Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Brazylijskie jiu jitsu a dieta optymalna .

Zaczęty przez superkiel11, 2016-11-23, 13:54:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: superkiel11 w 2016-11-27, 18:35:08
Targanie żelastwa to nie moja bajka  :shock: a w sporcie ktory uprawiam jest duży wydatek energi dlatego chciałbym tak dobrać dietke zeby nie chudnąc a i nawet podpalać te kilka kg . Skoro zachwiań stosunek B:T:W tylko bede jadł troche wiecej to dowie jest dieta optymalna czyż nie ? A co do startych chrząstek w stawi kolanowym czy ktoś miał podobny problem ? Czy mozna odbudować chrząstki ?
Panujący tu łaskawie Admin, zrobił ponad 10kg masy mięśniowej, a nie można go podejrzewać o to, że nie był na ŻO. ;)
Jest gdzieś w starych postach o tym, tu na Forum.
Słuchaj Anakina, a będziesz taki sam durny i chudy, na ŻO jak najbardziej zbudujesz co chcesz i jak chcesz, bo to elastyczna dieta dla zdrowych ludzi, ale to trzeba wiedzieć, a nie pitolić smutki. :D
Twoje cele są jak najbardziej realne.

superkiel11

Cytat
Panujący tu łaskawie Admin, zrobił ponad 10kg masy mięśniowej, a nie można go podejrzewać o to, że nie był na ŻO. ;)
Słuchaj Anakina, a będziesz taki sam durny i chudy, na ŻO jak najbardziej zbudujesz co chcesz i jak chcesz, bo to elastyczna dieta dla zdrowych ludzi, ale to trzeba wiedzieć, a nie pitolić smutki. :D
Cytat
Gavroche czy moglbys mi pomoc ustalic diete optymalna tak bym mogl podlapac troche miesnia   8)? Narazie moja dieta wyglada tak :
Jak ide na trening to przed treningiem zjadam 2 cale jajka ( Jest to godzina 6 rano i nie mam za bardzo ochoty na nic większego do przekąszenia ) no i potem normalnie jak w kazdy inny dzien poza treningowy .

I.Sniadanie
250g twarog
100g masla   wartosc odzywcza      1538kcl         B:40           T:150              W:13

I. Sniadanie
Jajecznica
4jajka cale
50g cebuli
50g masla klarowanego
100ml Smietanki 50%         Wartosc posilku  1320 kcl    B:31     T:100    W:6

I. Sniadanie  inna wersja
4 jajka cale ugotowane
100g watrobianka
50 majonez
100 smietanka 50%     Wartosc posilku   1448 kcl  B:41   T:136  W:5

I Sniadanie inna wersja
2cale jajka
3 zoltka
50g cebula
25g maslo klarowane
100ml smietanka 50%    wartosc posilkow 1120 kcl   B:27  T:92,5  W :6

II Przed praca
Orzechy 40 g    wartosc posilkow   206 kcl     B:5      T:20    W: 11

III/ IV.  Obiad /Kolacja   ( przewaznie jem to samo na te dwa posilki )

300g miesa mielonego wieprzowego
50g ser mozzarla
200g fasolki szparagowej zielonej(mrozona)
200g ziemniak
3jajka cale
40g smalcu
150ml smietanki 50%        wartosc kaloryczna 2 posilkow 2015kcl        B:74       T:188       W:6

III/IV. Obiad /Kolacja 
360g Karkowka
200g fasolka szparagowa
60g cebula
80g smalec        wartosci kaloryczne    2 posilkow        2086kcl          B:70      T: 188    W: 10

III/IV. Obiad /Kolacja

260g salami
200g pomidor/ salata
40g slonecznik /siemie lniane
80ml smietanki50%                      wartosc kaloryczna 2 posilkow          2010kcl        B:67         T:184          W: 5

Dasna

Cytat: Gavroche w 2016-12-03, 07:26:39
Targanie żelastwa to nie moja bajka  :shock: a w sporcie ktory uprawiam jest duży wydatek energi dlatego chciałbym tak dobrać dietke zeby nie chudnąc a i nawet podpalać te kilka kg . Skoro zachwiań stosunek B:T:W tylko bede jadł troche wiecej to dowie jest dieta optymalna czyż nie ? A co do startych chrząstek w stawi kolanowym czy ktoś miał podobny problem ? Czy mozna odbudować chrząstki ?
Potwierdzam.  :D

Dasna

Cytat: Dasna w 2016-12-03, 16:53:42
Cytat: Gavroche w 2016-12-03, 07:26:39
Potwierdzam.  :D

A i jeszcze .
Gavroche co klasa to klasa.
Kocham Cię niezmiennie.  :D

Gavroche

I moja miłość płonie równym i jasnym płomieniem.  :D
To jak już się tak miło zrobiło, to odpowiem koledze Superkiel.

