Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Bóg

Zaczęty przez Marek Mitruś, 2006-09-29, 14:13:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ewa

Rudka (?) fanatyzm to rzecz fatalna, ale niestety nie dotyka ściśle jednej grupy ludzi. Często fanatycy  ścierają sie z innymi fanatykami.

Rudka

Ewa  :D :D :D
       ale mój fanatyzm  nie jest szkodliwy  :lol:

lutonn

Racja Ewa  kazda skrajnosc jest szkodliwa , a fanatyzm to skrajnosc :shock: :shock: :twisted: :evil: :oops: :arrow: :?: :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ewa

:D Jasne, a każdy fanatyk uważa się za nieszkodliwego

Rudka

a jaka szkode moga zrobić ludzie  niewierzacy w cuda???
   Jestem baaaaardzo ciekawa.

Ewa

To zalezy jak bardzo nie wierzą  :lol: i jakie mieli dzieciństwo :twisted:

Rudka

Jak bardzo niewierzą :D :D :D-a czy sa jakieś stopnie dla niewierzacych???
          ponoć mnie Bóg upatrzył sobie na ateistke

Ewa

Kochana, to tylko gra słow, nie warta świeczki :D

Rudka

gra słów jest zawsze warta chociazby świeczki bo powinna pobudzać do myślenia
        a nie kastrowania
    ślepej wierze zle z oczu patrzy .

lutonn

Rudka chelpisz sie tym - ale niema czym !  brak wiary---- kwas 8) :? :x :lol:

elmo

Ależ ,co Wy piszecie  :shock:  :?:
Rudka wierzy .. w ateizm   :D -droga do wolnosci czynow ,ducha itd  :D

elmo

Rudka  :D ,to juz wiadomo w co Ty wierzysz  :D
W niebiosa  :D  :idea: :mrgreen: .To Ty nie jestes ateistką  :?

Rudka ,jak ktos sobie sklada zyczenia ,zeby mu sie spewnily ,to juz samo przez się wierzy w sily nadprzyrodzone  :D

Dla mnie ateizm ,to ateizm ,nie wierzy sie w nic ,nawet nie sklada sie zyczen ,bo to tez jest wiara  :D .

Ewa

Cytat: LutonnRudka chelpisz sie tym - ale niema czym !  brak wiary---- kwas   
Jeżeli te słowa w odniesieniu do mnie, to nietrafione-niezatopione :D

lutonn

Ewa sie nie wyspala oot co! :lol: :lol: :wink: :wink: :?: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :oops: :| :mrgreen:

Ewa

Rudka mnie cały czas budziła :D

Jona

MORGANO

Zniesmaczyło mnie to co napisałeś ,skąd masz takie wiadomości , masz ksiedza w rodzinie?   :shock: :?

MORGANO

Jona! To są właśnie przesłania boże. Uważam, że to co napisałem w wątku o Bogu moim zdanem jest ciekawe
w przeciwnym razie bym tego nie napisał. Nie kazdy wie o takich przykrych rzeczach. Ale nigdy nie wiadomoco moze być w życiu potrzebne i komu w przykrych przydakach pomóc. Mnie bardziej cieszą jak czytam o optymalnych dzieciach zdrowych.
W rodzinie nie mam żadnego duchownego. ale wiedzę posiadam. Traktuję to co napisałem jako ciekawostki.

Jona

Zapewne jest to ciekawostka ,ale z pogranicza  jakiegos  mrocznego - brrr

Ja cos tam słyszałam o chrzczeniu poronionych embrionów i swego czasu  wypowiadałam sie na antenie rydzyka  :shock:
o tym i owym  i az  skóra cierpnie co oni wymyslaja ---aaa ciekawe kto ten palec wkłada  by znaleźć :shock: :Dohyda!

Tomkiewicz

Cytat: elmo w 2006-12-31, 11:22:23
Dla mnie ateizm ,to ateizm ,nie wierzy sie w nic

Elmo, mylą Ci się różne definicje i pojęcia. Kiedy "nie wierzy się w nic" - nazywamy to nihilizmem, ale nie ateizmem. Naprawdę warto mieć podstawową wiedzę na temat, o którym się pisze.

M

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-31, 16:35:09
Cytat: elmo w 2006-12-31, 11:22:23
Dla mnie ateizm ,to ateizm ,nie wierzy sie w nic

Elmo, mylą Ci się różne definicje i pojęcia. Kiedy "nie wierzy się w nic" - nazywamy to nihilizmem, ale nie ateizmem. Naprawdę warto mieć podstawową wiedzę na temat, o którym się pisze.

M

Czy juz mnie ocenilas za to  :shock:  :D

Wiesz co ? Dla mnie nieporownywalna wartosc ma prosty chlop ze wsi ,ktory wyrzuca gnój z obory i charuje od switu do nocy z czlowiekiem, ktory przeczytal tomy psychologicznych książczyzn i slownikow i ma 100 fakultetow .  8)  :D

Czym Ty sie chelpisz? Tym ze wiesz ,czym sie rozni ateizm od nihilizmu? Zalosne  :?
Ale niech Ci bedzie ,dądz przez to szczesliwa.  :D  A ja jestem szczesliwa ,ze nie wiedzialam  :D  A teraz wiem  8) .Dzieki Tobie ,to napisz prosze link do innych forow ,w ktorych wystepowalas ,podksztalce sie troche  8)