Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Acz dopiszę że piśkowi - żadnych oporów we wdrażaniu podrzutów banko-korpo. Rympał. Pełne oddanie.
Platfusy - bardziej zachowawczo, ale nie kojarzę żeby cokolwiek z tej rozwałki odważyli się wycofać, znieść przepis.  8)

Blackend

Jedni i drudzy, i jeszcze kolejni jak będą (Mentzeny itd.) zrobią posłusznie, to co hegemon rozkaże.  8)
Jesteśmy zadłużeni po same uszy i wystarczy tylko lekki odpływ kapitału i zakaz kupna polskich obligacji aby postawić do pionu jakąkolwiek władzę.  8)

RafałS

Ano np.  8)
Dlatego pane tuski/jarosław - na BRICS'ach też są opcje. Trochę przedsiębiorczości... :wink:

Blackend

Ale to ich nie zwalnia ze zrobienia czegoś pożytecznego, bo możliwości jankesi dają wiele.  8)
Pierwszy przykład do Argentyna.  8)

admin

Złożyli poprawnie skonstruowaną petycję na wotum zaufania dla komisji europejskiej - ponoć nie przyjęli... ;)  :lol:

Blackend

RafałS

https://www.youtube.com/watch?v=AYxvM26_QGE
:lol:
O właśnie! "Akcja Putina i Łukaszenki" na niemieckiej granicy. Czyli to Putin i Łukaszenka dostarczają wyrobników do korpo sieci amerolskich akcjonariuszy w Europie.  :wink:  :lol:

admin

Ale dzięki komisji europejskiej w unii nie opłaca się robić migrantom... ;)

Blackend

Bo to jest nowa ekonomia. ;)
Dając im kasę, zwiększają popyt wewnętrzny i budują dobrobyt.  :lol:

admin

Spoko, zaraz wyjeżdżam do Tomasza Jakiela na szkolenie z rolnictwa regeneratywnego!  :D
W takiej tematyce byłem dość biegły czterdzieści lat temu, ale szybko mogę być expertem, bo dużo pamiętam, więc jakby trzeba było uzasadnić dlaczego Polska powinna się stać krajem, a nie przedsiębiorstwem, dlaczego Polska powinna przywrócić PN-ki w przetwórstwie żywności, wystąpić i z WHO, i Unii zachowując tylko strefę Schengen to mogę... ;)
Ale po co minie to?  :lol:  :lol:  :lol:

Blackend

Jasne, skoro ekpert twierdzi, że Polska powinna wystąpić z Unii, to gdzie mi tam lamerowi żeby twierdzić inaczej. ;)

admin

admin

Cytat: Blackend w 2025-07-04, 11:13:56Jasne, skoro ekpert twierdzi, że Polska powinna wystąpić z Unii, to gdzie mi tam lamerowi żeby twierdzić inaczej. ;)

Jak to dobrze, że jestem Tomasz, a nie Jan, co "zarżnąć" by się dał dla idei...  8)
Cudowny, altruistyczny umysł!  :D

Blackend

admin

Dlatego zapobiegawczo darkkrzys, choć żywi się optymalnie - nic nie wie o Diecie Optymalnej, aby nikt mu głowy nie zawracał... Za to w dziedzinie zero-jedynkowej jest ponoć wybitny.  :D

admin

Cytat: admin w 2025-07-04, 11:07:34Spoko, zaraz wyjeżdżam do Tomasza Jakiela na szkolenie z rolnictwa regeneratywnego!  :D
I jeszcze uzasadnię, dlaczego w Polsce właścicielami ziemi rolnej powinny być tylko osoby z "papierami rolniczymi" i dlaczego "dopłaty unijne do hektara" tylko szkody przynoszą, ale mam nadzieję, że to w net się nie pojawi, bo po co publicznie mam z siebie "idiotę" robić? ;)
Aż taki ideowiec to ja nie jestem.  8)
Donald, czy tam jaki kolejny wykonawca cucdzych poleceń - daj mi obsadzić Ministerstwo Rolnictwa moimi fachowcami, a w dekadę Polska stanie na nogi - ŻART -bo po co ma być dobrze w tym kRaju? ;)  :lol:  :lol:  :lol:

renia

Cytat: admin w 2025-06-12, 20:26:52https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/ukraina-wzi%C4%99%C5%82a-po%C5%BCyczk%C4%99-polscy-podatnicy-sp%C5%82acaj%C4%85-odsetki/ar-AA1GArum?ocid=msedgntp&pc=HCTS&cvid=da6fc2dff02747d3b1f382017d143e27&ei=32 - no proszę jak fajnie Polki finansują banderowców! :(
A kto podjął taką decyzję w imieniu Polek? - bo nadaje się do paki na lata...  8)

I co? Rząd o tym nie wiedział? A może to zaproponował... :o

renia

Cytat: admin w 2025-07-04, 11:27:45Dlatego zapobiegawczo darkkrzys, choć żywi się optymalnie - nic nie wie o Diecie Optymalnej, aby nikt mu głowy nie zawracał... Za to w dziedzinie zero-jedynkowej jest ponoć wybitny.  :D

Gratuluję Jemu i Rodzicom i Diecie Optymalnej. :)

RafałS

Cytat: admin w 2025-07-04, 08:43:52Ale dzięki komisji europejskiej w unii nie opłaca się robić migrantom... ;)
Tubylcom jeszcze mniej się opłacało/chciało w tych uberach/ikeach/mcdon./amazonach itd. Na korpo musieli sięgnąć po tańszych wyrobników i operacje specjalne, jak mają w zwyczaju.

RafałS

Cytat: admin w 2025-07-04, 11:34:31I jeszcze uzasadnię, dlaczego w Polsce właścicielami ziemi rolnej powinny być tylko osoby z "papierami rolniczymi"...
Z tego co kojarzę tak właśnie jest od strony prawnej. Ziemia rolna powyżej hektara może być nabywana tylko przez rolnika "papierowego". Mniejsza obojętne, ale kat. bonitacyjna będzie miała znaczenie przy np. odrolnianiu. Problem jak zwykle że przepisy nie dotyczą przestępców z układu itd... :-\