Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Ech ci naukowcy, ciekawe czy niedlugo samo spojrzenie na kogos zarazi. 2 metry od siebie..

Gdzies czytalem jakis komentarz "moge sie cala noc stukac ze swoja baba, ale na podworku musimy byc 2 metry od siebie"
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2020-04-05, 20:20:19
Ech ci naukowcy, ciekawe czy niedlugo samo spojrzenie na kogos zarazi. 2 metry od siebie..

Gdzies czytalem jakis komentarz "moge sie cala noc stukac ze swoja baba, ale na podworku musimy byc 2 metry od siebie"

A jak  :lol: :lol:
Ja pojechałam z mężem do Kauflandu i musieliśmy wziąć 2 wózki. I zachować odstęp.  :lol: :lol:

Zyon

Mysle, ze kretynizm rzadzacych to dla nas wieksze zagrozenie od tego kolanoswirusa  :lol:
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2020-04-05, 20:34:20
Mysle, ze kretynizm rzadzacych to dla nas wieksze zagrozenie od tego kolanoswirusa  :lol:
Brak logiki .  8)

Jarek

A skąd. Nasz prezydent dostał specjalne podziękowania od WHO za wprowadzenie ograniczeń. Zawsze mówiłem ze nasz pączuś ma jaja :lol:

vvv

Cytat: Dasna w 2020-04-05, 20:26:50
... musieliśmy wziąć 2 wózki. I zachować odstęp.  :lol: :lol: ...

Oto chodzi, że na zewnątrz mieszkania jest strefa "zapowietrzona".
W strefie zapowietrzonej należy przemykać chyłkiem i pojedynczo i tylko wtedy gdy to jest niezbędne.

Normalnie jestem fanem zakupów "parami" gdy do kolejka przed sklepem na godzinę, a w sklepie może być jednocześnie 12 osób. Mało, że pochłaniają 2 osoby z pojemności to jeszcze "przyspieszają" cały proces "bo nad każdą rzeczą w sklepie trzeba się naradzić". Prawie równie sprytne jest wiszenie w sklepie na telefonie, mało że jak gada to rozpyla wokół mikrokropelki to doskonale marnuje czas tych w kolejce na zewnątrz. Czasami się to ociera o sabotaż "bo zarządzenie jest głupie, a mi wolno więc niech reszta cierpi bardziej by odczuć, że zarządzenie jest głupie".

:wink:

Gavroche

Dasna

Cytat: vvv w 2020-04-05, 20:47:03
Cytat: Dasna w 2020-04-05, 20:26:50
... musieliśmy wziąć 2 wózki. I zachować odstęp.  :lol: :lol: ...

Oto chodzi, że na zewnątrz mieszkania jest strefa "zapowietrzona".
W strefie zapowietrzonej należy przemykać chyłkiem i pojedynczo i tylko wtedy gdy to jest niezbędne.

Normalnie jestem fanem zakupów "parami" gdy do kolejka przed sklepem na godzinę, a w sklepie może być jednocześnie 12 osób. Mało, że pochłaniają 2 osoby z pojemności to jeszcze "przyspieszają" cały proces "bo nad każdą rzeczą w sklepie trzeba się naradzić". Prawie równie sprytne jest wiszenie w sklepie na telefonie, mało że jak gada to rozpyla wokół mikrokropelki to doskonale marnuje czas tych w kolejce na zewnątrz. Czasami się to ociera o sabotaż "bo zarządzenie jest głupie, a mi wolno więc niech reszta cierpi bardziej by odczuć, że zarządzenie jest głupie".

:wink:
Dokładnie. :D

Gavroche

My byliśmy dzisiaj nad Wisłą, nałapać kleszczy po krzakach. :D
Piękny dzionek był, ale fakt, że tak jakoś dziwnie jest.
Na szczęście psiarnia nas nie zatrzymała, ale zdaje mi się, że oni guzik mogą, bo nie ma stanu wyjątkowego. 8)

I jeszcze tak mi się zdaje, że tak każdy bierze tę sytuację z połykiem, bo prawie wszystkie kraje mają tak samo.

Zyon

Spokojnie, jest miejsce gdzie mozna sie spokojnie udac :D
https://nczas.com/2020/04/05/pis-zamknelo-lasy-panstwowe-korwin-mikke-zaprasza-do-swojego/

Ja tez mam las, jakby co to zapraszam  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

vvv

Cytat: Gavroche w 2020-04-05, 20:58:06
... Na szczęście psiarnia nas nie zatrzymała, ale zdaje mi się, że oni guzik mogą ...
Cytat
W piątek 20 marca wprowadzono stan epidemii zamiast obowiązującego od tygodnia stanu zagrożenia epidemicznego. Poniżej przekazujemy podstawowe, istotne zagadnienia prawne z tym związane.
https://www.medexpress.pl/stan-epidemii-zamiast-stanu-zagrozenia-epidemicznego-prawnicy-o-zakresie-i-znaczeniu-zmian/76893

:?

vvv

Cytat: vvv w 2020-04-05, 21:17:51
... Na szczęście psiarnia nas nie zatrzymała, ale zdaje mi się, że oni guzik mogą ...
Cytat
W piątek 20 marca wprowadzono stan epidemii zamiast obowiązującego od tygodnia stanu zagrożenia epidemicznego. Poniżej przekazujemy podstawowe, istotne zagadnienia prawne z tym związane.
https://www.medexpress.pl/stan-epidemii-zamiast-stanu-zagrozenia-epidemicznego-prawnicy-o-zakresie-i-znaczeniu-zmian/76893

Gavroche

Cytat: vvv w 2020-04-05, 21:17:51
Cytat

CytatWielu prawników uważa, że zakaz przemieszczania się nie obowiązuje, bo rozporządzenie powołuje się na ustawę, która go nie umożliwia. To może otwierać drogę do tego, że sądy będą anulować mandaty wydane przez policję. Nie zmienia to faktu, że poszczególne zapisy, jak na przykład zachowanie odstępu 2 metrów czy zakaz korzystania z parków, mogą obowiązywać mimo nieobowiązywania zakazu przemieszczania się.
https://www.google.com/amp/s/www.fakt.pl/pieniadze/prawo/koronawirus-w-polsce-nowe-obostrzenia-co-moze-policja/f5njcnd.amp

Zyon

Work Buy Consume Die

vvv

Cytat: Zyon w 2020-04-05, 21:23:02
Juz wklejalem https://nczas.com/2020/04/05/jacek-wilk-o-mandatach-antywirusowych-sa-bezczelnym-naduzyciem-rzadu/

Z linka:
Cytat- Rada Ministrów wydała 31.03 2020 rozporządzenie precyzujące nakazy i zakazy

- Policja twierdzi, że to są nakazy i zakazy porządkowe podlegające karze (mandat za ich złamanie) na podstawie art. 54 Kw.

Tylko że w ustawie o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych NIGDZIE NIE JEST NAPISANE: "Kto nie wykonuje nakazów lub wykonuje czynność zakazaną, określoną na podstawie rozporządzenia RM, jest karany grzywną (itp)." Tylko wówczas bowiem - patrząc, co jest zakazem lub nakazem w rozporządzeniu RM - moglibyśmy wiedzieć, czy nasz czyn spełnia opis (znamiona) takiego wykroczenia, czy nie" - podkreślił polityk.
[/size]

O tak !!!, prawnicy są solą Ziemi.

Nawet każdy głupi wie, że mandat to propozycja, a nawet jak nie wie to PROPONUJĄCY mandat zawsze mu o tym przypomina. Kto ma swoje racje zawsze może je przedstawić w sądzie, pewnie przez SKYPE'a
LoL

Dasna

Cytat: Zyon w 2020-04-05, 21:12:40
Spokojnie, jest miejsce gdzie mozna sie spokojnie udac :D
https://nczas.com/2020/04/05/pis-zamknelo-lasy-panstwowe-korwin-mikke-zaprasza-do-swojego/

Ja tez mam las, jakby co to zapraszam  :lol: :lol:
Zyounu , zaczynasz mnie wkurzać  :lol:
A to zapraszasz na strych a to do lasu.  :lol: Drobiazg ! 200 km do Ciebie. Ale bys sie zdziwił jak bym Cie nawiedziła.  :lol:

vvv

Cytat: Dasna w 2020-04-05, 22:02:04
Ale bys sie zdziwił jak bym Cie nawiedziła. :lol:

((ironia))

Doskonały antyrządowy pomysł !!!
Przez święta w stanie epidemii każdy odwiedza jedną osobę znaną dotychczas tylko z internetu
pod warunkiem, że odległą minimum o 200km.
>
Razem obalimy ten zły rząd!

((/ironia))

Dasna

Dasna

Ja wiem , po co to wszystko. Aby wyzwolić w ludziach KREATYWNOŚĆ !! :D O to w tym wszystkim chodzi.

Czyż nie jestem genialna?? :lol: :lol: Rozszyfrowałam wszystko. A teraz fiesta. :lol:

Gavroche

Może i racja, wczoraj przesadzałem rośliny na balkonie. :D