Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

EPIDEMII ZŁODZIEJSTWA C.D. DZIWY NWO

Zaczęty przez RafałS, 2021-02-23, 23:24:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Cytat: renia w 2023-04-03, 09:21:45
Patrzałam na Allegro na rtęciowe ciśnieniomierze, ale chyba tylko są używane. Nie wiem czy ich już nie produkują, tak jak rtęciowych termometrów... :roll:

Ja odziedziczyłem po Doktorze - ale spracowany, bo kilkadziesiąt tys. razy mierzył ten ciśnieniomierz ciśnienie.
Nadawałby się jako eksponat do Muzeum Doktora Kwaśniewskiego, ale na szczęście nikomu nie przyjdzie do głowy powołanie takiej instytucji.  :lol:
Chociaż w piątek byłem przy okazji w UM Ciechocinek złożyć gratulacje wyboru nowemu Burmistrzowi - na pierwszy rzut oka spoko koleś.

Jarek

Cytat: renia w 2023-04-03, 09:12:05
Cytat: Jarek w 2023-04-03, 08:21:13
A tutaj propagowanie otyłości W niemchech trzeba być tolerancyjnym i nie wolno obrażać bo to przypadłość Obecnie  radzi jak zdrowo żywić dzieci
https://www.gruene.de/leute/ricarda-lang

Wygląda podobnie jak minister zdrowia Belgii. One się znają, im trzeba zaufać...  :D
https://pl.wikipedia.org/wiki/Maggie_De_Block

Niemieckie absurdy wdrażane są w całej Europie Polska jeszcze nie jest na tym etapie, tolerować taki czołg od zdrowia Ale musimy gonić Europę... Wydaje mi sie że ludzie typu Trzaskowski zostali namszczeni, będą nam po francusku imponować, a debilizm  wdrażać...

Zyon

Cytat: admin w 2023-04-03, 08:14:18
To kto tę "epidemię złodziejstwa" rozliczy? Powinno być surowo, aby się nikt nie ważył następnym razem ...  8)
A największy przekręt zdrowotny - ZANIŻANIE "norm" glukozy i cholesterolu i ciśnienia? To jest cichy biznes trwający od sześćdziesięciu lat.
Tak dla uspokojenia - podam średnie stężenie u normalnego zdrowego człowieka - G- 120m% (+/- 30), CH całkowity - 300m% (+/- 50), ciśnienie 120/90mmHg (+/- 30) - mierzyć rtęciowym, a nie "wynalazkami" co same pompują i same odczytują!
Jeśli kto ma wątpliwości - starczy samodzielnie sobie sprawdzić "normy" obowiązujące na przykład w roku 1970.

Uwaga - jeśli kto uważa, że to głupie co napisałem - nic nie szkodzi - to nie dla takich napisane...  :D
No i najważniejsze - pamiętać, że to ja napisałem - czyli z "urzędu" jest "szursko-płaskoziemskie" - niewiarygodne dla niektórych!
A bo teraz telewizor zastepuje myslenie, wiec nie ma sie co dziwic :D
Work Buy Consume Die

renia

To kto tę "epidemię złodziejstwa" rozliczy? Powinno być surowo, aby się nikt nie ważył następnym razem ...  8)
A największy przekręt zdrowotny - ZANIŻANIE "norm" glukozy i cholesterolu i ciśnienia? To jest cichy biznes trwający od sześćdziesięciu lat.
Tak dla uspokojenia - podam średnie stężenie u normalnego zdrowego człowieka - G- 120m% (+/- 30), CH całkowity - 300m% (+/- 50), ciśnienie 120/90mmHg (+/- 30) - mierzyć rtęciowym, a nie "wynalazkami" co same pompują i same odczytują!
Jeśli kto ma wątpliwości - starczy samodzielnie sobie sprawdzić "normy" obowiązujące na przykład w roku 1970.

Uwaga - jeśli kto uważa, że to głupie co napisałem - nic nie szkodzi - to nie dla takich napisane...  :D
No i najważniejsze - pamiętać, że to ja napisałem - czyli z "urzędu" jest "szursko-płaskoziemskie" - niewiarygodne dla niektórych!

Normy zniżyli, badania zakładowe obowiązkowe wprowadzili i mają klientów na leki, a potem kaleki... :?

Jarek

Cytat: Zyon w 2023-04-03, 11:04:07

A bo teraz telewizor zastepuje myslenie, wiec nie ma sie co dziwic :D
Dokladnie, wyraźnie się potwierdza na wczesniejszym filmiku . Nie ma już objawu dobrowolnego kneblowania się, ale przyczyna takich zachowan  tkwi ....

