Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Obiad

Zaczęty przez renia, 2017-04-01, 13:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Anulka177

Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowym, jako tłuszcz posłużył szpik kostny. A do tego "makaron" z cukinii. Odświętnie, jako, że dziś miałam wolny dzień, upiekłam kruche z truskawkami i czarną porzeczką.

administ

Nic tylko na wolnym być... ;)

renia

Tak się staram... 8) :lol:

renia

Robię teraz kompoty z zeszłorocznych przetworów (wiśnie i jagody zostały) aby się ich pozbyć. W tym roku tylko wiśnie chcę wekować, nic więcej... :evil: :lol:

Blackend

Na wszelki wypadek nie mam ogródka aby nie utknąć w przetwory owocowe, bo szkoda żeby się zmarnowały. ;)

Zofia

Z chwilą przystąpienia do Bractwa optymalnego wszystkie drzewa owocowe poszły pod topór, zostały truskawki, czarne porzeczki, jeżyny i poziomki. Nadwyżka jagód wyląduje w zamrażalniku.

Jarek

Cytat: Blackend w 2017-06-29, 22:57:05
Na wszelki wypadek nie mam ogródka aby nie utknąć w przetwory owocowe, bo szkoda żeby się zmarnowały. ;)
:lol:

Anulka177

Cytat: Blackend w 2017-06-29, 22:57:05
Szczęściarz, mnie czeka zrywanie czarnej porzeczki, całe wielkie 10 krzaczorów, sokownik już przygotowany. Tak mi się nie chce, ale co zrobić? Muszem! :lol:

Blackend

Moja żona to przerabiała u swoich dziadków, a i ja się jeszcze zdążyłem załapać aby mieć randkę zaliczoną. ;)
Zdecydowanie prace ziemne, to nie moje klimaty.  8)

administ

Ale jak się ma sprzęt z klimatyzacją to oranie jest całkiem znośne... ;)

Teresa Stachurska

Tym bardziej w obiad :) 

administ

W dzisiejszych czasach wszystko możliwe... ;)

renia

Bo jest dobra zmiana... 8) :wink:

Jarek

Bo wiara czyni cuda :lol:

Blackend

Cudownie ogłupia. ;)

Jarek

Dobra zmiana z człowieka na barana :lol:

Blackend

Nie ma to jak dać się przekupić za swoje.  :lol:

administ

Ale to "dobry rząd" "dobrej zmiany" przecież "daje", prawie i sprawiedliwie... ;)