Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Takie linki to można czytać ,mają dobry wpływ na spokój  :lol:

administ

Ale to nie wystarczy przeczytać, to trzeba propagować, aby było ok.  8)

Jarek

Ja zawsze popieram ,to chyba wystarczy  :lol:

Radomiak

Będę cyniczny..."Sztuka kulinarna" to nieświadome cymbalstwo. Już" korytko" wyszło mi kiedyś bokiem, ale, -piszę prawdę,-nigdy nie rajcowała mnie "finezja, czy artyzm" na stole. I śmieszy mnie i Gesslerka i cała reszta i cały ten zachwyt nad tym, co i tak z drugiej strony przybieże formę...powiedzmy mało ciekawą...
                               :lol:

Blackend

Mnie też śmieszy, ale to dopiero za sprawą Doktora, bo wcześniej pokarm miał dla mnie dwie postacie - smaczne, niesmaczne.  :lol:

administ

A bo trzeba prosto: pół litra na stół na początek, a zagrycha się sama znajdzie... ;)

Blackend

Ale aby było na te pół litra, to wcześniej trzeba się na trzeźwo do własnej żony zmotywować. ;)

administ

http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/personalfinance/eksperci-ceny-ziemniak%C3%B3w-b%C4%99d%C4%85-prawdopodobnie-jeszcze-ni%C5%BCsze/ar-AAlnqRD?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp - proszę bardzo, co za wspaniałe wiadomości dla wysokowęglowodanowców!  :D
Ziemniaki dają szczupłą sylwetkę i dobre zdrowie, ale tylko jak się chlebem zagryza i dojada jakiegoś białka zwierzęcego. Może być nawet zsiadłe mleko do syta.
I nic więcej nie potrzeba, jakby co. Taka dieta doskonale chroni przed wszystkimi chorobami cywilizacyjnymi.  8)

renia

A przed wylewami krwi do mózgu też?

administ

A czy to ważne z jakiego powodu się wali w kalendarz?  :shock:
Byle nie za szybko, w zdrowiu i póki życie bawi.  :D
Wylew to bardzo miła śmierć w porównaniu z rakami, czy innymi pochodnymi otyłości.  8)

renia

Najlepiej to nie kopać w kalendarz tylko być wniebowziętym... 8) :lol:

administ

Wzięcie to ma tylko piach w tutejszej kulturze.  8)  :( ;)  :lol:

renia

Takie smutki opowiadasz na wieczór... :roll: :?

administ

:shock:
Jakie zaś smutki?   :roll:

renia

Ten piach... :roll: 8) Kopanie w kalendarz... :?
Chociaż rok się kończy to warto sobie nowy kupić... 8) :lol:

Blackend

Nowy piach?  :shock: ;)

renia

:lol: kalendarz... 8)

administ

Blackend

Aha, do tego piachu.  :roll: ;)

renia

Posadzić na nim las i kupić tartak... 8) Z drewna robić papier a z niego kalendarz... 8)