Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jazzman

Cytat: Gavroche w 2014-06-28, 13:30:35
Żarówka, która świeci od 1901 roku:
www.centennialbulb.org
Jest w Księdze Rekordów i ma swój profil na Facie :lol:
i kręcą o niej filmy.
https://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU
Oscara chyba nie dostała jednak, a szkoda.

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Tylko skąd ta aplikacja wie, co naprawdę jest w opakowaniu? :shock:

Zyon

No przeciez jest napisane, po kodzie kreskowym
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-07-02, 11:26:57
No przeciez jest napisane, po kodzie kreskowym
W tym rzecz, deklaracja producenta :lol:
Chyba, że twórcy aplikacji wiedzą lepiej od producenta :D

Zyon

Od tego sa strony konsumenckie typu Pro-Test zeby to dzialalo. Nie wiem jakie sa zasady i restrykcje zwiazane z kodami kreskowymi w zywniosciowce, ale producenci nie maja obowiazku pisania wielu rzeczy, ktore w kodzie chyba musza byc. Dlatego taki wielki sprzeciw jest, bo kod do tej pory byl niedostepny dla zwyklego zjadacza i mozna bylo robic konsumenta w bambuko. Teraz konsument o jako takiej swiadomosci i ze smartfonem dostaje do reki wiecej wiedzy.
Work Buy Consume Die

Radzio

Kody paskowe służą identyfikacji produktu. Ale pozostają obojętne na jego przydatność. :D
Coś jak NIP, tyle że kreskowy. ;)

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-07-02, 11:39:27
Od tego sa strony konsumenckie typu Pro-Test zeby to dzialalo. Nie wiem jakie sa zasady i restrykcje zwiazane z kodami kreskowymi w zywniosciowce, ale producenci nie maja obowiazku pisania wielu rzeczy, ktore w kodzie chyba musza byc. Dlatego taki wielki sprzeciw jest, bo kod do tej pory byl niedostepny dla zwyklego zjadacza i mozna bylo robic konsumenta w bambuko. Teraz konsument o jako takiej swiadomosci i ze smartfonem dostaje do reki wiecej wiedzy.
To sobie ściągnij tą apkę, nic tam nie ma spektakularnego  :D

Zyon

Niestety albo tez raczej stety, nie jestem szczesliwym posiadaczem owego urzadzenia  :D
Work Buy Consume Die

MariuszM

Zyon

Typowe jedzenie nizin spolecznych  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ja nie dramatyzuję, ale podoba mi się moda na "jeden składnik na etykiecie", z kodem czy bez... :D

Radzio

Cytat: MariuszM w 2014-07-02, 12:17:48
...
na obiad watraba wiep

Bardzo przydatna, ... na gazetach można zaoszczędzić. 8) :D ;)
Wiedza w nich zawarta trafia za pośrednictwem żołądka wprost do mózgu mężczyzny, któremu- okapcionemu w kapciochy- zwyczajnie nie chce się już wylegiwać w fotelu, tym samym staje się bardziej przydatnym narzędziem w gospodarstwie przydomowym, co wyraźnie zwiększa jego szanse na dłuższe życie i o to w tym wszystkim chodzi. O! :D

MariuszM

niziny ida testowac do  biedry e food :lol:

Radzio

+30% jest cool. :D

Blackend

Świadome, a po nagranych tasmach u Sowy chyba nikt już nie ma wątpliwości?  8)

renia

U Sowy to już była całkowita tragedia... :?

https://www.youtube.com/watch?v=yU3TS7YPmTA8)

Blackend

Tragedia to będzie jak nie znajdą szybko jakiegoś Ruska, który zlecił podsłuchiwanie i wyjdzie, że nagrał ich kelner z prywaciarzem.  :lol:  :mrgreen: