Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Jarek

W kneblolandzie nie ma z tym problemu, bo dla nich wszystko jest zdrowe, aber ohne, oprocz knebli - stanowcze mit... :lol:

renia

Cytat: admin w 2022-07-07, 18:19:11
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/swiat/woda-gazowana-wkr%C3%B3tce-zniknie-ze-sklep%C3%B3w-jeste%C5%9Bmy-zdesperowani/ar-AAZkhNx?ocid=msedgntp&cvid=f3255a8e920c43ffa3aee9e71c5b55f9 - ale przecież wystarczy rozpętać "naukową" propagandę, o "szkodliwości" wody gazowanej i zaraz się popyt zmniejszy!  :lol:

To CO2 jest zdrowe, czy "chore", jest go za dużo, czy za mało? :roll: :wink:

Jarek

USA jest monopolista w tej kwesti, i musza wszyscy klekac 8)

admin

Cytat: renia w 2022-07-07, 21:47:02
To CO2 jest zdrowe, czy "chore", jest go za dużo, czy za mało? :roll: :wink:

Zdrowe w postaci stałej i chore w postaci gazowej, ale najważniejsze to to jak na tym "zarobić"...  8)

Dasna

https://www.pomponik.pl/plotki/news-elon-musk-potwierdza-doniesienia-tabloidow-o-narodzinach-bli,nId,6143856  :D

Jak się rozmnażać to się rozmnażać.

Pierwszy cesarz chiński tez rozmnażał się na potęgę. I tez eksperymentował z nieśmiertelnościa , jednak niezbyt udanie. :?  Owczesne eliksiry na nieśmiertelność często zawierały rtęć i arszenik.  :?
Qin Shi Huang miał około 50 dzieci (około 30 synów i 15 córek), ale większość ich imion jest nieznana. Miał wiele konkubin.

Elon Musk chyba jeszcze pamięta imiona dzieci choć imiona ,  X ? A-12 i Exy Dark Sider?l wydają sie nieco zbyt..... hm delikatnie mówiąc,  matematyczne.  :roll:

RafałS

Posmarkane mają tam w CIA. "Pomogli naziolom w komunikacji"... Tak, a my płacimy za to na orlenie.

Dasna

Ba, ale on tak sztucznie.
A cysorz i Elon to przy użyciu metod naturalnych.

Niemniej lekarz leczył skutecznie.  :lol: :lol:

RafałS

elon i naturalnie... Dobre  :lol:

Dasna

Cytat: RafałS w 2022-07-08, 13:20:00
elon i naturalnie... Dobre  :lol:
No , tak . Jest tam w tle jakas surogatka, ale przynajmniej pierwsze dzieci naturalnie . Co do tej artystki Grimes to się nie wypowiadam , bo niegdy o niej nie słyszałam , ani jej nie słyszałam. Wiem, że czasami dziwnie wygląda.

Gavroche

Ale bomba, wczoraj czytałem o tatuażu grafenowym, który monitoruje stan zdrowia, a dzisiaj to:
https://www.theguardian.com/science/2022/jul/05/cloned-mice-created-from-freeze-dried-skin-cells-in-world-first
Myszy (normalne, żywe) sklonowane z liofilizowanych (!) komórek skóry, Jurassic Park coraz bliżej.

Blackend

Gdzieś czytałem, że testują hodowlę samego mięsa, np. karkówka, szynka itd. - fajnie, choć pewnie dla obecnej generacji trudne do zaakceptowania.  8)

admin

Jak nie jak tak - starczy być wegusem... ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2022-07-08, 16:31:30
Gdzieś czytałem, że testują hodowlę samego mięsa, np. karkówka, szynka itd. - fajnie, choć pewnie dla obecnej generacji trudne do zaakceptowania.  8)
Ja na bank spróbuję, jak się trafi okazja, może będzie smaczniejsze niż z tuszy?

renia

Cytat: Gavroche w 2022-07-08, 15:57:49
Ale bomba, wczoraj czytałem o tatuażu grafenowym, który monitoruje stan zdrowia, a dzisiaj to:
https://www.theguardian.com/science/2022/jul/05/cloned-mice-created-from-freeze-dried-skin-cells-in-world-first
Myszy (normalne, żywe) sklonowane z liofilizowanych (!) komórek skóry, Jurassic Park coraz bliżej.

...i człowiek będzie mógł "zmartwychwstać"... 8)

Gavroche

Tylko podobne ciało, na razie świadomości nie umieją, ale to pewno tylko kwestia czasu. :D

renia

Nie wiem czy to dobrze, czy źle... :roll: Mumie egipskie będą ożywać... :shock: Pamiętam taki film z dzieciństwa, na którym strasznie się bałam, ale patrzyłam... 8) :lol:

admin

Cytat: Gavroche w 2022-07-08, 17:06:36
Ja na bank spróbuję, jak się trafi okazja, może będzie smaczniejsze niż z tuszy?

Zależy ile sypną "niezdrowego" benzoesanu na smak umami... ;)

Gavroche

To też, ale myślałem o takich manipulacjach jak marmurkowatość mięsa, kruchość, zapach, konsystencja, może nawet będzie można wyprodukować już karmione trawa, albo dojrzałe mięso, po glikolizie? :D