Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Cytat: admin w 2009-10-23, 07:32:02
http://www.rp.pl/artykul/9138,381684.html - odebranie dzieci otyłym rodzicom nic nie da. Tak się nie postępuje!  :(

Jak zwykle postawiono zla "diagnoze". Ponownie karze sie poszkodowanych. Ale czy to nie typowe dla politykow.

Teresa Stachurska

admin

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-10-23, 13:47:09
Zgroza!!!

... i "dyskryminacja".  :wink:
Czy otyli nie mogą być otyli, jeśli chcą?

PS
ale jeśli siedzi ktoś z musu na dwóch siedzeniach w autobusie, pociągu, czy samolocie, albo ktoś życzy sobie, aby obok było miejsce wolne - to trzeba zapłacić za przywileje...

admin

Radzio

Nie posłuchałem ;) i ............................. radzę nie czytać ;)

http://www.quanyin.pl/a25-ekologiczne_nastepstwa_hodowli_zwierzat.html

viola44

Blackend

Cytat: michal w 2009-10-25, 15:56:29
Oglądał ktoś wczoraj? :)

Ogladałem a jakże :)
na mój nos ;) to to ustawione było  :?

renia

Ja bym tak nie chciała oberwać za żadne pieniądze  :?

Blackend

Cytat: renia w 2009-10-25, 16:15:09
Ja bym tak nie chciała oberwać za żadne pieniądze  :?

No ale im to sprawia przyjemność - inaczej by nie wychodzili  :shock: ;)

renia

No jasne! Frajda dla nich co niemiara :lol: Pieniądze przy tym to Pan Pikuś.. :wink:

michal

Cytat: Blackend w 2009-10-25, 16:11:18
na mój nos ;) to to ustawione było  :?

Jeżeli było ustawione, to przynajmniej rozentuzjazmowana młodzież na trybunach miała "zakontraktowane" 4 rundy więcej na krzyki i ekstazę, Polsat pieniążki za reklamy między rundami i w ogóle wszyscy są szczęśliwi. :) A tak? Sekundowe naliczanie i po zabawie, w końcu walka o pas nie jest mocną stroną Gołoty; to też była walka o pas... Polsatu. :)

Blackend

Cytat: michal w 2009-10-25, 16:46:51
w końcu walka o pas nie jest mocną stroną Gołoty...

Ale mógł zrobic tak jak w Pulp Fiction, a tak wyszło jak zawsze ;)

Teresa Stachurska

Warto wiedzieć:
- koszt produkcji 15 tys.$,
- koszt promocji - niecałe 10 mln $,
- przychody ze sprzedaży po 5 tygodniach - 65 mln $ - http://film.onet.pl/0,0,2071114,wiadomosci.html .

renia

Promocja podstawą biznesu. Produkt jest mniej ważny. :?

Teresa Stachurska

Ano,  :(  . Czy w przemyśle spożywczym nie widzimy analogii? Margaryny, pieczywo - ostatnio gruboziarniste?, batoniki, soki, pełne konserwantów i cukru wyroby mleczne pn jogurt, czy serek jakiś tam? A te wszystkie cacki i loga obliczone na rynek konsumenta w wieku od lat 4 do 20 ? W konsekwencji jakość mediów - to nie czytelnik jest decydujący ale zleceniodawca reklam, tylko czemu się dziwią, że nakłady im spadają i spadają! Pisma, ktorych nakład wynosił więcej niż 500 tys. dziś cieszą się gdy sprzedają więcej niż 100 tys. Cieszą się, bo może być gorzej. W przyszłości kto wie czy gazety nie będą się utrzymywać jedynie z reklam, bo można je będzie jedynie rozdawać jak "gazety" z supermarketów?

Radzio

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-11-03, 10:11:36
Ano,  :(  . Czy w przemyśle spożywczym nie widzimy analogii? Margaryny, ........ obliczone na rynek konsumenta w wieku od lat 4 do 20 ?

Ano :) przypomniałem sobie bilbordy, na których  "dobrze" wyglądająca super-niania zachęca dzieci do zajadania się chyba margaryną. Dobry z niej "człowiek", robi to przecież z takim zaangażowaniem.......................

talgo

no niestety takie prawo rynku czy nam się to podoba czy nie

Teresa Stachurska

Antyprawo może?