Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Koniec człowieka zbliża się  szybkimi krokami 8)

Blackend

Nasz koniec to na pewno, ale dla kolejnych pokoleń to będzie jak chleb ze smalcem. ;)

Blackend

renia

Pewnie dla wszystkich... :lol: ;-)

admin

Im tam się coś w "genach" ostatnio miesza, bo jeszcze dwadzieścia lat temu "naukowcy" twierdzili, że "rasa żółta nie ma genów cukrzycy"  8)
Skomentowałbym to, ale nie chcę przeklinać, ani nikogo urazić...   :lol:
Ale pamiętam spotkanie zorganizowane przez bodaj Krajową Izbę Gospodarczą ze dwadzieścia lat temu na temat powszechnego wprowadzenia w życie odkryć Doktora Kwaśniewskiego, ale "ekspert" z IŻiŻ był przeciwnego zdania i zaś nic z tego nie wyszło. Właśnie na tym spotkaniu ten naukowiec uzasadniał genami brak cukrzycy u żółtych, a o diecie wysokowęglowodanowej typu japońskiego - "pierwsze słyszał, choć wymachiwał książką Doktora i bajdużył, że Doktor zaleca ponad 4tys. kcal!  :shock:
A to pod tych, co to twierdzą, że Doktor "każe jeść 30g białka" i 60g tłuszczu na dobę, co daje 30g*4kcal+60g*9kcal=120ckal+540kcał=660kcal - co jasno wynika z naczelnej zasady Diety Optymalnej - czyli PROPORCJI.
Jednemu po czytaniu wychodzi, że "zaleca 4tys. kcal", a drugiemu po przeczytaniu tego samego, że "każe 30g" - czyli 660kcal!  :lol: :lol: :lol:
Gratuluję i jednemu i drugiemu percepcji czytanego tekstu - obyście żyli obaj wiecznie... ;)

renia

Nawet wśród Optymalnych (lub uważających się za takich) jest chyba 100 interpretacji Diety Optymalnej... 8) :lol: Teraz mieszają nie tylko suplementy, ale jaszcze bracia Rodzeń i modna dieta karnivora...

Jarek

Są medialni większości- oprócz kilku osób.    :lol:

renia

Ja też tak wzorcowo nie stosowałam DO/ŻO zawsze... 8) :lol: Z białkami kombinowałam z jednej skrajności w drugą, z węglowodanami też i z suplementami. Naczytałam się czegoś, nasłuchałam się kogoś, nakupowałam witamin i dwa dni brałam i koniec. 8) Leżą, pewnie trzeba przegląd zrobić i powyrzucać... 8) :lol: Może czasami warto zrobić błędy, aby poznać dyskomfort i powrócić do Źródła... :D

renia

Cytat: Jarek w 2023-07-08, 10:31:57
Są medialni większości- oprócz kilku osób.    :lol:

Niektórzy to by reklamowali pod "szyldem" Doktora Kwaśniewskiego "mydło i powidło", aby tylko biznes się kręcił... :lol:

admin

A to tylko na starcie, a gdy zdobędą "renomę" usiłują udowodnić, że są oryginalni, bo "Doktor się mylił..."   8)
Ta ścieżka dietokariery to "normalka".  :?

Blackend

Nigdy nie piłem kawy z masłem.  8)
Kiedyś byłem fanem kawy ze śmietanką, ale odkąd dorobiliśmy się porządnego ekspresu, to pijemy samą kawę aby poczuć ile jest kawy w kawie. ;)

admin

:D
Też nie piłem nigdy kawy z masłem, ale jak komu pasuje to niech pije.
Wszelki dodatek do espresso to "profanacja", ale to tylko moje zdanie.  :lol:

Blackend

Dokładnie tak, to jak piwo z sokiem malinowym. ;)

RafałS

A bo inaczej to gorzkie lub cierpkie.  :lol:

admin

:shock:
"Lepiej nic nie wiedzieć niż wiedzieć źle"...  8)
https://www.chip.pl/2023/07/ogromne-poklady-paliwa-wodorowego-poszukiwania - w wyniku utleniania wodoru powstaje para wodna - gaz odpowiedzialny w ponad 95% za "ocieplenie klimatu". Spalanie wodoru jest więc znacznie groźniejsze niż metan, dwutlenek węgla i reszta "gazów cieplarnianych", ale przecież znać się nie trzeba, a pisać głupoty można...  :lol:

Blackend

Na Wikipedii jest stosowna tabelka, ale kto czyta tabelki. ;)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Gaz_cieplarniany