Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

https://youtube.com/shorts/LxlRHzRGnrc?si=7ElkblMZL_3SUkSZ
Proszę bardzo - pisowska ruina to  luksus dla niemcow
Dane europejskie chyba nie kłamią Ale cisza
..

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-07-26, 20:46:48
A oczym  teraz piszesz ?.
Bo może cofniemy czas z przed ll wojny światowej

Przed II Wojną za Sanacji były jeszcze większe komuchy jak teraz.  8)
To był wzór dla Kaczyńskiego, stworzyć państwo zarządzane przez jednego kolesia, który ogłasza dzień wolny wg swojego widzimisię.  :lol:

Jarek

Kaczynski napadł na Polskę i gazowali ludzi w obozach?

Jarek

Przed wojną dolar kosztował 5 zl i wyjazd za granicę nie był  problemem - za komuny też tylko kombinacja - wycieczka zaproszenie , a to nie był problem  ...

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-07-26, 21:09:11
Cytat: Jarek w 2024-07-26, 20:46:48
A oczym  teraz piszesz ?.
Bo może cofniemy czas z przed ll wojny światowej

Przed II Wojną za Sanacji były jeszcze większe komuchy jak teraz.  8)
To był wzór dla Kaczyńskiego, stworzyć państwo zarządzane przez jednego kolesia, który ogłasza dzień wolny wg swojego widzimisię.  :lol:
Podziwiam że te 8 lat w dyktaturze Kaczyńskiego wytrzymales ,  ja bym wyjechał do Reichu Mnie wystarczyła dyktara covidowa i zielonego ładu Już jestem spakowany, 8 sierpnia wyjazd

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-07-26, 21:17:28
Kaczynski napadł na Polskę i gazowali ludzi w obozach?

Co Ty wypisujesz?  :lol:

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-07-26, 21:29:59
Podziwiam że te 8 lat w dyktaturze Kaczyńskiego wytrzymales ,  ja bym wyjechał do Reichu Mnie wystarczyła dyktara covidowa i zielonego ładu Już jestem spakowany, 8 sierpnia wyjazd

No widzisz, trzeba wytrzymać. ;)
Dałem radę w PRLu, za pierwszego Tuska, potem Kaczyńskiego, to dam radę za drugiego Tuska.  :lol:

Jarek

No to,  że wina  Hitlera,  bo napadł na  Polskę,  i komune w spadku dostaliśmy.  

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-07-26, 21:58:05
Cytat: Jarek w 2024-07-26, 21:29:59

No widzisz, trzeba wytrzymać. ;)
Dałem radę w PRLu, za pierwszego Tuska, potem Kaczyńskiego, to dam radę za drugiego Tuska.  :lol:
Za Tuska czujesz się jak ryba w wodzie - twoje słowa,  więc relax ponad wszystko a nie wzmaganie się Ja musiałem sie z Niemcami targać  za szmaty w sklepach o kneble,  płacić mandaty, bo  chciałem swobodnie oddychać Chciałem mieć taką wolność jak  u dyktatora Kaczyńskiego...

admin

A mnie wychodzi, że jak na roztropnego przystało  8lack się czuje zawsze jak ryba w wodzie, bo zdrowie ma. ;)
Bo w ostatecznym rozrachunku tylko ZDROWIE się liczy.  8)

admin

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/nauka-i-technika/sztuczne-mi%C4%99so-b%C4%99dzie-produkowane-w-polsce-rekordowe-pieni%C4%85dze-od-rz%C4%85du/ar-BB1qIHEs?ocid=msedgntp&cvid=8ec5dfc93aa5466f86cf48d696d639ec&ei=51 - a nie da się powstrzymać tego oszustwa?  :shock:
Donek kto dał na to forsę? Zwolnić za brak kompetencji.  8)
Zatrudnić praktyków od rolnictwa regeneratywnego. Na ministra rolnictwa powołać - mam super-kandydata, praktyka, co zaraz wprowadziłby zasady Doktora Kwaśniewskiego w rolnictwie i przetwórstwie. Mogę osobiście dołożyć "wytyczne", aby wreszcie przestać truć ludzi żywnością, ale czyta kto to Forum z przykorytkowych, decyzyjnych peowców?   :shock:  :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2024-07-27, 09:33:16
A mnie wychodzi, że jak na roztropnego przystało  8lack się czuje zawsze jak ryba w wodzie, bo zdrowie ma. ;)
Bo w ostatecznym rozrachunku tylko ZDROWIE się liczy.  8)

To prawda, zdrowie najważniejsze!  8)
A jaka radocha, jak jeszcze potrafi się rodzinę w zdrowiu utrzymać, to nawet fajniejsze niż swoje.  :D

Blackend

Cytat: admin w 2024-07-27, 20:51:19
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/nauka-i-technika/sztuczne-mi%C4%99so-b%C4%99dzie-produkowane-w-polsce-rekordowe-pieni%C4%85dze-od-rz%C4%85du/ar-BB1qIHEs?ocid=msedgntp&cvid=8ec5dfc93aa5466f86cf48d696d639ec&ei=51 - a nie da się powstrzymać tego oszustwa?  :shock:
Donek kto dał na to forsę? Zwolnić za brak kompetencji.  8)
Zatrudnić praktyków od rolnictwa regeneratywnego. Na ministra rolnictwa powołać - mam super-kandydata, praktyka, co zaraz wprowadziłby zasady Doktora Kwaśniewskiego w rolnictwie i przetwórstwie. Mogę osobiście dołożyć "wytyczne", aby wreszcie przestać truć ludzi żywnością, ale czyta kto to Forum z przykorytkowych, decyzyjnych peowców?   :shock:  :lol:

To było nieuchronne i musiało w końcu nastąpić.  :?

RafałS

Cytat: admin w 2024-07-27, 20:51:19
...ale czyta kto to Forum z przykorytkowych, decyzyjnych peowców?   :shock:  :lol:

Czyta - ich szefostwo kapitałowe od komunizacji powszechnej.

Jarek

Nic nowego, w niemieckim lidlu jest takie miesko od roku  8) Pisałem o tym, bo bardzo ciekawe  BTW ma...

Blackend

Jak w niemieckim, to najlepsze. ;)

Jarek

masz racje - bo od serca...