Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

EPIDEMII ZŁODZIEJSTWA C.D. DZIWY NWO

Zaczęty przez RafałS, 2021-02-23, 23:24:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Nie miałem Ciebie w ogole  na mysli. W radykalny sposob  oceniam sposob kazdego polityka ktory propaguje zielona komune 8) Ostanio pisałes, ze jestes przeciwko zielonej komunie, a to przeciez dzisiejsza unia, ktora zmieniła sie nagle bez aneksu do umowy - traktaktu jaki obowiazywał przed przystapieniem unii. Umowa prawna została zerwana, i został narzucony zielony ład ... Chyba takie  zachowanie parterskie zawarte w umowie nie moze sie podobac, to chyba logiczne ... A druga strona medalu, to szantaz gospodarczy, tak wymusza sie  podpisywanie  dyrektyw, ktore beda drenowac kieszenie podatnikow... To jest dyktatura, a nie unia...

Blackend

Spoko, zielone łady i inne socjalistyczne mrzonki też mi się nie podobają.  8)
Natomiast wspólny obszar gospodarczy, otwarte granice, możliwość pracy jak najbardziej tak.
Polska też mi się podoba, a rozdawnictwo pisowskie i teraz tuskowskie już nie i co mam zrobić?
Mimo wszystko wolę mieszkać i pracować tutaj niż dajmy na to w takim Singapurze lub Korei Południowej, niby kapitalizm ale kulturowo dla mnie tak odległe, że dziękuję. ;)

Jarek

Unia europejska nie jest od granic -. strfa szengen jest od grani, i do tej pory umowa nie została zerwana, obowiazuje 29 panstw :lol:
Zielona komuna w dłuzszej perpektywie czasu jest powaznym zagrozeniem dla Polski i całej Europy Przeraza mnie plan budowy jednego panstwa federalnego europy. Zielony zwiazek radziecki :?

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-05-16, 21:00:21
Spoko, zielone łady i inne socjalistyczne mrzonki też mi się nie podobają.  8)
Natomiast wspólny obszar gospodarczy, otwarte granice, możliwość pracy jak najbardziej tak.
Polska też mi się podoba, a rozdawnictwo pisowskie i teraz tuskowskie już nie i co mam zrobić?
Mimo wszystko wolę mieszkać i pracować tutaj niż dajmy na to w takim Singapurze lub Korei Południowej, niby kapitalizm ale kulturowo dla mnie tak odległe, że dziękuję. ;)
mam tak samo jesli chodzi o kultury, nie widze sie tam, ale jestem bardziej wymagajacy, bo w Szwajcari tez sie nie widze, za duzo porzadku i dyscypliny - panstwo policyjne, a co piaty to  pracoholik.Z drugie strony jak bedzie w Polsce poltyka migracyjna szła w tym kierunku co tutaj, to jak patrze na niemcow, i widze jak  kulturowo zostali wywłaszczeni, to mi ich zal, bo cierpia bardzo,  z tego powodu w swoim kraju, a jeszcze musza wykonywac rozkaz bycia tolerancyjnym dla obcokrajowcow 8) Nie ma sie gdzie podziac przed zielona komuna...   

RafałS

Cytat: Jarek w 2024-05-16, 21:38:18
Unia europejska nie jest od granic -. strfa szengen jest od grani, i do tej pory umowa nie została zerwana, obowiazuje 29 panstw :lol:
Zielona komuna w dłuzszej perpektywie czasu jest powaznym zagrozeniem dla Polski i całej Europy Przeraza mnie plan budowy jednego panstwa federalnego europy. Zielony zwiazek radziecki :?
Hameryka!  :wink:

Jarek

RafałS

Naziolstwo & komuna original. Inna tylko proporcja i dawka dla Europy, inna USA. 8)

Jarek

Zgadza się,  ale rozliczam tutaj, bo mam  ich pod ręką  :lol:

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-05-16, 21:38:18

Z Polską wspólny kraj? ;)
O to bym się nie martwił. ;)  :lol:

admin

Właśnie, przekraczanie granic bez kontroli ID jest super.  8)

Blackend

Wszystko jest super, tylko muszą się wycofać rakiem z tego zielonego szaleństwa.  8)

Jarek

Cytat: admin w 2024-05-17, 09:30:28
Właśnie, przekraczanie granic bez kontroli ID jest super.  8)
Ruskie nie są w strefie Schengen o sobie też przekraczają granice, I nie mają zakazu aut spalinowych 

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-05-17, 09:49:50
Wszystko jest super, tylko muszą się wycofać rakiem z tego zielonego szaleństwa.  8)
Na szaleństwie  robi się  kasę, i o to chodzi A jeden wspólny kaganiec europejski to klucz do sukcesu...

admin

8)
Póki ludzie nie otrząsą się z tego "zielonego zadu" - składka będzie trwać.  8)

renia

Cytat: admin w 2024-05-17, 09:56:37
8)
Póki ludzie nie otrząsą się z tego "zielonego zadu" - składka będzie trwać.  8)

Ludzie przede wszystkim stale mają się bać. Pandemii, wojny, "zielonego ładu", podwyżek kosztów energii i paliw, suszy, powodzi, ocieplenia, ochłodzenia, meteorytu i Tuska... :lol:

admin

RafałS

Kogo tam teraz $uperpazerni wyzamachowali po Fico, Prezydent Iranu? Marzy się WW3 i znów wejście na zasoby, gospodarki na kolejne dekady. Ale trudniej będzie to ukryć... 8)

Jarek

Orban był w kolejce, ale Ruski i Chinole go już  obstawiają Może zrobi USA bufor w Polsce, i będziemy mieli status jak  Berlin zachodni z murem Wtedy zero siemens zabawek  wiatraków, tylko elektrownie jądrowe, przemysł zbrojeniowy na miejscu,  w zamian za ponoszenie  ryzyka  terytorialnego...

Blackend

Japońce, Koreańcy i Niemiaszki na tym skorzystały.  8)