Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pytanie o Windows 10

Zaczęty przez anakin, 2015-11-28, 01:33:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mirek

Śmiga elegancko. Mam od początku.

anakin

Windows 10 musial byc lepszy od swych poprzednich wcielen, oddech konkurencji na karku, mam tu na mysli znaczny wzrost tendencji do przegladania neta na telefonie czy tablecie, gdzie MS zaspal.

renia

Szczególnie "lepsza" inwigilacja... :twisted: :lol:

administ

Jak nie pasuje, to nie używać... ;)

renia

Tak robię. Nawet nie wiem czy w laptopie nie mam dziesiątki... :roll: 8)

administ

Jak działa, to lepiej nie sprawdzać... ;)

renia

Właśnie. Po sprawdzaniu może przestać... :? 8)

administ

Właśnie, bo to można źle skręcić na przykład... ;)

Blackend

Windows pięknie śmiga na smartfonie, jak będę kiedyś wymieniał, to w pierwszej kolejności będę brał pod uwagę smartfony z tym systemem.  8)

anakin

Cytat: renia w 2017-03-24, 07:10:51
Szczególnie "lepsza" inwigilacja... :twisted: :lol:

A jak to Cie krzywdzi? I czym to sie objawia?

anakin

Cytat: Blackend w 2017-03-24, 14:18:20
Windows pięknie śmiga na smartfonie, jak będę kiedyś wymieniał, to w pierwszej kolejności będę brał pod uwagę smartfony z tym systemem.  8)

Windows na smartfonie jest tak samo funkcjonalny, co telegazeta w telewizorze. <;

anakin

Cytat: renia w 2017-03-25, 21:33:13
Niczym...Nie piszę o sobie tylko o programie.

O konkretnym programie czy moze o systemie operacyjnym Windows 10? :p

Win 10 nic zlego nie robi... teorie o "inwigilacji" plota lamusy... zupelnie jak ci eksperci od "zamachu smolenskiego", tylko na inny temat.

anakin

Cytat: renia w 2017-03-25, 21:33:13
http://www.spidersweb.pl/2014/10/windows-10-inwigilacja.html

Zamiast powtarzac za "pismakami" z takich wortali jak spiderweb, antyweb, dobreprogramy czy inne podbnie "fachowe", lepiej sluchac uznanych polskich hakerow, ktorzy na co dzien naprawde siedza w temacie. Polecam chocby...

-> https://www.youtube.com/user/GynvaelColdwind/about

Czyli kapitana Dragon Sector, ktory na co dzien pracuje pod systemem Windows 10 i ze wzgledu na zboczenie zawodowe przesledzil czy Windows 10 jest usluszny czy nie jest.

"usluszny" - mam na mysli, czy po odhaczeniu przez uzytkownika tego i owego przestaje to i owo wysylac na serwery MS. bowiem wszystko mozna powylaczac i "inwigilacja" sie konczy.

Acz prawda, ze luserzy ("blondynki", babcie, dziadki, etc.), ktorych wiedza o systemie ogranicza sie do jego wlaczenia/wylaczenia i uruchomienia przegladarki tudziez Worda raczej nie dojda do tego, gdzie i co odhaczyc... to nie na ich rozum. "Telefonie tarczowy" wroc, bo ten smartfon jest za trudny!

administ

A to ciekawe podejście, bo to tak jak z autem, dla przykładu, co jest nie do jeżdżenia, a dla mechanika samochodowego, aby sobie mógł pogrzebać... ;)
Chociaż teraz się już nie grzebie tylko podpina i na ekranie dokładnie instruują co i jak wymienić, jeśli coś szwankuje.  :lol:

anakin

PCWorld: Microsoft finally reveals what data Windows 10 collects from your PC. http://google.com/newsstand/s/CBIwwd_75TQ

i nie ma czym sie podniecac

Jarek

Cytat: anakin w 2017-04-05, 21:20:03
PCWorld: Microsoft finally reveals what data Windows 10 collects from your PC. http://google.com/newsstand/s/CBIwwd_75TQ

i nie ma czym sie podniecac
Pewnie, ja się dowiedziałem po jakimś czasie, że mam W10 :lol:

administ

A mnie dziś ładnie spytało, czy nie chciałbym już dziś wersji 1703 w ramach wyróżnienia, bo normalnie to będzie dostępna od 11-go albo później w zależności od regionu.  :D
No to jak tak ładnie spytało, to sobie zainstalowałem, bo widocznie mnie w tym MS chyba lubią... ;)  8)
Śmiga, że hey!  :D
Podać numer kompilacji? :roll: ;)  :lol:

renia

Ty już chyba należysz do grupy VIP-ów Win10... 8)

RafałS

Dobrze wiedzieć na przyszłość, że gdzieś jeszcze szpiegują z kulturą. Będę pamiętał przy zmianie fona (mam nadzieję że tam też tak kulturalnie), gdyż mój obecny szpiegodawca systemowy nawywijał jak zając w kapuście, aż mi kamerkę zawiesił.  :lol:  :wink: