Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Blackend w 2023-01-07, 10:46:25
Komiksy Tytusa, to moje dzieciństwo.  8)
Samo ich zdobycie, to już był sukces, ale na szczęście pożyczało się na wymianę od kolegów.  8)
No wiadomka, jeszcze Kajko i Kokosz, Jonek, Jonka i Kleks, nieco potem, Thorgal, Szninkiel, Batmany i Supermany.
Pamiętam jeszcze takie jak Kwapiszon, seria Relax i Żbik oraz jakieś pojedyncze Podróż Smokiem Diplodokiem czy Tajemnica Kamiennego Lasu.
No i w Świecie Młodych masa odcinków, których nigdy nie udało mi się skompletować. :D

RafałS

Obowiązkowe lektury podróżowe i nie tylko. Nawet w Zapiecku na dworcu do nabycia, gdy jeszcze gdzieś można było dojechać...  :lol:

Blackend

Wszystkie je przerobiłem, a potem były Tomki, Winetu, Verne itp.  :lol:

RafałS

Historyjka zawijania narodów po $rockefellersku itd., a takie niepozorne - https://lubimyczytac.pl/ksiazka/85867/miasto-z-chmur

renia

"Ten artykuł jest dostępny tylko dla naszych cyfrowych prenumeratorów." :? :lol:

Jarek

Nagłowek pasuje do obecnej sytuacji :wink:

Jarek

CZytac te ich smieci w całosci i ekstra płacic, jeszcze czego ... :lol:

RafałS

renia

Cytat: Jarek w 2023-01-08, 09:14:20
CZytac te ich smieci w całosci i ekstra płacic, jeszcze czego ... :lol:

Sam nagłówek wystarczy... :lol:

renia

U nas "Gazetę Wyborczą" rozdawali za darmo "biurokratom", nie wiem czy nadal tak jest... :roll:

admin

Jasnowidzów mają lepszych niż pis! ;)
Bo to już "niedługo" ma być milion elektryków w Polsce...  :lol:

Blackend

Już dawno by były, ale Unia robi pod górkę i jeszcze się Putin przyłączył. ;)

renia

Czarnowidz Jackowski potrzebny... 8) :lol:

Jarek

https://youtu.be/IB6HEZmRp28
Od 2,30 Ekologicznie ponad wszystko

Zyon

Cytat: Gavroche w 2023-01-07, 11:23:08
Cytat: Blackend w 2023-01-07, 10:46:25
Komiksy Tytusa, to moje dzieciństwo.  8)
Samo ich zdobycie, to już był sukces, ale na szczęście pożyczało się na wymianę od kolegów.  8)
No wiadomka, jeszcze Kajko i Kokosz, Jonek, Jonka i Kleks, nieco potem, Thorgal, Szninkiel, Batmany i Supermany.
Pamiętam jeszcze takie jak Kwapiszon, seria Relax i Żbik oraz jakieś pojedyncze Podróż Smokiem Diplodokiem czy Tajemnica Kamiennego Lasu.
No i w Świecie Młodych masa odcinków, których nigdy nie udało mi się skompletować. :D
Byly jeszcze z mocno absurdalnym humorem i swietna nieco dadaistyczna kreska komisy Tadeusza Baranowskiego "Skad sie bierze woda sodowa" oraz "W pustyni i w paszczy" z Billem Bombelkiem i Buffalo Kudlaczkiem (pamietna scena z urodzinami "a teraz czekuje prezentu za to ze pamietalem"), "Na co dybie w wielorybie czubek nosa eksimosa" z Orient-Manem i sledzacym go eskimosem przebranym za kaloryfer (jedna ze scen byla ze sloniem, ktory potrafil zaslonic fortepian ale nie potrafil sie zafortepianic) , Antresolka Profesorka Nerwosolka oraz Podroze Smoka Diplodoka
Do dzis swietny abstrakcyjny humor
(https://www.astrouw.edu.pl/~soszynsk/obrazki/kudlacze.gif)
Work Buy Consume Die

Blackend