Słuchaj, uważam, że ludzie się nie żywią cyferkami tylko jedzeniem.
Więc przede wszystkim wywal te wyliczanki do śmieci, a zacznij jeść, by zaspokoić potrzeby organizmu.
Jedz smacznie, to co lubisz z puli pokarmów ŻO, wtedy, kiedy czujesz głód (z potrzeby, a nie z nudów), do syta (co oznacza tylko zaspokojenie głodu) i przestań stale o tym myśleć, wyluzuj po prostu.
Myślisz, że jak zjesz raz 20g za mało białka, a drugi za dużo o 30g węglowodanów, to co się stanie, ja myślę, że pójdzie na zdrowie. ;)

Jeśli chcesz mięśni, musisz dać im powód do wzrostu, więc jakiś trening siłowy trzeba wprowadzić; nie musi to być przerzucanie żelastwa, choć to najlepsza droga, może to być trening z masą ciała czy odpowiedni rodzaj sparingów z partnerem.
Jeśli czujesz potrzebę jedzenia rano, to jedz, ale jeśli nie, to się nie katuj i nie martw treningiem na czczo, odżywianie to proces całodobowy, pojedyncze posiłki nie mają wielkiego znaczenia (podobnie jak trening to proces długofalowy, pojedyncza sesja z tego punktu widzenia, nie jest bardzo istotna).
Jeśli zdecydujesz się jeść coś przed treningiem to śmietanka jest lepszym wyborem niż gołe jajka. ;)
Na patologie w strukturach stawowych najlepsza jest dieta bogata w substancje konieczne do regeneracji; białka (żółtka, skórki wieprzowe, salcesony), węglowodany na budulec (glikoproteiny i proteoglikany) oraz witamina C (papryka, owoce jagodowe, pietruszka) i energię (tłuszcz zwierzęcy) oraz ruch dostosowany do stopnia uszkodzenia (nie wiem czy grappling i nabieranie masy jest ok w tym przypadku, ortopeda sportowy powinien rozwiać wątpliwości).
Oczywiście to moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać.

Ta miła dziewczyna, która napisała powyższe posty, uprawia olimpijskie podnoszenie ciężarów, bierze udział zawodach, w dodatku zaczęła treningi w wieku, który dla wielu kobiet oznacza bawienie wnuków i łupanie w krzyżu, do tego jest biznesmenem działającym w dwu krajach i czasami trenuje z własnym synem, który się od niej może wiele nauczyć.
A to wszystko na ŻO, oczywiście. :D

Maniek

WSZYSTKO!

Nie ma dwóch takich samych osób, z dwoma takimi samymi aktywnościami, warunkami życia itd.itp.
Po to człowiek ma apetyt, rozum, i książki Doktora :) żeby jeść wg.nich. Cyferki są dla ortodoksów, którzy całe życie się męczą. Albo dla początkujących...

Maniek

Cytat: renia w 2016-12-03, 18:37:13
Jakiego Doktora? Dr Witoszek? :roll: 8)

Reklama dźwignią handlu  :D

Między innymi.

Maniek

A jak już się tak domagasz, to Pani Doktor Witoszek dostała certyfikat od samego Doktora, więc chyba wie trochę więcej od Ciebie.
I nie masz żadnego prawa, do kwestionowania decyzji Doktora, oraz wiedzy Pani Doktor.

A najlepiej skończ tą darmową reklamę dla Pani Doktor, bo jesteś na nie swoim forum, i Admin może się zdenerwować. :)
Masz swoje forum, tam ją reklamuj...

superkiel11

Maniek jak sam powiedziałeś cyferki sa dla ortodoksyjnych albo początkujących i wlasnie jestem początkującym ktory nie chce popełnić błędów żywieniowych .

