Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Opal

Cytat: viola44 w 2009-08-02, 22:24:21

Pokazywałam zdjęcia w miniówkach? ależ skąd, spódniczka przed kolanko to nie miniówka, nigdy nie "świeciłam tyłkiem" to nie mój styl....:-)

Sklerozy niestety nie mam, a czasami by mi się przydała :) Grupa ludzi widziała zdjęcia i może też pamiętają, a Ci którzy nie pamiętają, to zawsze mogą się zalogować w podanym przez Ciebie linku i zobaczyć profil "igielka". Rozmowa już mi się znudziła, bo Twoja osoba i długość spódnic jakie nosisz zajmują mnie tyle, co wczorajsze śniadanie. Dobranoc :)

viola44

Cytat: Opal w 2009-08-02, 22:41:52
Cytat: viola44 w 2009-08-02, 22:24:21

Pokazywałam zdjęcia w miniówkach? ależ skąd, spódniczka przed kolanko to nie miniówka, nigdy nie "świeciłam tyłkiem" to nie mój styl....:-)

Sklerozy niestety nie mam, a czasami by mi się przydała :) Grupa ludzi widziała zdjęcia i może też pamiętają, a Ci którzy nie pamiętają, to zawsze mogą się zalogować w podanym przez Ciebie linku i zobaczyć profil "igielka". Rozmowa już mi się znudziła, bo Twoja osoba i długość spódnic jakie nosisz zajmują mnie tyle, co wczorajsze śniadanie. Dobranoc :)

oj myslę że moja osoba absorbuje Cie na tyle, że na sama myśl szlag Cie trafia....:-) stąd te idiotyczne posty....

a z tym logowaniem to żeś wypaliła....:-) pewnie sama się logowałaś .....haha

Opal

Viola, Ty lepiej myśleniem sobie głowy nie zawracaj, wysilasz się, a efektów nie ma.

viola44

Cytat: Opal w 2009-08-02, 22:58:26
Viola, Ty lepiej myśleniem sobie głowy nie zawracaj, wysilasz się, a efektów nie ma.

Ty nic nie wnosisz na to forum oprócz umniejszania innym ....sprawiasz wrażenie "paszteta" na którego atrakcyjne kobiety działają jak "płachta na byka."....:-)
tak czasami w życiu bywa że kobiety potrafią być bardzo zazdrosne, jakoś dziwnie sprawiasz wrażenie takiej osoby....czepiasz się mojego wyglądu, starasz się mnie poniżyć a to charakterystyczna cecha dla kobiet niedowartościowanych, zakompleksionych, wiec uważaj z tymi tekstami bo tak naprawde wystawiasz sobie nie najlepszą wizytówke, oj MITy na dobrej diecie mieliby dużo do powiedzenia na twój temat....:-) jesteś ciekawym przypadkiem jeśli chodzi o aspekt psychologiczny. :-)

Teresa Stachurska

Parytety:

"Pozwól, eresie, że będzie i śmiesznie i żałośnie,
ale bynajmniej nie dzięki zielonej, która jest osobą na tyle subtelną, że nie chce robić tutaj "babskiego magla", na który co poniektórzy czekają jak na deszcz...

Z wypiekami czytałam pod wywiadem z feministką Chutnik Twoją przezabawną wypowiedź (cyt.:) "w głośnej ostatnio sprawie parytetu wyborczego. Jest on równie prawdziwy jak... sztuczny członek. Znajdą się z pewnością panie, dla których obie "opcje" będą i w tej materii równie atrakcyjne..."
Przeurocze, przezabawne, pełne finezyjnej aluzyjności, no... no brak mi słów nad trafnością metafory obrazującej nieatrakcyjność sztucznego fiuta nad prawdziwym, nawet jeżeli jest on w zwisie permanentnym...
Kiedy natomiast marikaa nie poznała się na Twoim niesamowicie obrazowym i trafnym (a jakże!) porównaniu, raczyłeś ją tak po męsku opierniczyć za "nabzdyczoną postawę", którą udowadnia, że "z takimi jak Ty nie chce się w ogóle rozmawiać..." Bo przecież (cyt.) "Pytałem Cię o pewien model, a Ty wzięłaś to dosłownie... Proteza w postaci parytetu wyborczego mimowolnie skojarzyła mi się ze sztucznym członkiem".
Za marikę nie będę się wypowiadać, ale mnie te wasze "męskie wybory" nieodparcie kojarzą się ze sztuczną waginą, albo i nadmuchaną lalą. I weź se to, eresie, jak najbardziej dosłownie.
Bo to przecież w DEMOKRATYCZNEJ ordynacji wyborczej są progi 5% dla partii i 8% dla koalicji partyjnych. Dlaczego nie inne? Na taki "orgazm wyborczy" akurat prawodawcę było pewnie w tym czasie stać... A przecież "demokratycznie" powinny wybory większościowe, czy jak kto woli JOW. Ale tutaj także państwo grzebało przy ordynacji. Nadejdą czasy, że parytety wyborcze wg płci będą normą i nie będą się kojarzyć ze sztucznym członkiem...

