Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Obiad

Zaczęty przez renia, 2017-04-01, 13:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

Jako, że wczoraj był dzień "żółtkowy" czyli żółtka na miękko rano i żółtka "sadzone" z przysmażonym ziemniakiem po południu, a na deser kogel-mogel, więc dziś dla odmiany będą żeberka. Dwa dni w marynacie czekały one na ten dzisiejszy dzień, kiedy to będą upieczone i skonsumowane.

administ

Świetnie, bo to tak na samych żółtkach nie dostarcza się kwasów nukleinowych, mogą być nawet z GMO, bo są niezbędne do życia... ;)

renia

Cytat: Anulka177 w 2018-03-15, 10:14:57
Jako, że wczoraj był dzień "żółtkowy" czyli żółtka na miękko rano i żółtka "sadzone" z przysmażonym ziemniakiem po południu, a na deser kogel-mogel, więc dziś dla odmiany będą żeberka. Dwa dni w marynacie czekały one na ten dzisiejszy dzień, kiedy to będą upieczone i skonsumowane.

Ale jaja! :lol: U nas dzisiaj też są żeberka (podsmażone i duszone z sosem)...

renia

Cytat: admin w 2018-03-15, 10:17:36
Świetnie, bo to tak na samych żółtkach nie dostarcza się kwasów nukleinowych, mogą być nawet z GMO, bo są niezbędne do życia... ;)

Poważnie? 8)

administ

Poważnie.  8)

renia

Czyli, gdyby się jadło tylko żółtka, a mięsa wcale, to by dobrze nie było... :roll:

administ

A to zależy jaką grupę krwi się ma i jak test buraczany oraz sikanie na paski wypada. ;)

administ

Znaczy wyszło, że "zaś młody kwach ma rację"? ;)  :lol: :lol: :lol:
Choć "naukowcom" się wydawało do tej pory inaczej...  8)

Anulka177

No, znów w przypadek prawdę powiedział  8)

renia

Cytat: admin w 2018-03-15, 12:25:53
A to zależy jaką grupę krwi się ma i jak test buraczany oraz sikanie na paski wypada. ;)

...i do jakiego sortu należy... 8) :lol:

administ

renia

Z ciekawości. 8)
Napiszesz jakiś "kwas nukleinowy" i co to mi mówi? Nic... :? :lol:

Gavroche

:lol:
Sekciarze. ;)

Anulka177

Cytat: renia w 2018-03-15, 13:14:09
Z ciekawości. 8)
Napiszesz jakiś "kwas nukleinowy" i co to mi mówi? Nic... :? :lol:
Mi sama nazwa się już o uszy obiła, ale, że w mięsie on jest, a w żółtku prawie wcale to już tylko Admin zwrócił moją uwagę  :D

vvv

Cytat: admin w 2018-03-15, 10:17:36
na samych żółtkach nie dostarcza się kwasów nukleinowych
To jakiś eksperyment?, ale tak publicznie, potem się tłuszcza będzie chichotać jakie pojęcie mają wieloletni ...
:shock: :wink:

administ

:lol:
Tak to jest jak się zrozumi, że "formuła 30g" i działanie na trzech danych starcza do szczęścia.  8)
A później "tragedia", bo miało pomóc, a zaszkodziło.  :lol:

Anulka177

Dziś wykwintnie było- serdelki wieprzowe i fasolka szparagowa. A do tego "carpaccio" z marynowanej słoniny.  8)