Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2012-03-21, 11:34:19
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/604395,nie_bedzie_miodu_z_pylkiem_z_kukurydzy_gmo.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GazetaPrawna+%28GazetaPrawna.pl%29 - miód z kukurydzy GMO jest zbawienny ponoć dla serca! A tu taką krzywdę chcą zrobić chorującym.  :wink:

Nie mogą oni zrobić tylko szkolenia dla pszczół i wytłumaczyć im skąd one mogą brać pyłyk? 8) :lol: :lol: Po co od razu zakazywać GMO  :shock: :wink:

administ

Ale teraz pszczoły nie potrafią wracać do ula. Podobno przez mikrofale z GSM!  :(

renia

A to się porobiło na tym świecie... :shock: :( :lol: :lol: :lol: Niedługo my sami nie będziemy wiedzieli kim jesteśmy i gdzie zmierzamy... :(

Blackend

renia

Ja wiem chyba na pewno... :lol:

renia

Zależy czy brać pod uwagę tylko życie doczesne... :roll: czy całą wieczność...

Dasna

Quo vadis Domina?  :roll:

Teresa Stachurska

Fermiarze powybijali kury skutkiem zmiany przepisów o  wielkościi klatek dla kur, stąd niedobór jaj na rynku i wzrost cen jaj. Tak mówią. Próbowałam się dostać do producenta jaj z chowu ściółkowego, ale że nie może sprostać zamówieniom "zakontraktowanym" to nikt się tam nie wciśnie.

renia

Kiedyś, jak byłam dzieckiem, to u nas w okolicy praktycznie wszyscy hodowali kury na podwórkach. Teraz nikt... :? Taka moda...ani warzyw własnych, ani jaj, wszystko z marketu... :?

Teresa Stachurska

Może się to zmieni?

administ

Wątpliwa sprawa, bo zaraz VAT i dochodowym obłożą i nie będzie się opłacać.   :(
"Miastowe" do tego odwykli od zapachu natury.  :?

renia

Właśnie. Ja już męża namawiałam na kilkanaście kurek, a on podobnie powiedział, że sąsiadom może się to nie podobać... :? Szkoda mi jedzenie wyrzucać, kurki by się na tym łatwo wyhodowało. One, z tego co pamiętam, jedzą praktycznie wszystko...

administ

Nie mam pewności, czy Unia nie zabroniła całkowicie przydomowego chowu drobnych zwierząt?
Trzody chlewnej z całą pewnością!

renia

Cytat: admin w 2012-03-21, 17:41:45
Wątpliwa sprawa, bo zaraz VAT i dochodowym obłożą i nie będzie się opłacać.   :(

Nie ma innej rady, trzeba na wieś uciekać... :roll:  :wink: Chociaż u nas o wiejskie jaja jeszcze nie jest trudno...Większość woli w tej samej cenie fermowe kupować w sklepie...

renia

Cytat: admin w 2012-03-21, 17:49:05
Nie mam pewności, czy Unia nie zabroniła całkowicie przydomowego chowu drobnych zwierząt?
Trzody chlewnej z całą pewnością!

Z tą trzodą chlewną to jest moim zdaniem dobra decyzja...Chociaż teraz już w miastach chyba nikt tego nie praktykuje...

administ

Większość źle czyni kupując jajka, bo aby większość nie zapominała, że jaja naukowo są szkodliwe dla zdrowia ponoć!  :D
Dlatego większość jaj jeść nie powinna!  8)
Większość powinna jeść zgodnie z zaleceniami dietetycznymi i rządzących głównie zboże, a najlepiej tylko kukurydzę.

administ

Cytat: renia w 2012-03-21, 17:51:56
Z tą trzodą chlewną to jest moim zdaniem dobra decyzja...

Ale zlewki się marnują.  :wink: :?

renia

Zawsze albo coś się marnuje albo ktoś...wszystkim się nie dogodzi... :lol:

administ

A gdzie zasada "głodnych", że lepiej zjeść i sobie zaszkodzić, niż ma się zmarnować?  :shock:  :wink:

renia

Lepiej zjeść i odchorować niżby miało się zmarnować... :roll: trzeba to przemyśleć... :roll: niektórzy twierdzą, że chorowanie jest oznaką zdrowia... :shock: :lol: :lol: :lol: :wink: