Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Co zamiast jajecznicy?

Zaczęty przez michal23l, 2015-03-18, 13:44:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: admin w 2015-03-18, 18:04:42
A ten Wasz Młodszak, to garnie się do kuchni? :roll:

Bardzo!  :shock:
Poza prostymi potrawami typu jajecznica, już sama desery robi. Coś tam w internecie wynajduje, a później z mamą konsultują jak przepis trochę zmienić aby na jadalne przerobić.  8)

JTKirk

Cytat: Gavroche w 2015-03-18, 17:37:24
Cytat: michal23l w 2015-03-18, 16:05:29
A te placki serowe dobre są? Da sie je zjeść?
Ja kiedyś lubiłem, ale na ŻO szybko się dąży do maksymalnego upraszczania potraw.
No chyba, że ma się żonę. :)
Ja jem zwykle jajecznicę, żółtka sadzone na maśle, z masłem, a w ciepłej porze roku na surowo ze śmietanką i miodem.
Mnie się nic nie nudzi, tak sobie myślę, może sobie odsapnij ze dwa tygodnie od jajek, zatęsknisz, zasmakują znowu. :)

z ust mi wyjąłęs :)

administ

Dzień bez żółtek? :shock:
Jakoś da się przeżyć, ale co to za dzień... ;)

Blackend

Ostatecznie w podróży, ale w domu na miejscu?  :shock:
Bez jajec czuł bym się nieswojo.  :? ;)

administ

Tradycja rzecz święta... ;)
Bez jajec się nie da! 8)

Radzio

Cytat: JTKirk w 2015-03-18, 18:13:55
Cytat: Gavroche w 2015-03-18, 17:37:24
Cytat: michal23l w 2015-03-18, 16:05:29
A te placki serowe dobre są? Da sie je zjeść?
Ja kiedyś lubiłem, ale na ŻO szybko się dąży do maksymalnego upraszczania potraw.
No chyba, że ma się żonę. :)
Ja jem zwykle jajecznicę, żółtka sadzone na maśle, z masłem, a w ciepłej porze roku na surowo ze śmietanką i miodem.
Mnie się nic nie nudzi, tak sobie myślę, może sobie odsapnij ze dwa tygodnie od jajek, zatęsknisz, zasmakują znowu. :)

z ust mi wyjąłęs :)

:lol:
Tym, prostym sposobem, panowie, pięknie pociągnęliście ... temat. :D

administ

Ale jak jajo do ust trafiło, to po co je wyjmować? :roll: ;)

Radzio

A, to pewnie pochodna od tej zabawy z pierzastym chokapokantasem. :wink: :lol:

Gavroche

Mnie się z zupełnie inną zabawą skojarzyło. ;)

Radzio

Wiem, wiem, ale nie powiesz. :lol: :lol: :lol: :)

Gavroche

Widziałem raz na filmie, powiedziałbym, ale nie wiem jak to się nazywa, po angielsku było... ;)

Radzio

Diogenes z Synopy

jeżeli chodzi o białko to może batony?

http://pulsinnowacji.pb.pl/4263846,23824,swierszcze-w-batonie

Cytatowady, robaki, ślimaki czy stworzenia wodne. Polski start-up oferuje batony smakowo-odżywcze, zawierające mielona masę ze świerszczy. Jak stwierdza firma, są one zdrowe, zawierają białko, mikroelementy jak żelazo, magnez i cynk oraz witaminy w tym łatwo przyswajalne A i B oraz 10 niezbędnych aminokwasów.

Cytatjeden z najciekawszych rodzajów żywności na rynku polskim - odżywcze batony z mielonymi świerszczami.

Gavroche

Fajne, spróbowałbym, ale owady to raczej zastępcze-głodowe białko. :D
Choć jak będziemy się tak mnożyć, to prawdopodobny jest przeskok na alternatywne zwierzęta pokarmowe.  8)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-23, 12:24:54
jeżeli chodzi o białko to może batony?

http://pulsinnowacji.pb.pl/4263846,23824,swierszcze-w-batonie

Cytatowady, robaki, ślimaki czy stworzenia wodne. Polski start-up oferuje batony smakowo-odżywcze, zawierające mielona masę ze świerszczy. Jak stwierdza firma, są one zdrowe, zawierają białko, mikroelementy jak żelazo, magnez i cynk oraz witaminy w tym łatwo przyswajalne A i B oraz 10 niezbędnych aminokwasów.

Cytatjeden z najciekawszych rodzajów żywności na rynku polskim - odżywcze batony z mielonymi świerszczami.

Fuj... :? :x Żółtka są "obrzydliwe", karkówki, boczki, a świerszcze są cacy... :shock:

administ