Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

"Prawo jest jak pajęczya..."  :? Od zawsze.  8)

renia

Pajęczyna nie jest od zawsze, bo najpierw musiał być pająk  :wink:

Teresa Stachurska

http://wiadomosci.onet.pl/1995351,11,item.html . Ile podatków wpłynęłoby do budżetu skutkiem realizacji inwestycji na 25 mld zł?

Blackend

Ile by nie wpłynęło machina biurokratyczna wszystko pożre - wszystko i o jeden grosz więcej ;)

ali

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-06-24, 21:42:34
http://lewica.pl/?id=19611 .
-jest to wina całej polskiej klasy politycznej, która w większości przypadków tam gdzie miała wybór, wybierała źle-

tylko nie dociera to do tych POstympowców
ps,
ciemnota i moherowe berety  miały  rację

Teresa Stachurska

admin

Rząd szuka pieniędzy, ale budżetówy nie RUSZA!  :shock:
Wystarczy nauczycielom, lekarzom, pilęgniarkom... zabrać średnio po sto złotych z pensji miesięcznie i podnieść w przyszłym roku PIT dla biedaków z 19 do 20%, obniżyć podatki dla II i III-ciej stawki PIT-owskiej (np: liniówka dla wszystkich - 20%), a zaraz będzie nadmiar w budżecie. Tylko kto to ma zrobić, jak łatwiej zadłużać państwo na koszt przyszłych pokoleń (i przyszłych rządzących) średnio po 0,8- 1mld US$/miesięcznie :D
Co za k-raj  :lol: :lol: :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2009-06-25, 11:48:45

Ściągnelismy się dzisiaj myslami. Jak to przeczytałem rano http://podatki.onet.pl/1996484,1,0,wiadomosci.html zacząłem się zastanawiać jak bardzo zmienia się chemia mózgu gdy osiągnie się "szczyt" ;) Jest taka okazja aby pod "płaszczykiem" kryzysu zreformować, lub przynajmniej odchudzić państwo  :? Ale idą wybory i kto się odważy znowelizować budżet?

admin

Jak rejestrowałem pierwsze auto, to w Urzędzie siedział kierownik i dwie urzędniczki. Kierownik wypisywał kwitek do kasy, a urzeniczka na maszynie do pisania dowód rejestracyjny. Szło się do kasy i spowrotem, a komplet dokumentów i rejestracja już czekały.  :D
Po obaleniu komuny i wprowadzeniu neokomunizmu (tego z gorszą twarzą), gdy rejestrowałem kolejne auto, siedziały trzy urzędniczki, kierownik miał osobny pokój, szło sie do kasy, a na dokumenty komputerowe czekało się już pół godziny...
Gdy rejestrowałem ostatnie auto urzędniczek było dziewięć i każda "zajęta" (kierownik - bóg wie gdzie), a po kwity kazali mi przyjść na następny dzień, ale spotkałem znajomego z klasy z ogólniaka i za pięć minut wszystko było załatwione, a nawet chcieli mi numery na "ładniejsze" wymienić.
No jak tu nie kochać ten k-raj.  :D

renia

To ja, ze 20 lat temu, jak robiłam opłaty ZUS, od działalności, to płaciłam na poczcie jedną stąłą opłatę, raz w miesiącu, albo miałam do wyboru kasę w ZUS- ie. A teraz to tyle różnych pitów i raportów trzeba wypełniać, że bez ksiegowej ani rusz. :(

ali

Cytat: admin w 2009-06-25, 11:48:45
Wystarczy nauczycielom, lekarzom, pilęgniarkom... zabrać średnio po sto złotych z pensji miesięcznie i podnieść w przyszłym roku PIT dla biedaków z 19 do 20%, obniżyć podatki dla II i III-ciej stawki PIT-owskiej (np: liniówka dla wszystkich - 20%), a zaraz będzie nadmiar w budżecie. Tylko kto to ma zrobić, jak łatwiej zadłużać państwo na koszt przyszłych pokoleń (i przyszłych rządzących) średnio po 0,8- 1mld US$/miesięcznie :D
Co za k-raj  :lol: :lol: :lol:

no no aleś walnął jak.......
jesteś strasznie do tyłu
lekarzy i pielęgniarki  opłaca NFOZ nie z podatków  tylko  ze składek
wpierw się dowiedz kto jest opłacany z budżetu

czemu nie zabrać tym emerytom mundurowym  po 15 latach służby, sędziom, prokuratorom i administracji?
rozwalić te fundacje i agencje żerujące na budżecie

grizzly

Cytat: ali w 2009-06-25, 17:46:49
...czemu nie zabrać tym emerytom mundurowym  po 15 latach służby, sędziom, prokuratorom i administracji?
rozwalić te fundacje i agencje żerujące na budżecie...

... i zeby juz nie bylo niczego.  :P

admin

lekarzy i pielęgniarki  opłaca NFOZ nie z podatków  tylko  ze składek

Jasne, składki na to płacą krasnoludki  :lol:, a emerytury i renty obciążone są podatkiem "dochodowym", ale z nazwy tylko.  :mrgreen:

ali

Cytat: grizzly w 2009-06-25, 18:24:14
...czemu nie zabrać tym emerytom mundurowym  po 15 latach służby, sędziom, prokuratorom i administracji?
rozwalić te fundacje i agencje żerujące na budżecie...

... i zeby juz nie bylo niczego.  :P

przecie to nieproduktywne pasożyty czerpiące z pracy innych
a zarabiający więcej  od  wytwórców

admin

"ali"
nie bądź dzieciakiem  :lol:

admin