Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Candida albicans - drożdżyca - POMOCY!

Zaczęty przez opty Marcin, 2006-06-07, 10:40:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Edyta

Cytat: adam319 w 2008-09-17, 14:30:10
Tu masz Edyta parę słów na temat jak to człowiek żyje w symbiozie z bakteriami przewodu pokarmowego, no chyba że bardziej cenisz opinię innych autorów zwłaszcza tych najbardziej obiektywnych czyli sprzedających bakterie w tabletkach.
8)

A ja rozumiem,ze Ty zanim tych info w linku nie przeczytałeś ,to wiedziałeś o tych bakteriach tylko  tyle :" a niech sobie będą " -czy coś w tym stylu  8)
Masakra przyznam szczerze,bo jak można tak pisać i "mikroświecie" ?
Ty nie jesteś normalny,bo chyba nikt przy zdrowych zmysłach by tak nie napisał i nie miej do mnie pretensji ,a z resztą możesz mieć,możesz mnie zgłaszać gdzie Ci sie tylko podoba,możesz prosić o moderacje,o bana,ale to i tak nie zmieni niczego  :(

Edyta

Oczywiście takie coś jak candydoza dla Ciebie nie istnieje,bo nie ma jej w książkach JKwaśniewskiego (tak tu kiedyś ktoś pisał-ja czytałam dwie i tam nic nie pisało)-jesteś śmieszny,bo cytować też trzeba umieć,bo inaczej osmieszysz siebie i wszystkich naokoło,niczego nie sprawdziłeś,poprostu Twoja  "wiedza" opiera sie jedynie na wierze i nic,powtarzam nic,żadne moje upomnienie,żaden mój ban Tobie nie pomoże  :(

lutonn

Wiecie tyle o bakteriach co same bakterie  :mrgreen: :mrgreen:" wiara w bakterie " a jesli sa to z kad sie wziely  :mrgreen: zle i dobre  hehehe raz sa dobre a raz zle to zalezy  zapytajcie o pojecie wzglednosci :mrgreen: :mrgreen:

Edyta

Cytat: lutonn w 2008-09-17, 15:21:47
Wiecie tyle o bakteriach co same bakterie  :mrgreen: :mrgreen:" wiara w bakterie " a jesli sa to z kad sie wziely  :mrgreen: zle i dobre  hehehe raz sa dobre a raz zle to zalezy  zapytajcie o pojecie wzglednosci :mrgreen: :mrgreen:

Nawet tak nie pisz  :mrgreen:

Jestem pełna uznania dla Osoby Jana Kwasniewskiego i Jego książek,ale osłabiają mnie ludzie,którzy nie odbierają niczego z "zewnątrz" ,poza tym co pisze w książkach J.Kwśniwskiego, a wszak o wielu rzeczach jednak nie pisze i czy to oznacza ,że one nie istnieją? No tak.One dla niektórych "ludzików" faktycznie nie istnieją.
Dobrze by było żeby Jan Kwasniewski pisał też  ściśle o  fizycie,kosmosie o tym,ze istnieje jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy niż odżywianie-to po to,zeby i ludzie wiedzieli ,że coś takiego istnieje  :)

adam319

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=679
Cytat
(...)Trzeba tak dobierać pożywienie, aby w możliwie małej objętości znajdowało się możliwie dużo składników odżywczych, jak najbardziej strawionych poza organizmem przez obróbkę kulinarną, jak najwięcej kalorii i jak najmniej części zbędnych, nie strawionych, których „trawieniem” zajmują się bakterie w jelicie grubym, a one trawią tak, aby to było dla nich korzystne. Co korzystne dla bakterii, jest niekorzystne dla organizmu człowieka. Jeśli bakterie nie mają już co „trawić”, to nie powstają w jelitach trujące produkty ich przemiany materii, które ponadto bardzo obciążają pracą wątrobę, szkodzą samej wątrobie i całemu organizmowi.
Gdy bakterie nie mają co trawić, nie wytwarzają metanu, dwutlenku węgla, siarkowodoru, innych substancji lotnych, cuchnących, co powoduje, że wzdęć, gazów, wiatrów i odbijań nie ma.
(...)

To zgadzasz się Edyto z treścią tego cytatu czy nie bo nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi.

Edyta

Masz jakąś obszerniejszą wiedzę nt. bakterii,bo w cytacie nie pisze wszystko o bakteriach ,czy mam rozumieć,że gdy jeszcze tego nie przeczytałeś,to nic o nich nie wiedziałeś?

adam319

Cytat: adam319 w 2008-09-17, 16:02:51
(...)
To zgadzasz się Edyto z treścią tego cytatu czy nie bo nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi.

Niegrzecznie jest odpowiadać pytaniem na pytanie.

