Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Pytanie o Windows 10

Zaczęty przez anakin, 2015-11-28, 01:33:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-11-28, 17:44:46
ale widać, że skorzystał na tym spotkaniu.  Gupi mocno nie jest i dobrze wygląda teraz.   ;-)  Wygląda jak optymalny, tylko ta agencja nieoptymalna. Oszukańcza.
A niech mu na zdrowie to wyjdzie . :lol:

Blackend

administ

Wrócił do pudru... ;)  :lol:

zofijeczka

A można w pl wersji 10 zmienić język systemowy na angielski?

administ

Wszystko można, zależy tylko od umiejętności... ;)

zofijeczka

Cytat: Blackend w 2015-11-28, 18:31:00
Tu pisz±, ¿e mo¿na http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/using-multiple-languages  :D
Ale w tytule linku stoi ze windows 8, a tu 10,
Na 8.1 podobno się nie da -tak w sklepie mówią,  dlatego pytam o 10.

Blackend

zofijeczka

Cytat: admin w 2015-11-28, 18:35:51
Wszystko mo¿na, zale¿y tylko od umiejêtnoci... ;)
Ja mam teraz 7 lub 8... kto to wie. Co gorsza muszę chyba w końcu przeinstalować system, a teraz to ja już nie wiem jak to się robi :8 to nie to samo co mòj ulubiony 98, potem nawet xp,

Ostatnio, to znaczy na obecnym systemie to już sobie nic nie personalizowałam, po prostu mi się nie chciało. I tak musiałam wyłaczyć aktualizacje, bo przez nie moja karta graficzna traciła stabilność i mi mroziło ekran, ew restartowało komputer. Ale tak to jest jak się weźmie hop do przodu kartę, a win ma ją głeboko w poważaniu

zofijeczka

Cytat: Blackend w 2015-11-28, 18:40:31
Oj, przepraszam, ale ju¿ siê poprawiam ;) http://www.instalki.pl/demonstracje/systemowe/19301-windows-10-jezyk-systemu.html
O i widzę w komentarzach, że i z tym bywają problemy :) :) ale raz zmienić można na pewno :)
Dzięki.

administ

Cytat: zofijeczka w 2015-11-28, 18:45:24
a teraz to ja już nie wiem jak to się robi :8

A teraz to całkiem prosto, się tylko klika, a reszta się samo robi... ;)
Aby nie przeszkadzać.  :lol:

zofijeczka

Ja to lubiłam kontrolę przez DOS :)  mogłam komendy wydawać.  A co wyszlo to i tak kwestia zmiennych losowych. Jeszcze nigdy mi dwa systemy nie działały tak samo bezbłędnie,  zawsze coś innego nie działało na koniec...

administ

Ale teraz cmd za dosa robi!  8)
Ostatnio Dark bez przerwy wpisuje polecenie netstat, bo mu podpowiedziałem, aby sobie łącze "badał" przed livem.

administ

To całkiem proste! ;)
Klikasz "uruchom", jak się otworzy, to wpisujesz cmd i otwiera się czarne okienko, co albo nic nie rozumie, albo wykonuje polecenia... ;) :lol:
Tylko do niektórych poleceń trzeba mieć uprawnienia.  8)

zofijeczka

Niby tak, ale to nie to samo ;) to nakładka

Jarek

Cytat: admin w 2015-11-28, 19:18:31
To całkiem proste! ;)
Klikasz "uruchom", jak się otworzy, to wpisujesz cmd i otwiera się czarne okienko, co albo nic nie rozumie, albo wykonuje polecenia... ;) :lol:
Tylko do niektórych poleceń trzeba mieć uprawnienia.  8)
Co to jest cmd? :shock:

Blackend

To taka czarna dziura, tyle że kwadratowa i może łatwo zrobić kuku. ;)

anakin

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-11-28, 10:46:16
warto zmienić na XP Home Edition . Zainstalować przeglądarkę Firefox. Hicior od kilkunastu lat. Sprawdzony i nie utrudnia życia  ;-)

Ale jestes absolutnie przekonany, ze warto zmienic Win95 na WinXP? Nie bede zalowal?