobrze odżywiony mózg będzie lepiej pracował. Jednak po kilku latach ci mądrzejsi rozumieją, że tak nie jest.(...)Patrząc z boku widzę wszechotaczającą nas głupotę, niestety również ta głupota panoszy się wśród optymalnych".

A w drugim artykule...

"Umieszczony w to miejsce w numerze artykuł pod tytułem „Chiny finansują USA” może wywoływać zdziwienie, ale uważam, że Optymalni jako ludzie rozumni i bardziej rozumiejący świat powinni mieć także możliwość odmiennego od lansowanego w TV spojrzenia na sprawy gospodarczo-polityczne dziejące sie na arenie międzynarodowej...".

Albo są rozumniejsi, albo nie  :roll:
Albo dotyczy to tylko tych, którzy przez dłuższy czas stosują się do zasad ŻO dokładnie, albo trochę inteligencji ma się wrodzonej i nabytej w wyniku socjalizacji (głównie z rodziny).
Jednak pozytywne działanie DO na intelekt widać niezaprzeczalnie po dzieciach - szczególnie tych będącymi Optymalnymi od urodzenia, albo i przed). U dorosłych nieraz głupota jest tak dalece posunięta, że już całkiem się nie cofnie... :? 8)

administ

Cytat: renia w 2016-02-23, 13:33:26
Czy Stowarzyszenie OSO jest potrzebne w dobie powszechnego korzystania z Internetu?

Odpowiadam: stowarzyszenie jest bardzo potrzebne, ale ani mnie, ani mojej Rodzinie ani roli do której zostało powołane.  :?
A komu? No, tego to ja nie napiszę, bo po co?  :D
I tak dla przyzwoitości oraz ze względu na dbałość o moje dobre nazwisko sugeruję usilnie, aby propagowaniem Diety Optymalnej zajęły się osoby o stosownym stopniu znajomości zagadnień dietetycznych, a nie ci, co im się zdaje, że coś wiedzą.
Prawo autorskie zaś jest jednoznaczne, więc trzeba też wiedzieć z kim rozmawiać na temat przyszłości związanej z Żywieniem Optymalnym...  8)
Z kim? No, tego to ja też nie napiszę, bo po co?  :lol:
Już wiecie?