Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Obiad

Zaczęty przez renia, 2017-04-01, 13:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Jak nie ma jak jest, bo w radyjku podpowiedzą...  8)

Blackend

Teraz już w TV abonamentowej też dobrze podpowiedzą. ;)

administ

 :lol:
Jo, czyli ja... ;)

Jarek

 :lol:
Podwykonawca dobrze sie sprawdza :lol:

administ


Blackend


renia

Czy ktoś z Was używa(ł) przyprawy kardamon? Ja jej jeszcze nie miałam i dzisiaj kupiłam z ciekawości.
Zapach ma ładny (jakby mieszanka imbiru, anyżu i mięty...). Do jakich potraw on pasuje? Dobrze się komponuje z innymi przyprawami? :roll:

Blackend

Samego kardamonu, to nie, ale kupujemy mieszankę korzenną w której on jest, którą dodaje się np. do sosów.  8)

renia

Dzięki. :D Muszę poczytać z czym to się je... :roll: Pewnie do chleba ze smalcem pasuje... :lol:

Blackend

 :lol:
Jasne, jak się jeszcze smalcem zapije, to wszystko się przełknie. ;)

renia

Pójdzie jak po maśle... :lol:

Wyczytałam, że wchodzi on w skład curry... :roll:

Blackend

Tak nam się właśnie coś przypominało. Curry jest często stosowane w naszej kuchni.  8)

renia

U nas każda potrawa Oliwiera jest czerwona od curry... :? Nawet patelnie... :? :lol:

renia

Kardamon nawet do kawy pasuje... :shock:

Blackend

To jak ze smalcem. ;)

renia

Wersja na bogato... 8) :lol:

Blackend

A to ze skwarkami. ;)  :lol:

renia

Aż tak to sobie nie dogadzam... 8) :lol:

Blackend


administ

Kardamonówka jest spoko, jakby co.  8)