Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Udka kaczki duszone

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2015-05-18, 17:18:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Lepsze toczone udka kobiece. ;)

administ

Gavroche

Blackend

renia

Dzisiaj mieliśmy (jeszcze zostało 8)) udka kacze pieczone w brytfannie w piekarniku. Też pyszne. Soczyste, tłuściutki. Zjadłam całe... 8) Kupiłam 2 kilo i było to 10 sztuk. Ale 2 porcje zamroziłam. W ciągłej sprzedaży u nas ich nie ma. Trzeba zamawiać.
Nie myślałam, że takie drogie są... :? :lol:

renia

Nie całe 2 kilo, tylko całe udko... 8) :lol:

administ

A po czym poznałaś, że to było udko kacze? :roll: ;)

renia

Całkiem inaczej wygląda niż kurze i ma wyższa cenę. Gęsie też są inne. Dłuższe...

Diogenes z Synopy

dawien, partnerka kiedyś mnie opieprzyła , iż kupiłem  od baby ze wsi  kaczkę ( 45 zł )   sam tłuszcz, w rosole wody nie było  ;-)   . Gdy teraz chciałem kupić , rzekła , a po co chude mięso masz do domu przynosić  :)  ?    Z drobiu jadamy jedynie smalec gęsi  ( wyeksportowany do Francji, wrócił jak bumerang z nową etykietą ).

administ

Cytat: renia w 2015-07-08, 18:57:00
Całkiem inaczej wygląda niż kurze i ma wyższa cenę. Gęsie też są inne. Dłuższe...

No proszę, jak to na udka się zerka... ;)

renia

Sam do siebie mówisz? :shock: 8) :lol:

Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2015-07-08, 18:44:29
Dzisiaj mieliśmy (jeszcze zostało 8)) udka kacze pieczone w brytfannie w piekarniku. Też pyszne. Soczyste, tłuściutki. Zjadłam całe... 8) Kupiłam 2 kilo i było to 10 sztuk. Ale 2 porcje zamroziłam. W ciągłej sprzedaży u nas ich nie ma. Trzeba zamawiać.
Nie myślałam, że takie drogie są... :? :lol:

Tu też rzadkość.