Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

SW003 to własnie jest to ,cena jajek stabilna i dostępność gwarantem .\,świetny lek.

Teresa Stachurska

Cytat: admin w 2015-06-14, 10:52:13
Jasne, do tego chleb z pełnoziarnistego przemiału i woda źródlana w zupełności wystarcza do prawidłowej funkcji organizmu.
I tego należy się trzymać, albowiem pismo mówi: "chleba naszego powszedniego... " - i tak jest dobrze, nie trzeba psuć.  8)

"chleba naszego powszedniego" - http://www.stachurska.eu/?p=17959

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-06-14, 14:13:24
Arbuzodynie:
http://wkrajuktorynieistnieje.blogspot.de/2014/05/arbuzowy-problem.html?m=1&read

faktycznie  zawsze jadłem dynie  - okazuje się :)     w krajach Związku Radzieckiego smaczne były arbuzy.  Nawet gdzieś w Gruzji czy Dagestanie ktoś mnie uczył jak sprawdzić dojrzałość ich.
Odbywało się to poprzez opukiwanie palcem, ręką  , ale nie pamietam jaki to  miałbyć dźwięk  :)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2015-06-14, 12:27:07
Egoiści... 8)

wyrwałaś mi to z ust , też zauważyłem, że wśród optymalnych jest duży odsetek. Ale oni tylko tak udają. Chyba :)

administ

Bez paniki! Sprawdzałem...  8)
Teraz 2/3 wejść na www.dr-kwasniewski.pl jest anglosaskie typu hamerykańskiego przez translatora, także tu jajka raczej nie zdrożeją w najbliższym czasie.   :D
Jaka popularna się zrobiła ta moja strona za oceanem!  :shock:

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2015-06-13, 12:10:33
Śnieżka smietana ?w jakim sklepie kupujesz?to bez karogenu jest ?

karogen to jakiś  nieszkodliwy wodorost, to nie trucizna, chyba masło na wierzchu nie zbiera się tak szybko.

nawet admin kiedyś pisał że jest spoko  .

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-06-14, 15:03:24
Egoiści... 8)

wyrwałaś mi to z ust , też zauważyłem, że wśród optymalnych jest duży odsetek. Ale oni tylko tak udają. Chyba :)

Też tak sądzę... 8) :lol:

Jarek

Jeśli udają ,to męka ,sposób optymalny na życie ,nie dla wszystkich.W dzisiejszych czasach odmawiać sobie wolności ?

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-06-14, 15:15:45
Cytat: Jarek w 2015-06-13, 12:10:33
Śnieżka smietana ?w jakim sklepie kupujesz?to bez karogenu jest ?

karogen to jakiś  nieszkodliwy wodorost, to nie trucizna, chyba masło na wierzchu nie zbiera się tak szybko.

nawet admin kiedyś pisał że jest spoko  .

Karagen to śluzowaty wielocukier z chrząstnic, takich czerwonych porostów, podobno porosty te mają immunostymulujące właściwości podobne do żeńszenia, eleuterokoka czy podobnych adaptogenów.
Ale jak jest na opakowaniu napisane "E" to musi być zło. :)

Blackend

Cytat: admin w 2015-06-14, 15:10:38
Jaka popularna się zrobiła ta moja strona za oceanem!  :shock:

No jak bez paniki, to ja jutro rano po jajca lecę.  :? ;)  :D

Blackend

Egoiści... 8)

Ale bez działania na szkodę rodzaju ludzkiego. ;)

administ

O właśnie!  :?
Bo co tam kogo obchodzi jakiś rodzaj ludzki!  8) ;)

Blackend

Nic mnie nie obchodzi ponad obojętną życzliwość.  8)

renia

Cytat: admin w 2015-06-14, 21:11:36
O właśnie!  :?
Bo co tam kogo obchodzi jakiś rodzaj ludzki!  8) ;)

Staszica, :roll: ale to chodziło o "Ród ludzki"... 8) :wink:
A gdyby Ciebie nie obchodziło, to byś tego Forum nie prowadził... 8)

administ

A gdzie tam...  :shock:
Mnie starczy jak rano napiszesz "Dzień dobry..." i jeszcze parę osób pochwali się zdrową "nudą codzienności"... ;)

renia

Ale sporo osób interesujących się DO, odnajduje to Forum i czyta (wiem to nie tylko z autopsji).
Konkretnej wiedzy o DO na tym Forum jest sporo, a to "pitu-pitu" jest tylko po to, aby Forum nie umarło
i żeby było weselej. Jak się ciągle o jedzeniu pisze, to może na żołądku zostać... :? :lol:

Jarek

A prawda taka , ze bez Reni ,to bida dla wielu optymalnych.

renia

Bez Reni świat się dużo nie zmieni... :roll: