Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Lidl - solidny sponsor rządów popisiowych. Dlatego przyzwolenie ma algidów i kaczorków na dyskryminację codzienną w PL.

admin

https://www.youtube.com/watch?v=0dI9GdsIgvY - mięso z mikroplastikiem -  bardzo modna ostatnio panierka.  8)
"Bo się nie chlapie"...  :?

RafałS

Wtłaczanie na zimno. :-\

Blackend

admin

Nigdy nie przyszłoby mi to do głowy, że można tak ubijać mięso, ale ten myk na przetworzone mięso jest ponoć powszechny, o czym nie wiedziałem, bo co mnie tam obchodzi cudze...  :shock:
Dlatego napiszę wyraźnie - owijanie mięsa w plastic aby przy ubijaniu "się nie chlapało" - jest szkodliwe dla zdrowia.
Nigdy nie przypuszczałem, że taką truciznę można sobie zafundować we własnym domu.  8)

Maniek

To ten dobropolski to się tutaj niektórzy nim zachwycali?

https://youtu.be/3W9dX7ZMjdc

Maniek

Jak tego słucham to nie wiem, kto tutaj jest większym debilem... Dobropolski, profesor, czy ja... Jakiś matrix

admin

Najważniejszym osiągnięciem "diety keto" jest, że wreszcie nie jest to "wina Doktora Kwaśniewskiego" tylko keto, czyli nikogo i "złego cholesterolu"!  :D

Maniek

Cytat: admin w 2024-09-10, 09:53:38
Najważniejszym osiągnięciem "diety keto" jest, że wreszcie nie jest to "wina Doktora Kwaśniewskiego" tylko keto, czyli nikogo i "złego cholesterolu"!  :D

Z całym szacunkiem ale co ma dieta keto do żywienia optymalnego. Chyba tylko to że została sklasyfikowana przez doktora Kwaśniewskiego. I opisana jako pomocna w niektórych przypadkach.

Przecież doktor zalecał nie mieć nadmiaru ciał ketonowych w moczu, z tego co pamiętam.

Moim zdaniem tylko ignorant może utożsamiać dietę Doktora z dietą keto

admin

Bardzo dużo ma wspólnego, bo zaczynają od syndromu metabolicznego "keto", a kończą na ŻO (przez zwiększenie podaży węglowodanów, bo zwiększenie podaży białka na dłuższą metę jest również "niezdrowe") , ale już o tym nie wspominają, bo dla nich to nadal "keto", choć ćpają po 100-150g węglowodanów. przez co zwikęsza się im i LDL i trójglicerydy, ale "wszystko jest OK , bo keto nie może szkodzić" '

Maniek

Cytat: admin w 2024-09-10, 10:19:53
Bardzo dużo ma wspólnego, bo zaczynają od syndromu metabolicznego "keto", a kończą na ŻO (przez zwiększenie podaży węglowodanów, bo zwiększenie podaży białka na dłuższą metę jest również "niezdrowe") , ale już o tym nie wspominają, bo dla nich to nadal "keto", choć ćpają po 100-150g węglowodanów. przez co zwikęsza się im i LDL i trójglicerydy, ale "wszystko jest OK , bo keto nie może szkodzić" '

No jasne dieta keto na olejach roślinnych albo na śródziemnomorskim modelu.

A gdzie wartość biologiczna w tym wszystkim. Gdzie tłuszcze zwierzęce nasycone, podroby skóry ścięgna...

Zamiast tego olej kokosowy i kurczak. :)

Myślę że 99% tych diet keto jest skrajnie odległych od modelu żywienia opisanego przez doktora Kwaśniewskiego.

Myślę że nie doceniasz ludzi i inwencji twórczej w szkodzeniu sobie. :)

Jak dla mnie keto to następna wrzutka przemysłu farmaceutycznego mająca na celu zmylić tropy...

admin

A co jest naczelną zasadą Diety Optymalnej?
Starczy sobie przeliczyć i wyjdzie.  8)

admin

UPS! Doktor pisze zamiast "naczelną" - "generalną".  :?
No tak mi się zdawało, że coś pokręciłem!  :shock:  :lol:

Maniek

EE tam, dla mnie jednak jest różnica czy białko z soczewicy, a tłuszcz z oleju roślinnego, czy białko z podrobów i żółtek, a tłuszcz z łoju wołowego.

Ale ja prosty człowiek jestem, kieruję się bardziej instynktem , zapachem, smakiem, intuicją, niż wiedzą.

RafałS

Cytat: Maniek w 2024-09-10, 10:50:57
...
Jak dla mnie keto to następna wrzutka przemysłu farmaceutycznego mająca na celu zmylić tropy...
Przejąć zainteresowanie, wyprowadzić w pole i dokleić linię cudownych produktów korpo przemysłu "keto". Takie korpo plewy. 8)

RafałS

Ale... Na korpo należy paragon brać. Wyrzucić ewentualnie można, ale kawałek dalej co najmniej. Co by nie czynić okazją złodziei bo i tak za dużo wyprowadzają za granicę. 8)

Blackend

Niższe podatki przyciągają kapitał, inwestycje i możliwości zatrudnienia (bogacenia) się obywateli.  8)
Po to zrobiono myk w Polsce i zrobili strefy ekonomiczne aby udawać przed starą Europą, że podatki mamy takie jak oni, a w rzeczywistości przyciągaliśmy kapitał.  8)

admin

Za komuny praktykowali z przedsiębiorstwami "joint venture"...  8)

Blackend

Jasne, trzeba było jakoś dokapitalizować gospodarkę po "radosnych" rządach gospodarki planowej.  8)