Dzieki wielkie Gavroche za uświadomienie , od dzisiaj a moze bardziej od jutra jem wtedy kiedy zgłodnieje ,bez wyliczeń . Gdzies widziałem na forum ze nie chodzi o wyliczenia tylko o obserwacje swojego ciała , jesli chudniemy to zwiększamy korytko i tyle - nie wiem czy to prawda . Co do żółtek , salcesonu to jadam go multum , skórki świnskie bardzo rzadko ale to chyba dlatego ze niewiem jak je przyrządzić  :shock:

Dasna z całego serca gratuluje zapału i wyników w sporcie , tak trzymac . Do tego jeszcze dobre wyniki w biznesie , coraz bardziej sie przekonuje do diety optymalnej ktora jak widac na Pani przykładzie daje duzo energi .

Diogenes z Synopy

i nie bój się węglowodanów, nie gryzą.   :D

renia

Cytat: Maniek w 2016-12-03, 18:55:37

A jak już się tak domagasz, to Pani Doktor Witoszek dostała certyfikat od samego Doktora, więc chyba wie trochę więcej od Ciebie.
I nie masz żadnego prawa, do kwestionowania decyzji Doktora, oraz wiedzy Pani Doktor.

A najlepiej skończ tą darmową reklamę dla Pani Doktor, bo jesteś na nie swoim forum, i Admin może się zdenerwować. :)

Ty nie musisz mi mówić co ja mam robić. Jestem odpowiedzialną osobą. Ty piszesz złośliwie, wulgarnie, na blogu Teresy Stachurskiej polecałeś książkę dr Witoszek i niepotrzebnie przez to ją kupiłam. Stek bzdur i bajdurzenie, że ona leczy ofiary Diety Optymalnej dr Kwaśniewskiego. Jesteś fałszywy...

Jarek

:lol:

Jarek

Cytat: renia w 2016-12-03, 19:29:22

Ty nie musisz mi mówić co ja mam robić. Jestem odpowiedzialną osobą. Ty piszesz złośliwie, wulgarnie, na blogu Teresy Stachurskiej polecałeś książkę dr Witoszek i niepotrzebnie przez to ją kupiłam. Stek bzdur i bajdurzenie, że ona leczy ofiary Diety Optymalnej dr Kwaśniewskiego. Jesteś fałszywy...
Kto Maniek ? :shock: No popa :lol: i jeszcze przez niego książkę kupiłaś ,co za łotr . :lol:

renia

Sporo kupców na nie tam znalazł...http://www.stachurska.eu/?p=9218
Pewnie profity ma... :roll: do spółki z Adamem...

"maniek669 pisze:
Grudzień 15, 2013 o 20:44
(...) ODKRYWCĄ jest dr JAN Kwaśniewski a nie Kwaśniewscy :) no i dr Ewa oczywiście :)

z całym szacunkiem do TK i niewyobrażalnego lizusa G…e "

administ

Renia lubi rozdmuchiwać konflikty chyba? :roll: ;)  :lol:

Jarek

Zapomniała co pisała , a szczególnie o zachowaniu sprawiedliwym na tym forum :lol:

Bobby

Cytat: Maniek w 2016-12-03, 18:36:06
WSZYSTKO!

Nie ma dwóch takich samych osób, z dwoma takimi samymi aktywnościami, warunkami życia itd.itp.
Po to człowiek ma apetyt, rozum, i książki Doktora :) żeby jeść wg.nich. Cyferki są dla ortodoksów, którzy całe życie się męczą. Albo dla początkujących...

Cyferki napędzają popyt na kalkulatory.

renia

Cytat: admin w 2016-12-03, 20:51:38

Nie lubię udawać, że deszcz pada jak ktoś pluje... :?

renia

Cytat: admin w 2016-12-03, 20:51:38

Pisałeś, że można mieć różne zdania, różne poglądy polityczne, ale tutaj na Forum nie powinno być wulgaryzmów, chamstwa i personalnie obrażających epitetów.
Ale nie egzekwujesz tego...Pozwalanie na takie permanentne zachowania jest nieszanowaniem Użytkowników i własnego słowa...