Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

No przecież znasz moje stanowisko, bo wielokrotnie je wypowiadam.  8)
Histeria kowidowa, a szczególnie chęć przymusowego szczepienia absolutnie nie.
Dobrowolnie jak najbardziej.
Rozdawnictwo, szczególnie na kredyt - nie.
Prywatyzacja, łącznie z sektorami tzw. strategicznymi jak najbardziej tak.
Deregulacja zawodów - jak najszybciej.
Samorządność i ograniczanie państwa do bezpieczeństwa wewnętrznego i zewnętrznego, polityka zagraniczna, podatek VAT.

Jarek

Ale  popierasz komunę niemiecka, w której nie ma nic z tych rzeczy które wypisałeś To jest teoria , a praktyka pokazuje zupełnie cos innego ...

Blackend

Nie wiem skąd to wziąłeś, ale fakt jestem ukrytą opcją germańską, bo mieszkam na Górnym Śląsku. ;)

admin

:lol:
Język Śląski nie jest gwarą - tak na wszelki wypadek informuję...  8)

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-04-24, 15:33:33
Nie wiem skąd to wziąłeś, ale fakt jestem ukrytą opcją germańską, bo mieszkam na Górnym Śląsku. ;)
Co wziałem ? :shock: Mowimy o kapitalzmie ktory popierasz, a jego nie ma, obecnie jest go wiecej na białorusi, chinach niz w niemieckiej komunie ...

RafałS

Cytat: Blackend w 2024-04-24, 15:19:50
Samorządność i ograniczanie państwa do bezpieczeństwa wewnętrznego i zewnętrznego, polityka zagraniczna, podatek VAT.
Tak już mieli... w Polsce dzielnicowej.  :lol: :wink:

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-04-24, 15:19:50
U niemca jest wszystko odwrotnie, oprocz podatku vat

Jarek

Cytat: renia w 2024-04-24, 14:47:21
Cytat: Jarek w 2024-04-24, 14:22:15
https://dorzeczy.pl/opinie/578880/koniec-alkoholu-na-stacjach-mentzen-niech-minister-nie-kupuje.html
Zabronić sprzedaży na stacjach - tak jest-  tak trzymać Patologia ponad wszystko ...

.

I we Francji i na całym (dzikim :lol:) zachodzie, dostają zasiłek na dzieci, a w Polsce na chlanie... :? :lol:
Bo tutaj kindergeld dajom na chlanie po niemiecku, tylko po pisowsku jest be...

Blackend

Cytat: admin w 2024-04-24, 15:39:26
:lol:
Język Śląski nie jest gwarą - tak na wszelki wypadek informuję...  8)

Tych odmian tu jest mnóstwo, od Cieszyna po Racibórz i Opole.  8)
Śląsk przechodził z rąk do rąk, ale tak się złożyło, że swoje najlepsze lata świetności przypadły na rządy Rzeszy Niemieckiej i siłą rzeczy język niemiecki.  8)
I tak zostało w świadomości niektórych w Polsce, że tu sami Niemcy.  8)

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-04-24, 15:46:42
Co wziałem ? :shock: Mowimy o kapitalzmie ktory popierasz, a jego nie ma, obecnie jest go wiecej na białorusi, chinach niz w niemieckiej komunie ...

Uważam dokładnie odwrotnie, mimo chorującej obecnie Europy wciąż więcej jest tu kapitalizmu niż Białoruś, Rosja, Chiny...  8)

Blackend

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-04-24, 16:51:35

Po niemiecku, francusku, pisowsku, tuskowsku jest do bani, ale co mnie obchodzi jak inni sobie kraj urządzają?  :lol:

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-04-24, 18:21:56
Cytat: Jarek w 2024-04-24, 15:46:42

Uważam dokładnie odwrotnie, mimo chorującej obecnie Europy wciąż więcej jest tu kapitalizmu niż Białoruś, Rosja, Chiny...  8)
Uważać mkna rzeczywistość jest inna...

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-04-24, 18:24:26
Cytat: Jarek w 2024-04-24, 16:51:35

Po niemiecku, francusku, pisowsku, tuskowsku jest do bani, ale co mnie obchodzi jak inni sobie kraj urządzają?  :lol:
Nam Niemcy urządzają , wprowadzają  pandemio inflacje, obowiązkowe   wiatrakowanie, zakaz inwestowania,   ograniczania produkcji rolnej, zamykanie elektrowni,  plus dyrektywy zielonego ładu   ...Fajnie by było że każdy by mógł sobie po  swojemu w  kraju urządzać  ...

Blackend

Jasne, Naczelnikowi prawdziwemu patriocie Niemcy kazali rozdawać 5 set, podwoić dług publiczny i zafundować Polakom inflację.  :lol:
Do wyjścia z Unii nie jest potrzebne referendum, może to zrobić rząd, więc co pisowców powstrzymywało, mając parlament, prezydenta i trybunał konstytucyjny?
A program "polski ład", to też niemiecka wrzutka?  :?

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-04-24, 18:58:58
Jasne, Naczelnikowi prawdziwemu patriocie Niemcy kazali rozdawać 5 set, podwoić dług publiczny i zafundować Polakom inflację.  :lol:
Do wyjścia z Unii nie jest potrzebne referendum, może to zrobić rząd, więc co pisowców powstrzymywało, mając parlament, prezydenta i trybunał konstytucyjny?
Inflacja spowodowała pandemia w całej Europie, a nie Naczelnik

Jarek

Widzę że oprócz winy pisu i Naczelnika nic więcej fo ciebie nie dociera ...

Jarek

POPIS  to był, a niemiecy  podlapali i w całej Europie wprowadzili