Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Zupa z klopsikami

Zaczęty przez renia, 2015-07-21, 20:03:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Reniu przestań dokazywać po nocach ,bo mi ślinka cieknie ,a do obiadu daleko .

Blackend

Trochę duże te klopsy aby tak na raz z łyżki zjeść. No chyba że to się je nożem i widelcem, a resztę prosto z talerza wypija. ;)

renia

Nie są aż takie wielkie, jak to na zdjęciu z bliskiej odległości zrobionym, wygląda... :roll: ale faktycznie mogłyby być mniejsze...
Jeszcze jakieś uwagi? Soli nie za dużo?  :lol: Wszelkie podpowiedzi mile widziane...  :roll: :wink:

renia

Cytat: Jarek w 2015-07-21, 20:31:57
Reniu przestań dokazywać po nocach ,bo mi ślinka cieknie ,a do obiadu daleko .

To ile razy dziennie Ty jesz? :roll:

vvv

Cytat: renia w 2015-07-21, 21:57:17Jeszcze jakieś uwagi? Soli nie za dużo?  :lol: Wszelkie podpowiedzi mile widziane...  :roll: :wink:

Cytat: wikiSkładniki Vegety to m.in. sól, suszone warzywa (marchew, pasternak, cebula, seler, pietruszka), glutaminian sodu, cukier, skrobia kukurydziana, witamina B2.

Może napisz zamiast "vegeta" >> "suszone warzywa i zioła wedle uznania" to się "markowi" puryści nie będą mieli do czego przyczepiać.
:wink:

Jarek

Reniu dwa ,a ślinka leci cały czas ,co za męczarnia

Gavroche

Nie wolno, w rozpisce jest dwa.
Amen. 8)

Jarek

Nie bo mi głupio będzie.

vvv

Cytat: Jarek w 2015-07-21, 22:10:29ślinka leci cały czas ,co za męczarnia
A to dziwne, a mi się wydawało, że w definicji Optymalnego jest zaszyte "nigdy nie głodny", na co ja mam wykładnię, zje się przy sposobności, po dziennych zajęciach, wieczorem, jak nie dziś to jutro. Chyba, że to jakieś DO w odmianie celowanej w niewydolność wątroby, czy niedożywienie.
8)

Gavroche

Jarek

W jakiej rozpisce? masz taką ?

Gavroche

Ja mam inną, w mojej jest trzy. :D

Jarek

A ja mam cztery i pięć ,i jeszcze mi mało.

Gavroche

Nie wiem jak Ci pomóc. :?

renia

Wpisałam BTW potrawy...niezłe proporcje... :D

Jarek

VVV jeśli jesteś tak dobry w ocenie optymalnych ,to musisz nim być , a potem napisz jak było ,dziel sie tym co posiadasz .

vvv

Spisujesz swój jadłospis z całego tygodnia,
razem ze swoimi obliczeniami BTW to Ci go opiszę:

(1) zgodnie z ŻO, DO (z cytatami źródłowymi)
(2) zgodnie z DDP (jako dziwadło-ciekawostkę-do wyśmiania)
8)