Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Nie, no!
"Myli się tylko Kwaśniewski", a naukowcy i "hanniusie" mają zawsze rację!  :D

jerzy555

Cytat: renia w 2012-03-26, 09:22:04
Naukowcy mogą się mylić, ludzi wprowadzać w błąd i w choroby i nie ponosić za to żadnych konsekwencji... :?

to jest skandal i hańba  :shock: :shock:  :D :D

renia

Jedni dostali kasę za to, że "udowodnili", że jajka szkodza, a drudzy za to, że udowodnili, że jajka jednak nie są takie złe...Teraz następni udowodnią to... :roll: co będzie pasowało miłościwie nam panującym... :?

jerzy555

zaraz jadę po jajka wiejskie...ciekawe czy znów podrożeją  :D

renia

Cytat: jerzy555 w 2012-03-26, 09:27:22
Naukowcy mogą się mylić, ludzi wprowadzać w błąd i w choroby i nie ponosić za to żadnych konsekwencji... :?

My jak zrobimy jakieś niedopatrzenie to płacimy karę, albo chociaż odsetki...a oni? Gu.zik...

renia

Cytat: jerzy555 w 2012-03-26, 09:29:09
zaraz jadę po jajka wiejskie...ciekawe czy znów podrożeją  :D

Bądź optymistą i wierz w to, że tak... 8) :lol: :lol: :lol:

jerzy555

Cytat: renia w 2012-03-26, 09:29:37
Cytat: jerzy555 w 2012-03-26, 09:27:22

My jak zrobimy jakieś niedopatrzenie to płacimy karę, albo chociaż odsetki...a oni? Gu.zik...

kiedyś klatki dla kur były w normie i nikt nie bierze dzisiaj odpowiedzialności, teraz społeczeństwo płaci za bzdurne fanazje osób decyzyjnych....przecież już wtedy było wiadomo że takie traktowanie kur jest karygodne...no ale trzeba żyć dalej i płacić za TE JAJA z uśmiechem :)

renia

Uśmiech to podstawa... :D

renia

Cytat: admin w 2012-03-26, 09:24:11
Nie, no!
"Myli się tylko Kwaśniewski", a naukowcy i "hanniusie" mają zawsze rację!  :D

Hanniuś jak Józek... http://www.youtube.com/watch?v=CAn4HeyZIP4  :lol:

MariuszM

Wiejskie jajka nie mają prawa zdrożeć, ponieważ kury wiejskie chodzą pierszo (jak mawiała moja siostra mając lat kilka) :), klatek im nie trza powiększać. U mnie wiejskie jajca nadal po 60-70gr czyli bez zmian  :lol:  8)

renia

Tak wy jedziecie po te jaja... :shock: tylko w drodze powrotnej ostrożnie, bo się potłuką... :shock: 8) :lol:

jerzy555

Cytat: MariuszM w 2012-03-26, 10:44:48
jedziem http://youtu.be/btViXvIDsi0?t=1m26s

Mariusz :) jakbym mojego synka widział :) też lubi takie wariactwa  :D

jerzy555

Cytat: renia w 2012-03-26, 11:52:49
Tak wy jedziecie po te jaja... :shock: tylko w drodze powrotnej ostrożnie, bo się potłuką... :shock: 8) :lol:

byłem i przywiozłem 50 jaj, cena 70gr/szt. wiozłem ostrożnie ale w domu jedno opakowanie przewróciło się i mam cztery zgniotki :) w czwartem przed świętami 70 sztuk zamówiłem, oj będzie się działo :) sernik, biszkopcik i placki serowo-jajeczne pod pełną parą :)

renia

Czyli cena nie skacze gwałtownie w górę...ale przed samymi Świętami złotóweczkę za sztukeczkę trzeba pewnie będzie dać... :( :lol:

jerzy555

Cytat: renia w 2012-03-26, 12:11:10
Czyli cena nie skacze gwałtownie w górę...ale przed samymi Świętami złotóweczkę za sztukeczkę trzeba pewnie będzie dać... :( :lol:

pożyjemy obaczymy :) myślę żeby nie stracić klienta po świętach to będą chyba ostrożni :)

administ

Bardzo dobre!  :D
Takich informacji właśnie trzeba!  :wink:

Teresa Stachurska

60 % tłuszczu to za mało, żeby nie było za dużo węglowodanów i/lub białka...

adampio

Najwazniejsze, ze juz w dobrym kierunku Pani Tereso.