Demokrację też można "modelować" i "usprawniać" i naprawiać zgodnie z duchem czasu i rozwoju społecznego...
W sztucznym członku też się przecie wymienia od czasu do czasu baterie, no nie, eres? A nawet kupuje się lepszy, większy model...

Było śmiesznie, eresie?"
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2009-08-02 21:41:14, suma postów tego autora: 2735 - http://lewica.pl/forum/index.php?fuse=messages.19809 .

Adam319

Cytat: viola44 w 2009-08-02, 23:46:51
Cytat: Opal w 2009-08-02, 22:58:26
Ty nic nie wnosisz na to forum oprócz umniejszania innym ....sprawiasz wrażenie "paszteta" na którego atrakcyjne kobiety działają jak "płachta na byka."....:-)

Efekty są – AGRESJA, w połączeniu z „atrakcyjnością” spełnia definicję pułapki,
ale można by rzec słabo zamaskowanej.

Kiedyś znajomy próbował skierować rozmowę na temat jakiej marki spodnie są najlepsze, potem jakoś nie było okazji się spotkać ...

kalina

I tak oto moja niewinna wypowiedź zamieniła się w "krwawą jatkę" :(( nie taki był mój zamiar !!!

slawek

Cytat: kalina w 2009-08-03, 08:53:23
I tak oto moja niewinna wypowiedĽ zamieniła się w "krwaw± jatkę" :(( nie taki był mój zamiar !!!
No ale obrazuje to potencjał polityczny tych które ponoć łagodzą obyczaje ;)

kalina

Geniusz uczy się na cudzych błędach, mędrzec na swoich a głupek nigdy sie nie uczy  :)) tak jakoś samo mi się to nasuwa ;)

Opal

Cytat: viola44 w 2009-08-02, 23:46:51
... oj MITy na dobrej diecie mieliby dużo do powiedzenia na twój temat....:-) jesteś ciekawym przypadkiem jeśli chodzi o aspekt psychologiczny. :-)

Zawsze wiedziałam, że jestem ciekawym poszukiwaczem ciekawostek, ale żeby mnie zaraz wyzywać od przypadków???
ha,ha,ha Kobieto, Ty chciałaś tutaj postraszyć mnie MiTami, czy tylko sobie nimi gębę wycierasz? Chyba przesadziałaś z tym dodawaniem sobie miodu do kawy, a może pasieka była nieodpowiednia. Skoro Mity są na dobrej diecie, to biegnij uczyć się od nich i swoją wypaczoną psychiką głowy nam tutaj nie zawracaj.

Cytat: slawek w 2009-08-03, 09:48:05
No ale obrazuje to potencjał polityczny tych które ponoć łagodzą obyczaje ;)

Do rządzenia są potrzebne osoby, w których drzemie potencjał, posiadają charyzmę i tzw. "ikrę" oprócz wiedzy i doświadczenia. Ciepłe kluchy, niezdecydowane i łagodne paniusie nie mają czego szukać, tam gdzie trzeba rządzić. Nie nadają się tam też tacy, których każde słówko zniesmacza i rani. Ci powinni zostać niewolnikami, bo tam im najlepiej.

slawek

Cytat: Opal w 2009-08-03, 15:16:43
Cytat: slawek w 2009-08-03, 09:48:05
No ale obrazuje to potencjał polityczny tych które ponoć łagodz± obyczaje ;)

Do rz±dzenia s± potrzebne osoby, w których drzemie potencjał, posiadaj± charyzmę i tzw. "ikrę" oprócz wiedzy i do¶wiadczenia. Ciepłe kluchy, niezdecydowane i łagodne paniusie nie maj± czego szukać, tam gdzie trzeba rz±dzić. Nie nadaj± się tam też tacy, których każde słówko zniesmacza i rani. Ci powinni zostać niewolnikami, bo tam im najlepiej.
A ja bym to trochę odwrócił ;) Do rządzenia są potrzebne osoby które oprócz "charyzmy" tak zwanej IKRY maja przede wszystkim wiedzę i doświadczenie !! a to co teraz jest prezentowane to po prostu: pokaz nieódolnosci w spoże o  dłógość  kiecki podczas gdy to nie ma znaczenia na marznięcie przyrodzenia ;P

renia

Oprócz charyzmy, wiedzy i doświadczenia, ważna jest, a nawet najważniejsza w rządzie, - mądrość.

kalina

Nie wystarczy tylko posiadać dobry umysł. Najważniejsze jest, by go dobrze używać :)

Opal

Cytat: slawek w 2009-08-03, 16:13:31
a to co teraz jest prezentowane to po prostu: pokaz nieódolnosci w spoże o  dłógość  kiecki podczas gdy to nie ma znaczenia na marznięcie przyrodzenia ;P

Żeby przyrodzenie nie marzło, to niech się zaopatrzy w kalesony odpowiedniej długości :) najlepiej do kolan, żeby nie było, że jakiś centymetr nie został ogrzany.