Edyta

Nie cytuj już więcej,tylko sam się przekonaj jaką rolę pełnią bakterie w przewodzie pokarmowym.
Przepis na wyjałowienie ; pare miesięcy kuracji antybiotykowej załatwi sprawe i nie będziesz już tak na "sucho" pisał ,tylko z własnego doświadczenia-bedziesz bardziej wiarygodny  :)

Edyta

Cytat: adam319 w 2008-09-17, 16:11:48
Cytat: adam319 w 2008-09-17, 16:02:51
(...)

Niegrzecznie jest odpowiadać pytaniem na pytanie.

Masz problemy ze wzrokiem?Napisałam ,że w cytacie nie ma wszystkich info o bakteriach.

adam319

Nigdzie nie ma wszystkich informacji o bakteriach.
W podanym przeze mnie cytacie jasno stoi, ze bakterie w przewodzie pokarmowym są i że nie należy ich dokarmiać bo trują niemiłosiernie i można się z tym albo zgadzać albo nie.
8)

Edyta

Cytat: adam319 w 2008-09-17, 16:21:13

W podanym przeze mnie cytacie jasno stoi, ze bakterie w przewodzie pokarmowym są i że nie należy ich dokarmiać bo trują niemiłosiernie i można się z tym albo zgadzać albo nie.
8)

Zatem Adasiu musisz je koniecznie pozabijać,wytruj je zanim one Ciebie obeżrą z resztek rozumu.Świetnie sobie z tym poradzą antybiotyki wszelkiej maści  :)
Spiesz się czym prędzej ,bo one Cie zniszczą i nic z Ciebie nie zostanie  :(

sylwiazłodzi

Cytat: adam319 w 2008-09-17, 14:30:10
Tu masz Edyta parę słów na temat jak to człowiek żyje w symbiozie z bakteriami przewodu pokarmowego, no chyba że bardziej cenisz opinię innych autorów zwłaszcza tych najbardziej obiektywnych czyli sprzedających bakterie w tabletkach.
8)

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=679
Cytat
(...)Trzeba tak dobierać pożywienie, aby w możliwie małej objętości znajdowało się możliwie dużo składników odżywczych, jak najbardziej strawionych poza organizmem przez obróbkę kulinarną, jak najwięcej kalorii i jak najmniej części zbędnych, nie strawionych, których „trawieniem” zajmują się bakterie w jelicie grubym, a one trawią tak, aby to było dla nich korzystne. Co korzystne dla bakterii, jest niekorzystne dla organizmu człowieka. Jeśli bakterie nie mają już co „trawić”, to nie powstają w jelitach trujące produkty ich przemiany materii, które ponadto bardzo obciążają pracą wątrobę, szkodzą samej wątrobie i całemu organizmowi.
Gdy bakterie nie mają co trawić, nie wytwarzają metanu, dwutlenku węgla, siarkowodoru, innych substancji lotnych, cuchnących, co powoduje, że wzdęć, gazów, wiatrów i odbijań nie ma.
(...)
Może się mylę ale jak czytam fragent z dr.JK
"Gdy bakterie nie mają co trawić, nie wytwarzają metanu, dwutlenku węgla, siarkowodoru, innych substancji lotnych, cuchnących, co powoduje, że wzdęć, gazów, wiatrów i odbijań nie ma"
to przychodzi mi do głowy pytanie :To po co w ogóle jeść? Może dzięki takiemu przekonaniu ma sens założenie buddystów i innych wschodnich religii,że najwyższy poziom duchowy człowieka powoduje,że może się on obejść bez pożywienia długo, bardzo długo ..... Ale no sorry, wiekszość jednak potrzebuje coś zjeść. Chodzi wtedy o to,żeby to co się zjada nie powodowało objawów powyższych a u niektórych choćby mleczne codziennie nie tylko te objawy wywołują.
To moje zdanie!!!!

Edyta

A moje zdanie jest takie,że to się kłóci z zaleceniami "brokułów do oporu" i co mamy wtedy w jelitach? "Rewolucje".
Ale nie chce mi się już dyskutować na ten temat,bo mam dość po wczorajszym dniu.Rece mi do tego stopnia opadły,że już nie mogę pisać w tym temacie.         
Cytować też trzeba umieć.
Tyle.

krista

No właśnie, jakie produkty są dozwolone, a jakie zakazane podczas leczenia kandydozy układowej?
jestem na ŻO, od kilku tygodni, jestem leczona flukonazolem oraz nystatyna na grzybice,

tadzio

Można spróbować kuracji  wodą utlenioną albo dwutlenkiem chloru to powinno pomóc

zeto555

Cytat: krista w 2010-11-13, 18:19:58
No właśnie, jakie produkty są dozwolone, a jakie zakazane podczas leczenia kandydozy układowej?
jestem na ŻO, od kilku tygodni, jestem leczona flukonazolem oraz nystatyna na grzybice,

No to przejdz na DO i znajdz lekarza optymalnego.

renia

Zeto - ale lepiej nie polecaj dr. Ewy.. 8)

zeto555