Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Masło jakby potaniało. Dobra vege-robota.  :wink:

Dasna

Przeczytane na FB

"Nina Agent-Tuw komentarz kolejny pod artykułem "......Stosuję tą dietę już od 20 lat. Każdy zapyta: jakie rezultaty - same pozytywne. Dziwi mnie tylko jeden fakt - dlaczego inne osoby podpisują się pod tą dietą? Wydają książki, udzielają wywiadów i coraz to nowe "odkrycia" - Kwaśniewski: min. 4 jajka dziennie a nowe książki tego nie doradzają, Kwaśniewski jajecznica na boczku z masłem, inni tego odradzają, Kwaśniewski śmietana do 0,5 litra dziennie, inni mówią o litrze na tydzień, Kwaśniewski mówi, że warzywa w minimalnych ilościach, inni, żeby gotować i jeść. Coś tu nie pasuje - dlaczego Kwaśniewski nie wypowie się w tej kwestii, tak abyśmy nie byli wprowadzani w bełkot niewiedzy i pseudolekarzy....."
14 min · Lubię to!"

Radzio

:shock:
20 lat- to ten okres, znaczy nieco przed, czy po? :D :wink: :mrgreen:
Jakie to mile. :lol:

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4976.msg346923#msg346923

P.s.
Co oznacza Tuw, ubezpieczyciel?
Obyśmy tylko mymy zdrowi byli. :D

Gavroche

Cytat: RafałS w 2015-01-10, 15:39:59
Masło jakby potaniało. Dobra vege-robota.  :wink:
Albo dodają olejów.
Też dobra wege robota :lol:

Radzio

"Ludzie ludziom ... ". :lol:

Gavroche

A znasz słowo "kismet"? :D

RafałS

Cytat: Gavroche w 2015-01-11, 11:16:26
Albo dodają olejów.
...
Takie mnie nie interesowały i nie interesują nadal.

Gavroche

Cytat: RafałS w 2015-01-11, 12:30:49
Cytat: Gavroche w 2015-01-11, 11:16:26
Albo dodają olejów.
...
Takie mnie nie interesowały i nie interesują nadal.
Oczywiście, mimo to istnieje szansa, że takie zjadasz w dobrej wierze. :D

administ

W necie to widać wyraźniej...  :wink: :mrgreen:

RafałS

Cytat: Gavroche w 2015-01-11, 13:36:55
Oczywiście, mimo to istnieje szansa, że takie zjadasz w dobrej wierze. :D
O ahaha!
Pominę milczeniem to na co jeszcze istnieje szansa.

Teresa Stachurska

Cytat: Dasna w 2015-01-11, 10:15:18
Przeczytane na FB

"Nina Agent-Tuw komentarz kolejny pod artykułem "......Stosuję tą dietę już od 20 lat. Każdy zapyta: jakie rezultaty - same pozytywne. Dziwi mnie tylko jeden fakt - dlaczego inne osoby podpisują się pod tą dietą? Wydają książki, udzielają wywiadów i coraz to nowe "odkrycia" - Kwaśniewski: min. 4 jajka dziennie a nowe książki tego nie doradzają, Kwaśniewski jajecznica na boczku z masłem, inni tego odradzają, Kwaśniewski śmietana do 0,5 litra dziennie, inni mówią o litrze na tydzień, Kwaśniewski mówi, że warzywa w minimalnych ilościach, inni, żeby gotować i jeść. Coś tu nie pasuje - dlaczego Kwaśniewski nie wypowie się w tej kwestii, tak abyśmy nie byli wprowadzani w bełkot niewiedzy i pseudolekarzy....."
14 min · Lubię to!"

Są jeszcze i pomysły by Doktor informował o swojej obecnej kondycji gdyż ludzie chcą wiedzieć czy nie ryzykują swoją kondycją pozostając na DO. Proponowałam żeby z jakości kondycji odpytywać lekarzy w przychodniach, także specjalistów, bo sugestia że Doktor ma prawo do prywatności i nie przystoi jej zakłócać, nie pomogła.

renia

Powinien mieć kamerkę w domu i prowadzić codziennie audycje on live. 8)

administ

A co ci, co mają tak wspaniałe pomysły, co Doktor powinien, zrobili dla Doktora, bo to zawsze jakoś tak dziwnie w jedną stronę idzie!  :shock:  :?  :wink:
Samo życie...  :lol:

Teresa Stachurska

Bywa że nawet "leci", bo gdy jedna osoba zacznie to inne ją "wspierają" w ramach tzw racjonalizacji.

Malgosia

Przeczytane na FB

14 min · Lubię to!"
Cyt: " Coś tu nie pasuje - dlaczego Kwaśniewski nie wypowie się w tej kwestii, tak abyśmy nie byli wprowadzani w bełkot niewiedzy i pseudolekarzy.."

OSBO poprzez "Optymalni" spełniało właściwie role informacyjną dla Pana Doktora. Często ukazywały się bieżące (na czasie) artykuły DJK, Pan Tomasz i Jego Żona APK także pisali do gazety.....
A OSO? publikuje podobne do w/w dziwadeł  np.  "Ukryte terapie' wprowadzając " bełkot niewiedzy i pseudolekarzy". A Stowarzyszenie miało służyć do propagowania DO i "Źródełku'...... :?

Zyon

Cytat: Teresa Stachurska w 2015-01-11, 18:20:35
Przeczytane na FB

14 min · Lubię to!"

Są jeszcze i pomysły by Doktor informował o swojej obecnej kondycji gdyż ludzie chcą wiedzieć czy nie ryzykują swoją kondycją pozostając na DO. Proponowałam żeby z jakości kondycji odpytywać lekarzy w przychodniach, także specjalistów, bo sugestia że Doktor ma prawo do prywatności i nie przystoi jej zakłócać, nie pomogła.

Noooo, wiadomo, ze dla samego forka DD, doktor powinien co pol roku zdawac raport z pelna morfologia i badaniem poziomu wit D
Work Buy Consume Die