Poważnie: Sławku, nawet nie zdajesz sobie sprawy ile znaczy dla kobiety kiecka, czy nawet jej brak ;(

Nieudolności w sporze są wynikiem braku możliwości porozumienia się "pasztetu" z "miodzikiem". Co tam ze mnie za pasztet :) w swojej skromności napiszę - jedynie pasztecik, ale za to z bardzo dobrego białka. Ja słyszałam, że niektórzy jedzą kiszkę kaszaną z miodem, ale nigdy, że pasztet z miodem. Miód niech lepiej poszuka sobie innego towarzystwa i oblepia plankton.

renia

Cytat: kalina w 2009-08-03, 16:30:39
Nie wystarczy tylko posiadać dobry umysł. Najważniejsze jest, by go dobrze używać :)
...i pożytkiem dla całego społeczeństwa i przyszłych pokoleń.

Opal

Cytat: renia w 2009-08-03, 16:24:14
Oprócz charyzmy, wiedzy i doświadczenia, ważna jest, a nawet najważniejsza w rządzie, - mądrość.

Za mądrych to się każdy w obecnym rządzie podaje. Mądrość bez siły przebicia jest jak przebita prezerwatywa - pożytku nie ma. Do rządzenia potrzebna jest daleko idąca przewidywalność, zdolność dobrej organizacji, co kobiety potrafią bardzo dobrze robić. Sama jak cokolwiek zaplanuję, każdy szczegół dopracuję z przewidywaniem: co by było gdyby i co wtedy... - to nie ma że boli, zawsze się uda, nawet pogoda dopisze :)

Cytat: kalina w 2009-08-03, 08:53:23
I tak oto moja niewinna wypowiedź zamieniła się w "krwawą jatkę" :(( nie taki był mój zamiar !!!

Pani Zofio - proszę sobie tak nie brać do siebie tego sporu. Nikt przecież nie oskarża Pani o rozpętanie wojny. W końcu to Pani zaledwie dokonała 5 wpisów na forum ze zdawkowym przedstawieniem imienia, tym bardziej jako nowy i świeżutki forumowicz ma Pani fory. Może jednak już znamy Panią spod innego nicku i będziemy mogli sobie przypomnieć jej umieszczone tutaj głębokie przemyślenia? Proszę napisać od jak dawna jest pani optymalną?

slawek

Cytat: Opal w 2009-08-03, 16:34:19
Poważnie: Sławku, nawet nie zdajesz sobie sprawy ile znaczy dla kobiety kiecka, czy nawet jej brak ;(
No ja właśnie o tym pisałem ;) na poważnie !!!

slawek

Cytat: Opal w 2009-08-03, 16:46:22
Za m±drych to się każdy w obecnym rz±dzie podaje. M±dro¶ć bez siły przebicia jest jak przebita prezerwatywa - pożytku nie ma. Do rz±dzenia potrzebna jest daleko id±ca przewidywalno¶ć, zdolno¶ć dobrej organizacji, co kobiety potrafi± bardzo dobrze robić. Sama jak cokolwiek zaplanuję, każdy szczegół dopracuję z przewidywaniem: co by było gdyby i co wtedy... - to nie ma że boli, zawsze się uda, nawet pogoda dopisze :)
Coś mi to twoje pisanie przypomina ;) o rządzie piszesz ??

Opal

Cytat: slawek w 2009-08-03, 16:48:25
No ja właśnie o tym pisałem ;) na poważnie !!!

Cieszę się - poważnie.

Cytat: slawek w 2009-08-03, 16:49:53
Coś mi to twoje pisanie przypomina ;) o rządzie piszesz ??

Nie mam pojęcia co lub kogo moje pisanie Ci przypomina. Może pisanie jest nieudolne politycznie, ale moje, nie kopiowane. O czym piszę? Domyśl się.

kalina

Czy kobiecość to napewno spódnica, długie włosy i buty na wysokich obcasach ??? Kobiecość- to godność nierozerwalnie związana ze skromnością i subtelną powściągliwością :) Wymaga wielkiego wyczucia taktu i przyzwoitości :)
Optymalna od roku, świeżutka i całkowicie nowa na forum :) bez żadnych podtekstów