Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

CO TO JEST KORONA WIRUS

Zaczęty przez franc99, 2020-03-14, 11:39:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Tzn. jak jest czynny to masz, a jak nie czynny to już nic nie masz? ;)

RafałS

:lol: Też, ale nie o to idzie.
Poniekąd padło już wyżej. Więcej - chodzi o to żeby ogarniać sytuacje na tyle aby wiedzieć ile można sobie pozwolić w zadanych warunkach dopóki ma się wpływ na przebieg i ilość stresorów... 8)

Blackend

Jakich znowu stresorów, chodzi ci pewnie o sieci komórkowe, latające samoloty, bo tak z twoich postów rozumiem (ale może się mylę, bo ciężko się domyślić).  8)
Pierwszą opryszczkę miałem na 100% przed 11 rokiem życia na wakacjach, a jakże nad polskim morzem.  8)
Wtedy to nawet chemicznego żarcia jeszcze nie było, a na kartofle napadły hamerykańskie stonki. ;)

RafałS

Stresory to szeroki temat. Obejmuje biochemię, dietetykę, psychikę, fizykę... 8)

Gavroche

Dokładnie, taki stan zakochania przykładowo, jaki to silny stres jest! 8)

RafałS

To zależy, w kim / czym. :wink:

Gavroche

A co pan mi tu imputuje?! :shock: :lol:

Blackend

Cytat: Gavroche w 2022-02-07, 20:01:25

Ale wzrokowy czy węchowy, bo to nie wiadomo co gorsze? ;)

RafałS

Cytat: Gavroche w 2022-02-07, 20:54:32
A co pan mi tu imputuje?! :shock: :lol:
Bym nie śmiał, w życiu nikomu nic nie imputytutowywałem. 8)

Jarek

Gavroche

Cytat: Blackend w 2022-02-07, 20:55:30
Cytat: Gavroche w 2022-02-07, 20:01:25

Ale wzrokowy czy węchowy, bo to nie wiadomo co gorsze? ;)
Najlepiej oba. :D
Choć stan zakochania mamy już za sobą, to moja połówka musi mieć jakieś bardzo mi pasujące feromony. ;-)
Albo wzrok już nie ten...

Jarek

admin

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/prof-kuna-trzeba-odwo%C5%82a%C4%87-stan-pandemii-masowe-testowanie-to-marnowanie-pieni%C4%99dzy/ar-AATAD4P?ocid=msedgntp - dwa lata wygłupów, a tu się jakiś gość wyrywa z odwołaniem "pandemii" - no tak być nie może, tylko szczepić, szczepić i jeszcze raz szczepić, póki się nie zbuntują.  8)

RafałS

Cytat: admin w 2022-02-08, 11:23:35
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/prof-kuna-trzeba-odwo%C5%82a%C4%87-stan-pandemii-masowe-testowanie-to-marnowanie-pieni%C4%99dzy/ar-AATAD4P?ocid=msedgntp - dwa lata wygłupów, a tu się jakiś gość wyrywa z odwołaniem "pandemii" - no tak być nie może, tylko szczepić, szczepić i jeszcze raz szczepić, póki się nie zbuntują.  8)
Wszystko co na giełdzie jest przedmiotem gierek.

Gavroche

Akcje Moderny poleciały w dół. :D

Jarek

Rząd zmienia decyzję. Nie będzie obowiązkowych szczepień

https://f7td5.app.goo.gl/DJHZT3

Wysłane przez @updayPL
Godne naśladowania  8)

renia

Cytat: admin w 2022-02-08, 11:23:35

"- Każda osoba, która ma infekcję dróg oddechowych, powinna zostać w domu przez co najmniej 5 dni, niezależnie od tego, jaki wirus spowodował chorobę. (...) Wykonywanie stu tysięcy testów dziennie to marnowanie pieniędzy, lepiej wydać je na leczenie innych chorób - mówi prof. Piotr Kuna, specjalista chorób płuc."

Bardzo rozsądnie mówi, żeby tylko takie działanie chcieli zastosować... :roll: Ale komu to by się opłacało? Testy wyprodukowane trzeba sprzedać, szczepionki też... :?

RafałS

Cytat: Gavroche w 2022-02-08, 12:34:46
Akcje Moderny poleciały w dół. :D
W polin TV chyba jeszcze nie grają tych indeksów i "mask co.", ani "testing co.", jak w Hamryka teraz już.

Jarek

Bo moderna nie chciala sie sprzedac pizerowi no to ja opicowali :lol:

admin

Cytat: renia w 2022-02-08, 12:41:52
Bardzo rozsądnie mówi, żeby tylko takie działanie chcieli zastosować... :roll:

Tu niektórzy jeszcze rozsądniej prawią od dwóch lat i co z tego?  :lol: