Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mirek

Moda na statyny? Może i tak.
Ale, ta na antybiotyki to wciąż trwa.
Znam kilka osób, co sobie same aplikują. Cytuję: "po co mam iść do lekarza, skoro i tak wiem, że mi ten antybiotyk przepisze".
I bynajmniej nie jest przeszkodą, że są 'na receptę".

Jarek

To już jest tłumaczenie lekomana ,w uzależnieniu jest zawsze furtka zaprzeczająca.Nic nie trzeba robić tylko legalnie ćpać.

Blackend

Cytat: Mirek w 2015-06-18, 13:39:54
Znam kilka osób, co sobie same aplikują. Cytuję: "po co mam iść do lekarza, skoro i tak wiem, że mi ten antybiotyk przepisze".

Ja znam takich co instruują lekarza co ma im przepisać.  :lol:

Gavroche

Cytat: Blackend w 2015-06-18, 20:07:12
Cytat: Mirek w 2015-06-18, 13:39:54

Ja znam takich co instruują lekarza co ma im przepisać.  :lol:
Sam tak robię. :D
I są lekarze, którzy dokładnie to przepisują, ba, znajdują lepsze zamienniki. ;)

Jarek

Ważne ze pacjent dostanie to co chce .A dobre samopoczucie jest najważniejsze . Jak wóde kupuje też wiem która dobra.

Blackend

administ

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2015-06-18, 20:30:24
Ważne ze pacjent dostanie to co chce .A dobre samopoczucie jest najważniejsze . Jak wóde kupuje też wiem która dobra.

mechanizm  uzależniania jest podobny , czy to  ''leki''  czy wóda  :

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18147523,Ekspert_o_sprzedazy_wodki_w_kieliszkach__To_przemyslana.html

Hodują sobie przyszłych użytkowników

''Czarną robotę''  wykonują  dilerzy w przychodniach za pieniądze  lub w markietach za grosze .

Przemysł alkoholowy czy farmaceutyczny  szuka wszelkich sposobów na to, żeby dotrzeć do klientów.

Tak działa alkohol i leki . Najpierw wystarczy jeden taki szocik, później będzie potrzeba dwóch itd.

:-)

Jarek

Prawda uzależnić ,a potem leczyć ,dwa w jednym.Jajco niespodzianka ,dla dorosłych.

Mirek

Trudno się nie zgodzić.
Jadą z nami jak z baranami.
Plus trzeci "dobrodziej" - przemysł wytwarzania i przetwarzania artykułów spożywczych (w tym nawet wody!)

{[(czytać + rozmawiać) x myśleć] x prawidłowo się odżywiać} x stale się uczyć ==> obronimy się

taką mam nadzieję

Jarek

I JA, TAK TO DOSTRZEGAM

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2015-06-18, 09:04:18
A sprzedają na te statyny na wagę też? Ze dwa kilo by było warto sobie kupić na początek... :roll: :lol:

jak myślisz ? czy   diler statyny  , gdy zdobędzie  przedrostek dr.  przed nazwiskiem, może zwiększyć znacząco obroty , a co za tym idzie gratyfikacje z tego tytułu ?

Link poniższy mówi, że jest to chyba możliwe .

http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/falszywy-dyplom-ordynatora-zgorzeleckiego-szpitala,552921.html

Jarek

No jak nie ,jak tak ,robił bym tak samo zeby nie zwolnili.

renia

Gubią się już całkiem w zaleceniach dietetycznych... :roll: Idą do stołu wdeptując w koryto... :?

https://hipokrates2012.wordpress.com/2015/06/19/dobre-polaczenia/

Zyon

zla polaczenia na synapsach  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Po to jest korytko, aby nigdy z pastwiska nie trafić do stołu.  8)
Po szczelności jelit to widać najlepiej... ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2015-06-22, 10:32:28
Po to jest korytko, aby nigdy z pastwiska nie trafić do stołu.  8)

szczera prawda , koryto  - diabetolog/ kardiolog  -  diagnoza  - cukrzyca od tłuszczu  itd    -  i koniec z przysmakami  :)