Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Pytanie o Windows 10

Zaczęty przez anakin, 2015-11-28, 01:33:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

anakin

Od 20 lat uzywam Windows 95, ktory jest wolny od wszelkich wodotryskow i bajerow, zastanawiam sie jednak czy warto juz zamienic go na ostatnio wydanego Windows 10 czy jeszcze zaczekac?

Diogenes z Synopy

warto zmienić na XP Home Edition . Zainstalować przeglądarkę Firefox. Hicior od kilkunastu lat. Sprawdzony i nie utrudnia życia  ;-)

administ

Właśnie, na amigę system idealny... ;)
A w ogóle to lepiej przejść na androida.  8)

Blackend

Androida nie znam, ale Młodszak, który miał do czynienia z Windows phone 8 i Androidem Lollipop twierdzi, że to bez różnicy. Używa teraz Andka tylko ze względu na aplikacje niedostępne na Windzie.  8)

administ

http://softonet.pl/publikacje/poradniki/Android.4.4.KitKat.na.PC-instalacja.testy.i.nasze.wrazenia,76 - ja tam na androidzie się nie wyznaję zbytnio, bo za nowy sprzęt mam aby go rootować, ale niektórzy sobie chwalą...

Blackend

Czym większa konkurencja tym lepiej. Na razie microsoft wyraźnie przespał urządzenia mobilne, stąd darmowy win 10 aby za wszelką cenę umocnić swoją pozycję na desktopach. Jest jeszcze OS X i Linux - czas pokaże. ;)

administ

Znam kilka zadowolonych osób z linuksa, ale na serwerach.  8)

Blackend

W pracy zawodowej korzystam z programów pod Windowsa, więc i tak nie mam większego pola manewru. ;)
Właśnie zmieniam mojego laptopa, bo skończyła mi się przestrzeń dyskowa, a za półtorej ceny dysku mam nowocześniejszą maszynę z większą ilością ramu i z nowszym systemem (Win 7 64bit), a więc znowu niechcem ale muszem. ;)  :lol:

administ

O właśnie przez takich "klientów" handel kuleje, bo wymienia jak musi, a nie jak wychodzi nowy model!  :?
Też tak mam, bo jak dobre, to po co wymieniać na lepsze.  8)

Blackend

Teraz to się smartfony wymienia co rok, bo to jest obciach obnosić się tak długo z tym samym urządzeniem. ;)  :lol:

administ

A bo dają za darmo, to trzeba brać... ;)

Blackend

administ

Teraz wszystko dają bez limitu, aż strach umowę podpisać...  :shock: ;)
I jeszcze mniej kosztuje niż wcześniej!   :shock:
Cuda! A może Duda? :roll:  :lol:

Blackend

Ciekawe, że nieustanna deflacja na rynku elektroniki użytkowej nie wywołuje fali bankructw, a produkty z każdym rokiem są coraz lepsze? ;)
Ale ludziom łatwo wmówić, że najwyższym dobrem jest inflacja i zdolność kredytowa.  :lol:

Jarek

Cytat: Blackend w 2015-11-28, 16:10:10
Ciekawe, że nieustanna deflacja na rynku elektroniki użytkowej nie wywołuje fali bankructw, a produkty z każdym rokiem są coraz lepsze? ;)
Ale ludziom łatwo wmówić, że najwyższym dobrem jest inflacja i zdolność kredytowa.  :lol:
Nie wszystkim  się to wmówi ,ale jest to skuteczna manipulacja  :lol: :lol: :lol:

Blackend

Ci nie wszyscy, to zaledwie błąd statystyczny. ;)

vvv

Cytat: admin w 2015-11-28, 15:54:02
strach umowę podpisać...  :shock: ;)

/wiki/Sprzedaż_przedpłacona
CytatPrepaid (ang. pre - przed, paid - opłacony), sprzedaż przedpłacona, sprzedaż określonych towarów lub usług na zasadach przedpłaty.

Określenie prepaid jest najczęściej używane jako nazwa jednej z ofert sieci telefonii komórkowej, polegającej na zakupieniu przez klienta określonej liczby jednostek taryfikacyjnych. Opłata jest wnoszona z góry, natomiast wykorzystanie nabytych jednostek jest możliwe przez czas określony przez operatora. W zależności od wysokości wniesionej opłaty, czas ten waha się zwykle od dwóch do trzystu sześćdziesięciu pięciu dni. Po tym okresie konieczne jest ponowne uzupełnienie konta. Jednostki są odejmowane z konta użytkownika proporcjonalnie do wykonanych połączeń i wykorzystanych usług dodatkowych. Doładowanie konta i odnowienie limitu jednostek następuje po zakupie specjalnego kuponu. Cechą charakterystyczną oferty prepaid jest brak konieczności zawarcia pisemnej umowy z operatorem (umowa jest zawierana przez dokonanie czynności faktycznych). Rezygnacja jest jeszcze łatwiejsza: Wystarczy zaprzestać korzystania.
:wink:

Jarek

On był nawet na spotkaniu razem z panią Ploc ..Tajemnice żywienia narodu ,chyba?.
Nasi z zarządu byli w ekstazie ,bo może by stołek w biurze poselskim się znalazł ?
Zamiast być optymalnymi ,to zrobili się być gotowi posłami w 5 min .    :evil:       

Diogenes z Synopy

ale widać, że skorzystał na tym spotkaniu.  Gupi mocno nie jest i dobrze wygląda teraz.   ;-)  Wygląda jak optymalny, tylko ta agencja nieoptymalna. Oszukańcza.