Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

nisko z węglami

Zaczęty przez mateo, 2019-09-03, 21:32:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

mateo

Cytat: kelin211 w 2019-09-15, 19:54:59
Smietana bardzo szkodliwa nie polecam

Czy coś więcej opowiesz na ten temat?

Octaver

Uwaga ironia!!!!  :lol:
Śmietanę polecamy!  8)

Gavroche

Mleczne są dla cieląt. 8)
Dobrze po nich rosną racice i rogi.
Ludzi mleczne śluzują, powodują zapalenia zatok i ucha środkowego.

admin

Cytat: mateo w 2019-09-26, 15:47:28

Strasznie tuczy i podnosi makabrycznie LDL (masło i żółtka też), dlatego lepiej olejem zastąpić, a w zasadzie tłuszczu należy unikać, bo "wszelka tłustość jest Pańska". Chleb (koniecznie z pełnego przemiału), woda* i post z czosnkiem jednak najlepiej sprzyja zdrowiu.  8)

*-wodę można zastąpić winem i raz w tygodniu drobiu można pojeść, ale tylko w przypadku codziennego przepału fizycznego rzędu 2*PPM

kelin211

Cytat: mateo w 2019-09-26, 15:47:28

Czcigodny administrator tego forum uprzedzil mnie juz i odpowiedzial ;) Pozdrawiam

admin

I groch, fasola oraz bób świetnie zastępują niezdrowe mięso.  8)

Octaver

Jeszcze tylko dodać siemię lniane i nasiona chia, i będzie optymalnie  :lol:

admin

Soja jest doskonała (107% aminokwasów wzorca! ;) ), ale ma pewne niedogodności, szczególnie u wegetarian mężczyzn, bo jak to w życiu jest coś za coś... ;)
Ale w rodzinie typu mężczyzna+mężczyzna+adopcja, czy kobieta+kobieta+inseminacja może być powszechnie stosowana.  8)

Octaver

Bardzo nieciekawe  :lol:
Nawet bym jeszcze o tym poczytał  :?

admin

Dawno temu czytałem, że soja w 100% zaspokaja zapotrzebowanie wegetarian na witaminę F, ale tej witaminy F to już chyba w nomenklaturze "naukowej" nie ma, bo za moich czasów przechrzcili to w paszoznawstwie na NNKT, a teraz to chyba jeszcze inaczej nazywają, ale mnie to nowe nazewnictwo specjalnie nie interesuje.  8)
W każdym razie śmietanka znacznie lepiej zaopatruje organizm w to F, czy jak tam zwał... ;)

Octaver

Zaopatruje, ale śluz leci przy okazji  :shock:  :lol:

admin

Bez śluzu życie jest niemożliwe.  8)

Octaver

Jaki śluz, takie życie  :lol:

admin

:lol:
Wiadomo - glikoproteiny galaktozowe - podstawa ochronna nabłonków przed wszelkim patorenem.  8)
Ło Matko, proszę mnie nie wciągać w te głupoty!  :shock:  :?
Nie dam się! ;)

mateo

Trzeba być tu czujnym, jak ktoś z zewnątrz świeży przyjdzie to zagwozdka gwarantowana. Specyficzna klientela na tym forum  :P

admin

Jaka zaś zagwozdka? Przeważnie o takie pierdoły pytają, że aż wstyd.  :shock:  :?

mateo

Zagwozdka w postaci ironicznych odpowiedzi które mylić mogą świeżaków. :) Akurat tak się złożyło, że w dzień w który kelin211 napisał, że "śmietana bardzo szkodliwa" gość w sklepie w którym kupuje śmietanę powiedział żebym jej nie pił bo mi się posypie organizm tak jak jemu, a był ponoć na ZO 3 lata....

admin

A to świetna rada, bo to co szkodliwe, to trzeba unikać.  :D

admin

Cytat: admin w 2019-09-27, 17:24:27
Nie dam się! ;)

No dobra, wyjątkowo napiszę, bo ten "śluz" to spory problem dla wielu - na śluz to psiankowatych pojeść i po śluzie... ;)  :lol:
Uzasadniać nie będę, ale chodzi o blokowanie acetylocholiny w zakończeniach współczulnego.
Atropina w tabletkach też blokuje, jakby co.  8)

Octaver

A nie trzeba rotować? :shock: