Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Możesz coś więcej o tym napisać? To jest ważna informacja na pewno dla wielu osób... :roll:

admin

Ale wuj znacznie lepiej podpowie, tylko trzeba stosowną frazę do wyszukania wpisać. Na przykład: oddychanie a ciśnienie krwi.  8)

renia

Nie wiem czy lepiej... :roll: Wuj często lubi opowiadać "bajeczki z mchu i paproci"... :lol:
Mnie to potrzebne na szczęście nie jest, ale dodatkowa wiedza może się przydać... :roll:
http://www.zdrowie.senior.pl/75,0,Cisnienie-jest-zalezne-od-oddechu,1074.html

...tylko z tym ograniczeniem spożycia soli przesadzają, :roll: w dodatku przy zaleceniu zwiększonej aktywności fizycznej...

A tutaj zalecane jest spokojne oddychanie. :D
https://niezalezna.pl/98516-zasady-zdrowego-oddychania

admin

A to jak grzebanie w śmieciach, zależy jak kto potrafi i czego szuka. ;)
W każdym razie, oddychanie reguluje ciśnienie krwi szybciej niż jakieś punkty on/off  :lol:
A jak się na punkt off trafi, to może być tragedia! ;)

renia

Teraz w internecie można znaleźć potwierdzenie/obalenie każdej tezy... 8) :lol:

admin

Jasne, nawet że komuchy są prawicowe.  8)

renia

Też, i odwrotnie też... :lol:

RafałS

Te pulpety to polecam, od łebka.  :lol:

admin

Ale te "rewelacje" ze Szwecji to sprzed pięciu lat!  :?
A teraz zaś się przeprosili z najwspanialszą dietą 5*wio!  8)
My jesteśmy pierwsi i to już od 51 lat i bardzo dobrze się mamy!  :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2019-05-01, 20:37:49
Ale te "rewelacje" ze Szwecji to sprzed pięciu lat!  :?
A teraz zaś się przeprosili z najwspanialszą dietą 5*wio!  8)
My jesteśmy pierwsi i to już od 51 lat i bardzo dobrze się mamy!  :lol:
Jak nie jak tak? Jeszcze super margarynę mieli (mnie się podobała bo ładne kolorowe puzderko  :lol: ).

admin

I tak solili masło, że jeść się nie dało, aby ludziom bardziej margaryna z metalicznym nawet posmakiem smakowała. ;)

RafałS

Cytat: admin w 2019-05-01, 21:02:57
I tak solili masło, że jeść się nie dało, aby ludziom bardziej margaryna z metalicznym nawet posmakiem smakowała. ;)
Najważniejsze jak z chlebem się komponuje.  8)

admin

Jasne, ale oni żarli czarny chleb, przesmarowany cienko tym koncentratem trans, metali ciężkich i na wierzch ananas, brzoskwinia albo "cóś w podobie"...  :shock:
Ale kiełbasę, salceson i pasztetową mieli super w polskim sklepie w Sztokholmie i bez kartek to było! ;)  :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2019-05-01, 21:14:56
Jasne, ale oni żarli czarny chleb, przesmarowany cienko tym koncentratem trans, metali ciężkich i na wierzch ananas, brzoskwinia albo "cóś w podobie"...  :shock:
Ale kiełbasę, salceson i pasztetową mieli super w polskim sklepie w Sztokholmie i bez kartek to było! ;)  :lol:
E tam!  :wink:
(http://www.swedishfoodshop.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/a/latta_lattmargarin_40_procent_2.jpg)

admin

renia

:? To chyba nie jest zwykła ignorancja, tylko zamierzone działanie... :roll:

admin

Ależ za 10% kwoty wydawanej na cukrzycę, chętnie ułożę procedurę leczenia cukrzycy skuteczną w 99,99%!
Bo co mi tam, aż taki to ja nie jestem, żeby ludziom nie pomóc jak mogę.  8)
A tak z dobrego serca to podpowiem, że zbilansowany wegetarianizm leczy bardzo dobrze cukrzycę typ II.  :D
Ale kto dobrowolnie zostaje wegetarianinem!  :shock:  :lol:

renia

Pewnie takich czasów się doczekamy... :roll: