Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

A w waszych gminach ilu trzeba obwiesi obwiesić żeby klapło, tudzież poziom utrzymać?  :mrgreen:
https://youtu.be/6cUojLFnxTA?si=3UhueeE08mJQ8d2g&t=1169

RafałS

Już rynek $rockefellerski się tym zajmie  8) .
Się utrzymuje możliwie niskie, żeby praca i gospodarka miała sens, stabilizację, etc.

admin

Połowa ceny prądu to unijna piramida finansowa zwana handlem emisją CO2  :shock:
Tak - prąd staniałby o połowę, gdyby Polki wycofały się z "handlu CO2".  8)

RafałS

Cytat: admin w 2024-03-26, 22:12:01
Połowa ceny prądu to unijna piramida finansowa zwana handlem emisją CO2  :shock:
:lol:
Jak to, bez Polaków to chyba ze ćwierć by staniał. 8)

Jarek

Cytat: Maniek w 2024-03-26, 11:56:21
Takie skur....yny zasługują tylko na stryczek. Obrzydliwi ludzie. Nie pamiętasz już jak wykopywali po paru latach ludzi z grobów, żeby tylko szoł trwał?

Mógłbym śmiało być katem, nie miałbym z tym najmniejszego problemu
https://tvn24.pl/polska/zbigniew-ziobro-przed-swoim-domem-w-trakcie-przeszukania-konferencja-prasowa-po-zatrzymaniach-ws-funduszu-sprawiedliwosci-st7840048
Maniek tego też byś zakatował?

Jarek

Cytat: RafałS w 2024-03-26, 22:52:07
Cytat: admin w 2024-03-26, 22:12:01
:lol:
Jak to, bez Polaków to chyba ze ćwierć by staniał. 8)
Jak to mozliwe, przeciez unia daje a nie zabiera. Kazdego dnia Polska dostaje z funduszu, bo sie nam nalezy :lol:

admin

Od dziś na duolingo zabrałem się ostro za niemiecki, bo się strasznie uwsteczniłem!  :shock:
Nie ma kursu niemiecko-polski, ale jest za to niemiecko-angielski - dla mnie idealnie, bo dwa w jednym.  :D

Jarek

Dobrze znać mowę wroga

Blackend

Ja się trochę bawię w konwersacje z ChatGPT.  8)
Faktycznie czasami jest wrażenie jakby się rozmawiało z prawdziwą osobą.  8)

renia

Cytat: Jarek w 2024-03-27, 05:59:10
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/wojna-z-prezesem-nbp-potrwa-dlugo-marszalek-holownia-zabiera-glos/v1c02jw
To jest  rząd świrów  :shock:

Ale Hołownia ma parasol ochronny... :lol: Zanim te wszystkie rządowe "członki" go (Prezesa NBP, prof. Glapińskiego) przesłuchają to ho, ho, sporo wody upłynie w Wiśle...  8) :lol:

renia

Cytat: admin w 2024-03-27, 08:42:50
Od dziś na duolingo zabrałem się ostro za niemiecki, bo się strasznie uwsteczniłem!  :shock:
Nie ma kursu niemiecko-polski, ale jest za to niemiecko-angielski - dla mnie idealnie, bo dwa w jednym.  :D

:D To ja ćwiczę na duolingo (trochę nieregularnie) angielsko-rosyjski... 8) Nigdy nie wiadomo co się przyda... :lol: ;-)

admin

Kulturalny Rosjanin mówi i rozumie po polsku.
Tak było bynajmniej jeszcze z 300 lat temu... ;)

Jarek

Cytat: renia w 2024-03-27, 09:23:00
Cytat: Jarek w 2024-03-27, 05:59:10
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/wojna-z-prezesem-nbp-potrwa-dlugo-marszalek-holownia-zabiera-glos/v1c02jw
To jest  rząd świrów  :shock:

Ale Hołownia ma parasol ochronny... :lol: Zanim te wszystkie rządowe "członki" go (Prezesa NBP, prof. Glapińskiego) przesłuchają to ho, ho, sporo wody upłynie w Wiśle...  8) :lol:

Wałęsa karę śmierci wyznaczył  dla Kaczyńskiego   to  moze Glapinskiego i Ziobor za jednym zamachem , będzie czym oddychać w uśmiechniętej Poksce...

Jarek

Cytat: renia w 2024-03-27, 09:25:56

:D To ja ćwiczę na duolingo (trochę nieregularnie) angielsko-rosyjski... 8) Nigdy nie wiadomo co się przyda... :lol: ;-)
Lepiej niemieckiego się uczyć- tlumaczy będą potrzebowac :lol:

Jarek

Cytat: renia w 2024-03-27, 09:25:56

Lepiej niemieckiego się uczyć- tlumaczy będą potrzebowac :lol:

renia

Cytat: admin w 2024-03-27, 09:30:52
Kulturalny Rosjanin mówi i rozumie po polsku.
Tak było bynajmniej jeszcze z 300 lat temu... ;)

Nie wiem jak u nich z tą kulturą jest teraz... :roll: Pewnie jak wszędzie, są tacy i tacy...