Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

EPIDEMII ZŁODZIEJSTWA C.D. DZIWY NWO

Zaczęty przez RafałS, 2021-02-23, 23:24:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

admin

Blackend

Horbana i tego drugiego szkodnika nie potrafią uruchomić? ;)

admin

:lol:
Coś mi się widzi, że na coronaświrusa się zdarło i mało kto się teraz na zbaweienny wyszczep nabiera.  :?

Blackend

Na jesień będą ponawiać próby, jak im się statystyki przeziębień poprawią.  8)

admin

Wyszczep może być, jeśli kto sobie życzy, ale nie za "niczyje pieniądze", bo to śmierdzi korupcją na kilometry...  8)

Blackend

Refundacja leków, to jeden wielki legalny przekręt i wyciąganie pieniędzy z systemu.  8)
Tak się teraz inteligentnie z mafią państwową kradnie, a nie jakieś prymitywne przekręty na niepłacenie VATu.  8)

RafałS

Cytat: Blackend w 2024-09-01, 11:55:54
Refundacja leków, to jeden wielki legalny przekręt i wyciąganie pieniędzy z systemu.  8)
Tak się teraz inteligentnie z mafią państwową kradnie, a nie jakieś prymitywne przekręty na niepłacenie VATu.  8)
Refundacja to podstawa. Zero rynkowej konkurencji cenowo-jakościowej. Przebitki cenowe wielokrotne - gwarantowane.

admin

A co roku żniwa dla tego kto "ustala" listę refundacyjną!  8)

Blackend

A wszystko zgodnie z prawem i setkami ekspertyz naukowych.  :lol:

admin

8)
Zero refundacji, zero leków na recepty, ale to nie przejdzie, bo za mocno by się uprościło.
Nierealne do tego, bo "wypisujący leki" staliby się niepotrzebni.  :(

Blackend

To byłby niebezpieczny precedens i jeszcze by się okazało, że 3/4 budżetówy jest zbędne. ;)

RafałS

Plus ceny niektórych wynalazków medycyny okazałyby się ułamkowe do dzisiejszych, przy dalej idącej demonopolizacji (prawdziwej konkurencji) rynku Farma & Co. 8)

admin

Blackend

admin

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/nowe-szczepionki-na-covid-19-nie-dotr%C4%85-do-polski-pfizer-odm%C3%B3wi%C5%82-przetargu/ar-AA1pYsi7?ocid=msedgntp&pc=HCTS&cvid=2a85d3cb6367456d92ecc6f0843d3085&ei=13 - biznesik się zaciął przez tamtych, co "przez ostatnie osiem lat robili fuszki pod siebie..."  8)
Gdzieś czytałem, że pfizetr "wyprodukował" nieskuteczną szczepionkę na nowe "warianty" i na giełdzie bierze po krzyżu!  :?

Blackend

"W obliczu braku szczepionek Ministerstwo Zdrowia poszukuje alternatywnych rozwiązań. W tym celu rozważa możliwość zakupu preparatów od innego kraju członkowskiego UE, który posiada szczepionki Pfizera."

Nie poddają się.  :lol:

RafałS

"Alternatywne" ja mam - siąść na doopie, gorąco jest ("planeta cośtam"). Ewentualnie podrapać się w główkę - pomaga na dalsze poszukiwania.  :wink:

admin

Ale ci tuskowcy doskonale przejęli metody kręcenia lodów po tych, co osiem ostatnich lat kradli "zgodnie z prawem"...  8)