Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

ali

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-08-18, 13:07:16
Zadzwoniłam do Optyka i dowiedziałam się że szkła kosztują około 1000 zł, zaś oprawka do nich powyżej 300 zł. Oczywiście żałuję, że nie mieli tam lepszych wieści.
przesada
za lekkie szkła z bajerami i wiecznymi ramami płaciłem około 400 zł
co prawda nie 26

renia

Wszystko dobrze, tylko nie podoba mi się to, że osoby opiekujące się małymi dzićmi, mogłyby skorzystać z takiej formy kary i niekoniecznie wyszłoby to na dobre tym dzieciom  Tu trzeba by było podejść bardzo ostrożnie i indywidualnie, głównie patrząc na rodzaj wykroczenia. Często jest tak, że rodzina dopiero odetchnie, gdy delikwenta zamkną, ale jeśli będzie z taką obrożą na wolności, to niekoniecznie musi sytuacja się poprawić.

slawek

Cytat: admin w 2009-08-18, 16:23:21
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6938365,Elektroniczne_obroze_zamiast_wieziennych_krat.html?skad=rss - bardzo dobry pomysł.
No nie wiem czy to takie dobre :( po pierwsze to samo PRAWO powoduje ze "każdy z nas" jest przestępca ;) więc więzienia muszom ;) być pełne!! a co jak któregoś dnia będziesz miał wszczepiony chip i jeśli jakiemuś clerkowi zachce się cię ukarac to po prostu cię "odłączy" ??????????????????? wtedy to już nawet (wybuchająca) obroża na szyji nie będzie potrzebna ;P

admin

Zawsze się można szybciutko przeprowadzić do normalnego kraju. Choćby i dziś, jeśli trzeba. ;)

renia

Ja tam nie narzekam... ;-))
...a w dodatku to jestem na wskroś przesiąknięta patriotyzmem, to ważniejsze dla mnie niż jedzenie ;-))
...jaki piękny ten nasz k-raj  :-))

slawek

Cytat: admin w 2009-08-18, 17:38:05
Zawsze się można szybciutko przeprowadzić do normalnego kraju. Choćby i dzi¶, je¶li trzeba. ;)
Są takie ??

admin

No pewnie!
Tylko bocianów, brzeziny i łąk takich jak tu nie ma :(

renia

...orginalnie...i przynajmniej policja ruszyła swoje cztery litery :-))

Blackend

Cytat: admin w 2009-08-18, 09:30:42
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6936348,Jak_premier_Pawlak_oswieci_Polakow.html?skad=rss - bogaty K-raj ;)

Ja też jestem niewyedukowany! Kurna kto mi wysle swietlówki! :))
Chyba że? Aaa....gorąco, gorąco ;) :))))

renia

Dla mnie najnowszą historią Polski, jest to, że w końcu podłączyli mi internet w sieci. Siedziałam dzisiaj z laptopem, który ma inne łącze :))

Blackend

Cytat: slawek w 2009-08-18, 17:27:38
a co jak któregoś dnia będziesz miał wszczepiony chip...

To jest tylko kwestia czasu i ludzie sami o to poproszą :( jeszcze tylko kilka WTC i będą wszczepiać i nosić z pokorą tak jak teraz bez gadki przyjmują i popierają lotniskowe kontrole na przykład :(

admin

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6940810,Radny_z_Belchatowa__szanuje_swojego__kazia_.html?skad=rss - "lepsza rączka niż rzeżączka" - bo która kobieta za darmo zechciałaby obcować z... "taka mencizna"? :)))

michal

Albo ktoś zrobił niemiły żart, albo gość chciał swoim Kazikiem zająć miejsce innego Kazia, bankiera, w rubryce "amant roku". :) Zawsze mnie ciekawi, kto też znajduje takich ludzi w tych ciemnych zakamarkach Internetu; może chłopcy druha Antoniego po 17-dniowym szkoleniu pracują i przy okazji wpadają na takie krowie placki? ;) ;P

michal

Cytat: renia w 2009-08-15, 22:41:56
...ja ich praktycznie nie znam...tam w każdej wiosce, połowa to rodzina..mąż aż na Wybrzeże musiał się wybrać, żeby znaleźć żonę  która nie byłaby krewną..  ;-))

Dziadek albo pradziadek męża widocznie miał rower... ;)

renia

...widocznie tak było, nie chwalili się  ;-))...bo wszyscy Polacy to jedna rodzina...
PS. Masz spore braki do nadrobienia w czytaniu na Forum..mam nadzieję, że nie będziesz się przy tym nudził :-)))