Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

BIBLIJNE CHRZEŚCIJAŃSTWO

Zaczęty przez franc99, 2019-05-14, 22:27:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Coś takiego... :wink:

(https://gfx.antyradio.pl/var/antyradio/storage/images/technologia/gadzety/mobilne-biurko-z-klecznikiem-7153/599219-1-pol-PL/Mobilne-biurko-z-klecznikiem_article.png)

admin

Perfekcyjne, pod warunkiem, że cały czas się nie siedzi na siedzisku!  8)

Gavroche

Cytat: Daniel w 2019-06-05, 10:51:58
Chyba wycofam się z tego wątku, bo jego założyciel tylko wkleja informacje, tak jakby nie był zdolny do samodzielnego myślenia.
Pozostali to trolle. Wklejają tylko uśmieszki i nie mają nic do powiedzenia.

Czym się różni biblijne chrześcijaństwo od nie biblijnego? Chyba niczym.
A jaka jest różnica pomiędzy Bogiem religijnym, a nie religijnym. A no taka, że o tym drugim nikt nie słyszał.
Dlatego gdy mowa o Bogu, to dyskusja schodzi na religie. A to są dwie zupełnie sprawy.
Gdy mowa o Bogu, to powinniśmy rozmawiać o wartościach z jakimi ten Bóg jest powiązany. Bo przecież od wieków każdy jest inny  i stoi na straży swoich charakterystycznych wartości. Dzisiaj miedzy innymi przez chrześcijaństwo ten sposób myślenia uległ zmianie. Traktuje się Boga jako Absolut, a taki Bóg jest nielogiczny i po prostu nie istnieje. Tego jednak nie zauważa 99,99999... procent ludzi nagle pozbawionych zdolności do myślenia w sprawach społecznych. Czy to nie dziwne, że potrafimy konstruować urządzenia o wysokiej technologi, ale jak mamy zbudować społeczeństwo to poruszamy się na poziomie kamienia łupanego. To tak jakby nam Bóg odebral rozum.
Ale Ty masz kolego porobione pod kopułką! :D

madre

Cytat: admin w 2019-06-05, 08:24:29
Zaraz ktoś tu odpowie stosownym cytatem na pocieszenie z innej księgi ksiąg, co równie opasła jest jak inna księga ksiąg.  8)

Czy tata czyta cytaty Tacyta?
Tata czyta czy ta, ta cy_tata?
:lol:

"Dopóki ludzie istnieć będą, będą i błędy".

Maniek

Cytat: Gavroche w 2019-06-05, 13:43:29
Chyba wycofam się z tego wątku, bo jego założyciel tylko wkleja informacje, tak jakby nie był zdolny do samodzielnego myślenia.

Czym się różni biblijne chrześcijaństwo od nie biblijnego? Chyba niczym.
A jaka jest różnica pomiędzy Bogiem religijnym, a nie religijnym. A no taka, że o tym drugim nikt nie słyszał.
Dlatego gdy mowa o Bogu, to dyskusja schodzi na religie. A to są dwie zupełnie sprawy.
Gdy mowa o Bogu, to powinniśmy rozmawiać o wartościach z jakimi ten Bóg jest powiązany. Bo przecież od wieków każdy jest inny  i stoi na straży swoich charakterystycznych wartości. Dzisiaj miedzy innymi przez chrześcijaństwo ten sposób myślenia uległ zmianie. Traktuje się Boga jako Absolut, a taki Bóg jest nielogiczny i po prostu nie istnieje. Tego jednak nie zauważa 99,99999... procent ludzi nagle pozbawionych zdolności do myślenia w sprawach społecznych. Czy to nie dziwne, że potrafimy konstruować urządzenia o wysokiej technologi, ale jak mamy zbudować społeczeństwo to poruszamy się na poziomie kamienia łupanego. To tak jakby nam Bóg odebral rozum.
Wyższa inteligencja, nie do pojęcia dla zwykłego śmiertelnika!

Maniek

W imieniu uczestników wątku, bardzo Cię proszę: Nie wycofuj się, mistrzu!
Dajesz nam tyle radości. :)

Daniel

Czy to jest także pogląd Admina?
Mam wrażenie, że podoba mu się atakowanie rozmówcy, a nie merytoryczna dyskusja.

admin

Proszę tu ze mnie zaś nie robić jakiegoś siekerkowego dyktatora bananowego, bo takiego luzu jak na tym Forum raczej się w necie nie spotyka!  8)
Cudze wrażenia i opinie są mi zaś przeważnie obojętne - szczególnie na mój temat.  :D

Gavroche

Cytat: Daniel w 2019-06-05, 20:21:28

Czy to jest także pogląd Admina?
Mam wrażenie, że podoba mu się atakowanie rozmówcy, a nie merytoryczna dyskusja.
Merytoryczna? :lol:
Jak można w ogóle dyskutować z kimś, kto twierdzi, że o jakimś tam Bogu nikt nie słyszał, prócz niego samego, oczywiście. :P
Pozujesz na jakiegoś mędrca, wiedzącego, czy Bóg wie kogo, a jesteś zwyczajnie nieszkodliwie śmieszny, więc bawmy się, po co się spinasz? ;-)

Maniek

Cytat: Daniel w 2019-06-05, 20:21:28

...a nie merytoryczna dyskusja.
:D :D :D
Przepraszam, ale aż zajadów ze śmiechu dostałem. :)

Jarek

Cytat: admin w 2019-06-05, 20:38:36
Proszę tu ze mnie zaś nie robić jakiegoś siekerkowego dyktatora bananowego, bo takiego luzu jak na tym Forum raczej się w necie nie spotyka!  8)
Cudze wrażenia i opinie są mi zaś przeważnie obojętne - szczególnie na mój temat.  :D
Fakt  :lol:

Gavroche

Kliknąłem bo przeczytałem "laska". :D

admin

admin

Ale gość dowalił, że kościół i jego kapłani są niepotrzebni, aby doznać zbawienia.  8)
Fakt, ale dlaczego to uświadamiać wierzącym i przypominać o tym urzędnikom p. Boga? :roll:

Blackend

Baciey

Cytat: renia w 2019-06-05, 11:39:30
Coś takiego... :wink:

(https://gfx.antyradio.pl/var/antyradio/storage/images/technologia/gadzety/mobilne-biurko-z-klecznikiem-7153/599219-1-pol-PL/Mobilne-biurko-z-klecznikiem_article.png)

No niezła niezła, 8/10 ????

..podpórka znaczy się.

Blackend

Ale to tylko lokowanie produktu Apla. ;)

Baciey

Widocznie sprzedaż im zmalala wśród użytkowników tego forum, więc wzięli się za kampanię  :lol: