Początki z Dietą Optymalną, czyli zielona jak cebulka wiosną

Zaczęty przez PannaAnna, 2017-10-31, 14:02:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2017-11-01, 21:52:40
Tak szczerze, to wszyscy "nowi i zieloni" mają na tym Forum przekichane, no ale ile razy można powtarzać to samo?  :?

Tym razem było nie najgorzej,  8) można nawet powiedzieć, że bardzo dobrze. :D Twoje wyczerpujące opracowania zawierają wszystko (chyba) co dla nowicjusza jest potrzebne. :roll:
Książki i tak trzeba czytać, jak chce się dobrze zrozumieć DO i zasady jego stosowania.

administ

Cytat: vvv w 2017-11-01, 21:55:11
Cza by zrobić FAQ.
:shock: :wink:

Byłoby to jakieś rozwiązanie, ale roboty od metra, a większość i tak nie zajrzy na to faq, żyjąc w przekonaniu, że ich problem jest niepowtarzalny i wymaga szczególnej troski... ;)

vvv

administ

PannaAnna

Próbowałam znaleźć odpowiedzi na swoje pytania na forum też, ale tu jest tyle wątków że ciężko trafić na to o co naprawdę mi chodzi.

vvv

Pytaj w punktach.
(1)
(2)
(3)
A jak przedstawisz jadłospis to zawsze możesz liczyć na komentarz.
8)

Blackend

Tak szczerze, to wszyscy "nowi i zieloni" mają na tym Forum przekichane, no ale ile razy można powtarzać to samo?  :?

Trzeba trochę posiedzieć i się edukować, w szkole jest podobnie.  8)

vvv

Pytania pomocnicze na jutro ...

(1) Jakie białko - ile.
(2) Jaki tłuszcz - ile.
(3) Jakie węglowodany - ile.
(4) Jakie płyny - ile.

:wink:

Blackend

Cytat: PannaAnna w 2017-11-01, 22:02:06
Próbowałam znaleźć odpowiedzi na swoje pytania na forum też, ale tu jest tyle wątków że ciężko trafić na to o co naprawdę mi chodzi.

Jesteś schorowaną osobą i w Twoim przypadku o diecie i leczeniu powinien decydować lekarz, najlepiej optymalny.  8)
Żywienie chorego może się diametralnie różnić od zdrowego młodego i w dodatku nie stroniącego od umiarkowanego wysiłku fizycznego osobnika.  8)

vvv

Cytat: Blackend w 2017-11-01, 22:18:59
o diecie i leczeniu powinien decydować lekarz, najlepiej optymalny.  8)
Zasadniczo mógłbym polecić, ale nie mogę. A to w sumie fart, że nie daleko.
:?

Jarek

Cytat: renia w 2017-11-01, 21:56:36

Tym razem było nie najgorzej,  8) można nawet powiedzieć, że bardzo dobrze. :D Twoje wyczerpujące opracowania zawierają wszystko (chyba) co dla nowicjusza jest potrzebne. :roll:
Książki i tak trzeba czytać, jak chce się dobrze zrozumieć DO i zasady jego stosowania.

[/quot
Reniu, było naprawdę super. :lol:

administ

Żywienie chorego może się diametralnie różnić od zdrowego młodego i w dodatku nie stroniącego od umiarkowanego wysiłku fizycznego osobnika.  8)

:shock:
A ja słyszałem, że to jedna wszystkolecząca dieta dla każdego, a do tego to "formuła30%", bo Doktor pomylił "g", z "%", no i te maszyny jądrowe na pustyni, a do tego zaszyfrowane Clinton's letters...
Nie, to już lepsza jest "formuła4es", bo jasno określa winowajcę porażki.  :lol:

vvv

Cytat: admin w 2017-11-02, 08:20:00
...diametralnie...
...słyszałem...
To musiało być słyszenie diametralne,
jak mleko bez laktozy 0,5%
i mleko 86,5%

administ

Cytat: vvv w 2017-11-02, 08:28:12
i mleko 86,5%

Sucha masa mleka - 120g, a odtłuszczonego 80g - to akurat świetnie pamiętam, bo to podstawa żywienia cieląt...
Oczywiście sm wyraża się w %, czyli wychodzi 12 i osiem, tak dla ścisłości, aby się komu "g" z "%" nie pomyliło. ;)  :lol: :lol: :lol:

vvv

Dusza mleka zawiera się w tłuszczu,
więc masło jest bardziej mlekiem niż maślanka.

administ

administ

Cytat: vvv w 2017-11-01, 22:24:08
o diecie i leczeniu powinien decydować lekarz, najlepiej optymalny.  8)
Zasadniczo mógłbym polecić, ale nie mogę. A to w sumie fart, że nie daleko.
:?

A poleć, bo ja nie mam nic na przeciw, to tylko "ludziskom" się zdaje, że mam samych "wrogów", co muszę ich zwalczać dniami i nocami!  :shock:
Choć mnie to jak zwykle rybka.  8)

vvv

PannaAnna

To mozecie polecić jakiegoś lekarza na Śląsku? u mnie turnus odpada, bo mam niepełnosprawne dziecko i nie ma mozliwośc żeby się nim ktoś inny zajmował z rodziny