Gavroche

Cytat: renia w 2023-04-03, 11:29:03

Normy zniżyli, badania zakładowe obowiązkowe wprowadzili i mają klientów na leki, a potem kaleki... :?
Co ciekawe, lekarze dobrze o tym wiedzą, a zapytani mówią że dobrze, że obniżyli, bo teraz ludzie słabsi są, to się wychwyci wcześniej i uleczy. :lol:
Albo druga narracja, że teraz testy i maszynki są inne, to i normy inne. :D
Ja od 15 lat powtarzam teściom, że niepotrzebnie łykają 2/3 leków, ale nie przetłumaczysz.
Grubi, niedołężni, schorowani, dla kontrastu moja mama, w tym samym wieku, szczuplutka, ruchliwa i zdrowa, a łyka może raz do roku aspirynę, jak przeziębienie złapie.
Róznica jest taka, że teściowie sami sobie chorób szukają i lezą do lekarza po nowe leki, a moja mama, jak miała cholesterol ponad 300 i lekarz jej wielką reckę przepisał, to grzecznie przyjęła i równie grzecznie wyrzuciła ją do najbliższego kosza. :D
To jednak w głowie siedzi.

Blackend

Hipochondryk ma silną wolę, podobnie jak alkoholik. ;)

admin

admin

Ale znałem kilka osób, co to garściami leki brały i pod setkę pociągnęły! Szczególnie korzystnie działają "leki" pobudzające cytochrom P450 - bo utlenia NADPH2 co zapobiega tyć w wielu przypadkach niekorzystnej diety (np.: niskobiałkowa-wysokowęglowodanowa), powodując tzw. "chudość narkotyczną", a także neutralizuje rodnik hydroksylowy. Nazw "leków" nie podaję, aby nie było, że dozwolone pochodne morfiny "reklamuję"... ;)  :D
W każdym razie z całą pewnością takie związki korzystnie wpływają na zdrowie, szczególnie dym z marihuany - dlatego są zakazane.  :?

Zyon

Ten koles z tej ksiazki co ostatnio wspominalem, tez sie obudzil, ze normy sa pozanizane.
Ale przez lata jezdzil do "autorytetow" i mowili, ze "tak ma byc". I dlatego wszedzie takie wojny na TT czy gdziekolwie miedzy "betonami" typu Pyrc, Grzesiowski itp a "szurami" typu Martyka czy Baiukiewicz...
Btw cytowal jakis artykul z Lanceta, gdzie ojciec z synem przez 7 miesiecy. przez pomylke brali po 1700000 (1,7mln) IU witaminy D dziennie. Dopioero po 7 miesiacach mlodszy sie zle poczul i pojechali do szpitala. Oczywiscie wyszli bez szwanku.
Work Buy Consume Die

admin

A bo wit.D, jest mało toksyczna, dlatego można walić w oleju bez mała do woli - na "suplement" nadaje się wręcz idealnie.  8) ;)

Gavroche

Zabawne jest to, że wiedza, którą ma lekarz o przepisywanych lekach, to wiedza od producentów, a ta z kolei jest dostępna darmo w Necie. :lol:
Gdybym był władny wypisywać sobie recepty, albo, gdyby recepty zniesiono, to po kiego mi lekarz? :shock:
Badania własnych dzieci stetoskopem i otoskopem, nauczyłem się w pandemii, od cioci pediatry, w kilka godzin, no wyrostka nie wytnę i badań z krwi nie zrobię, ale wielu lekarzy to zbędne stanowiska. 8)

renia

(Nie)dziwne jest to, że skuteczność i skutki uboczne działania leków, kontroluje ich producent... :?

RafałS

https://www.bitchute.com/video/zk3gqQ1I2KQ/
Takie rewelancje to się odkrywało podług klucza Doktora tak w... końcówce zeszłego milenium. :)

Jarek

Dokladnie. Właśnie sobie czytam ten fragment  :lol:

Jarek

Cytat: admin w 2023-04-03, 18:32:24
Ale znałem kilka osób, co to garściami leki brały i pod setkę pociągnęły! Szczególnie korzystnie działają "leki" pobudzające cytochrom P450 - bo utlenia NADPH2 co zapobiega tyć w wielu przypadkach niekorzystnej diety (np.: niskobiałkowa-wysokowęglowodanowa), powodując tzw. "chudość narkotyczną", a także neutralizuje rodnik hydroksylowy. Nazw "leków" nie podaję, aby nie było, że dozwolone pochodne morfiny "reklamuję"... ;)  :D
W każdym razie z całą pewnością takie związki korzystnie wpływają na zdrowie, szczególnie dym z marihuany - dlatego są zakazane.  :?
Holandia jest dobrym przykładewm patologi społecznej, bo tylko w knajpach szczesliwi, w domach inaczej juz to wyglada...

renia

Jeśli to takie zdrowe, to by trzeba było zorganizować jakiś zjazd z "fajką pokoju"... :lol: ;-)

Jarek

:lol:
W poniedziałek z rana na kaca ... :lol:

admin

Cytat: admin w 2023-04-03, 18:32:24
cytochrom P450 

Z tego odchudzania, to zapomniałem dopisać, że to producent rodnika tlenowego dzięki któremu organizm się pozbywa "toksyn"...  8)
"Strasznie zły rodnik tlenowy", a dobrą robotę robi tak samo jak "zły cholesterol".   :D