Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Wywiady o DO na PL1-TV

Zaczęty przez admin, 2023-07-03, 18:06:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

hamo-markiet-smarkfonensis :mrgreen:

admin

Łał - chyba jednak dobrze gadałem, bo taki komentarz się pojawił!  :D

"Agnieszka
22 godziny ago
Zapraszanie takich ludzi tylko zbłaźnia ideę wolności myśli. Przecież ten człowiek mówi jak idiota. Porównywanie cen weterynarii i medycyny, jako argument rzekomo za prywatyzacją - mowa kretyna z konpedelacji. Wiedza medyczna pana na poziomie mniej niż hochsztaplera Zięby.
Mniej kretynów, więcej ludzi mądrych jeśli strona chce cokolwiek sobą reprezentować."

Mój komentarz dla pani Agnieszki:
Nie dość, że pani Agnieszka trafnie zdiagnozowała moją przypadłość, to jeszcze porównała mnie do "hochsztaplera Zięby"!
Bardzo to załechtało moje ego, skoro mnie oceniła nawet poniżej jego poziomu!  :D
Martwi mnie jednak "strona", bo jak tak można nie dbać o poziom merytoryczny zapraszanych gości, tym bardziej, że już mnie zaprosili na kolejne nagranie 11-go styczna!  :(

Puściłbym to pod wywiadem, ale nie chce mi się tam zarejestrować.

Gavroche

Poczuła się pewno obrażona zrównaniem medycyny ludzkiej i weterynaryjnej. :D
Niektórzy tak mają.
Kiedyś podpowiedziałem jednemu, zdawało się inteligentnemu, wegetarianinowi, żeby poczytał podręczniki do produkcji zwierzęcej.
O mój Boże, jak go to dotknęło, a przecież wege kochają zwierzęta. :P
Jak powiedziałem, że to w zasadzie niewielka różnica, bo prawa biologiczne są uniwersalne i z żywienia świnek można wiele wyciągnąć dla siebie, to konsternacja. :lol:

Pani pokazała swoje wolnomyślicielstwo, a kiedyś ktoś przecież powiedział, że umysł jest jak spadochron, działa prawidłowo, tylko kiedy jest otwarty.

admin

Trafne porównanie z tym spadochronem!  :D
Podoba mi się.

Blackend

Ja tam zawsze się cieszę jak widzę takie komentarze, o wiele bardziej mnie frustrują inteligentne, dające do myślenia - wtedy się widzi jak dużo brakuje i ile jeszcze nauki pozostało aby dorównać do najlepszych.  8)

Zyon

Work Buy Consume Die

admin

13-go sierpnia 2023r. miałem okazję przekonać się jak działa weterynaria: kotka z ciężkim zatruciem jadem kiełbasianym, którego weterynarka nie zdiagnozowała - ja też nie, bo mnie też wyglądało bardziej na urazówkę i obolałość (brak wymiotów i rozwolnienia mnie początkowo zmyliły), ale postępowanie było zgodne ze sztuką: nerwy czuciowe prawidłowa reakcja na ból, nerwy ruchowe porażone, trudności w oddychaniu - normalnie jak pacjent na oiomie na pięć min. przed śmiercią - prześwietlenie rtg, usg, badanie moczu na biochemię, badanie krwi na biochemię i morfologię  próby wątrobowe - wszystko w niecałe pół godziny. Wyszło zapalenie pęcherza - wyciskanie przepełnionego pęcherza z powodu utraty odruchu oddawania moczu, cukier w moczu pozanormatywny, ale próby wątrobowe, morfologia i biochemia krwi - ok - wszystko w normie. Leczenie - 3 antybiotyki w iniekcji i kroplówka dożylna. Chciała lekarka wet. podać insulinę, ale właściciel - czyli ja - odmówił, bo już miałem własną i to trafną diagnozę obcykaną z internetu.. Zalecenia - leczenie zachowawcze, wizyta w dniu następnym i tak przez tydzień.
KOSZT ratowania życia kota zgodnie z wymienionymi zabiegami i podanymi lekami - 280zł w pierwszym dniu i po 130zł w dniach następnych, bo odpadło rtg i usg..
I to wszystko bez ubezpieczenia zdrowotnego!  :shock:  :lol:

admin

Gavroche

Cytat: admin w 2024-01-06, 11:28:20
13-go sierpnia 2023r. miałem okazję przekonać się jak działa weterynaria: kotka z ciężkim zatruciem jadem kiełbasianym, którego weterynarka nie zdiagnozowała - ja też nie, bo mnie też wyglądało bardziej na urazówkę i obolałość (brak wymiotów i rozwolnienia mnie początkowo zmyliły), ale postępowanie było zgodne ze sztuką: nerwy czuciowe prawidłowa reakcja na ból, nerwy ruchowe porażone, trudności w oddychaniu - normalnie jak pacjent na oiomie na pięć min. przed śmiercią - prześwietlenie rtg, usg, badanie moczu na biochemię, badanie krwi na biochemię i morfologię  próby wątrobowe - wszystko w niecałe pół godziny. Wyszło zapalenie pęcherza - wyciskanie przepełnionego pęcherza z powodu utraty odruchu oddawania moczu, cukier w moczu pozanormatywny, ale próby wątrobowe, morfologia i biochemia krwi - ok - wszystko w normie. Leczenie - 3 antybiotyki w iniekcji i kroplówka dożylna. Chciała lekarka wet. podać insulinę, ale właściciel - czyli ja - odmówił, bo już miałem własną i to trafną diagnozę obcykaną z internetu.. Zalecenia - leczenie zachowawcze, wizyta w dniu następnym i tak przez tydzień.
KOSZT ratowania życia kota zgodnie z wymienionymi zabiegami i podanymi lekami - 280zł w pierwszym dniu i po 130zł w dniach następnych, bo odpadło rtg i usg..
I to wszystko bez ubezpieczenia zdrowotnego!  :shock:  :lol:
Kota w dobrym stanie?

admin

Jak na czwarty miesiąc po kompletnym paraliżu trwającym trzy tygodnie - ok!
https://www.facebook.com/100044273663735/videos/390072556918596/:D

Jarek

Cytat: Zyon w 2024-01-06, 11:10:42
Teraz  wszedzie konfederacje wesza fajnopolaki bo wiadomo: https://pbs.twimg.com/media/GDFxzVgWkAE1kji?format=jpg&name=medium
Brukselska szkoła do Polski zawitała na dobre

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-01-06, 11:08:35
Ja tam zawsze się cieszę jak widzę takie komentarze, o wiele bardziej mnie frustrują inteligentne, dające do myślenia - wtedy się widzi jak dużo brakuje i ile jeszcze nauki pozostało aby dorównać do najlepszych.  8)
:lol:
dzieki takim wiemy gdzie jestesmy  :wink:

admin

:lol:
Ale "ekspert" w danej dziedzinie przeważnie na niczym innym się nie zna! ;)

Blackend

Zaraz na wszystkim innym, to nie, ale nie lubię i unikam takich wszystko wiedzących zadowolonych z siebie, bo rozmowa z nimi jest nie możliwa i nic nie wnosi. ;)

A kotek bardzo ładny.  :D

admin

:D
Miesiąc temu chodziła jak modelka na wybiegu.  :lol:

renia

Fajna ta Panna Kota i głos ma donośny... :lol:

admin

:D
Na wiosnę będzie jak nówka - mam taką nadzieję! ;)

renia

To wtedy będzie rzadko Was odwiedzać... :lol:

Blackend

I bardzo dobrze, bo znowu się rozchoruje, a z powodu braku ubezpieczenia i dostępu do darmowych usług medycznych, leczenie może zrujnować budżet domowy. ;)

admin