Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Autyzm,ADHD itp. a Dieta optymalna

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2006-10-31, 11:20:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Halina Ch.

Cytat: zeto555 w 2010-08-29, 12:31:30
... opluwajac baze wyjsciowa, jaka byla dla niego DD.
Baze wyjściową? To znaczy co?
Cęsto dpotykam się z krytyką poglądów JK.

WojciechS

Ale to przeważnie krytyka psychopatów planktonicznych z Internetu typu:
cyt. z podpisu na DD:
"Chociazbym chodzil ciemna dolina
"herezji" sie nie ulekne
bo TY Biochemio "Harpera" jestes ze mna!"

Oczywiście IMO, BTW i jeno rzeczowo KMWTW.

adampio

Czy w koncuktos wytlumaczy co te skroty znacza?

PZPR - znamy wszyscy
KC PZPR - tez

a co oznacza skrot KMWTW? Bo czytajac wpisy nie wiem o co chodzi. :lol: :D
Prosze :D

renia

KMWTW .. kto ma wiedzieć ten wie.. :lol: :wink: tak jeno dzieci bawią, żeby było tak niby tajemniczo... 8)

renia

..miało być: tak się jeno dzieci bawią...................ale KMWTW

WojciechS

Cytat: adampio w 2010-08-29, 21:54:26
Czy w koncuktos wytlumaczy co te skroty znacza?

PZPR - znamy wszyscy
KC PZPR - tez

a co oznacza skrot KMWTW? Bo czytajac wpisy nie wiem o co chodzi. :lol: :D
Prosze :D

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=2836.msg102348#msg102348 - zapoznać się z nowogadką.

WojciechS

No to teraz teścik: co to znaczy na dobrych dzieciach?

DD=K/N>K

adampio

Aha, teraz dopiero rozumiem te szarade. Kiedys, jak jeszcze hodzilem do szkoly podstawowej tez bawilismy sie w podobna zabawe, miala co prawd wiecej sensu niz ta, nazywala sie "gaderypoluki" /chyba/.

Czyli, ze NBGFDSAZXVBNTREVB  to bedzie zupelnie fajnie.

renia

Cytat: Halina Ch. w 2010-08-29, 15:35:19
Cytat: zeto555 w 2010-08-29, 12:31:30
... opluwajac baze wyjsciowa, jaka byla dla niego DD.
Baze wyjściową? To znaczy co?
Cęsto dpotykam się z krytyką poglądów JK.

Też często spotykam się z krytyką DO i wszystkich sposobów wpływania na zdrowie, które nie zasilają kasy tych, którzy "żyją" z chorowaniu ludzi. Gdyby się chciało poprawiać "bazę" DO, to można by to robić w nieskończoność. Jedni w "mądrych" artykułach twierdzą, że Dieta Optymalna jest niebezpieczna, bo w niej podstawą jest mięso, a to z kolei zawiera za dużo białka i przyczynia się do uszkodzenia wątroby, nerek i szybszego procesu starzenia. Inni "madrzy" twierdzą, że na DO spożywa się za malo białka i to z biegiem lat może przyczynić się do powstania różnych chorób. Nie mają na to żadnych naukowych podstaw, ale chcą być mądrzejsi.
A ja uważam, że dr. Kwaśniewski nie wziął tak sobie "z sufitu" tych optymalnych proporcji, tylko są one efektem Jego długoletnich badań i obliczeń. Rownież były one sprawdzne najpierw na zwierzętach, potem na chorych ludziach i dały bardzo pozytywne wyniki. Ale niektórzy wolą chorować i zawierzać "autorytetom" medycznym, chociaż zdrowie społeczeństwa - na tych zaleceniach - ciągle się pogarsza. Na wydłużającą się dotąd średnią  krajową życia, wpływa chyba najbardziej mniejsza umieralność niemowląt i długo żyjące osoby, które jeszcze wychowały się na, w miarę zdrowym, nieprzetworzonym jedzeniu. Stan zdrowia młodych ludzi jest coraz gorszy i jeśli nic się nie zmieni, to ta średnia życia będzie musiała się zmniejszać.

sylwiazłodzi

No to czytając waszą długą dyskusję dziś chcę tylko powiedzieć, że dla tych osób, kótre się do mnie odezwały i zapytały o dietę uważam,że warto było stworzyć podsumowanie na forum dobradieta.
A tutaj nie przestanę pisać choćby dlatego, że to miejsce przyczyniło się razem dobra dieta do tego, że Ja wyzdrowiałam a potem mój syn dużo się poprawił.

Będziecie mieć mnie więc razy dwa ale tylko w necie, w realu nie zamierzam zmienić figury.

Ostatnio komuś pomagałam i sama sobie zadałam pytanie dlaczego mi się wciąż chce o tym nawijać? Jedyne co mi przyszło do głowy to to, że gdy zroumiałam,że jestem zdrowa i ,że to co robię skutkuje to odczułam wielką ulgę i mi.n to uczucie chciałabym przekazać innym.

Panie Tomaszu , wiele  mnie te ostatnie dni nauczyły w różnych sprawach, dziekuję,że póki co mogę tu pisać choć nie jestem na Diecie Optymalnej a może lepiej byłoby napisać nie stosuję się do niej i do proporcji.

Pozdrawiam.

sylwiazłodzi

Udało mi się zrobić tali film ze zdjęć Bartka.

:D

Pozdrawiam Sylwia

http://www.youtube.com/watch?v=loV5CXJzFqc

Teresa Stachurska

Zdolna Mama, przystojny syn. Powodzenia!

Zonia

Jaki super chłopak :) Brawo Mamo!

sylwiazłodzi

kodar

gratuluje rodzicom udanego syna :P

CzarnaJulka

Śliczny ten Twój syneczek Sylwio.

sylwiazłodzi

Dziękuję za oceny syna :)

Jeśli ktoś nie zwraca uwagi na podpisy to dopisuję, że działa moja nowa strona w internecie:

http://www.autismlowcarbdiet.pl

będzie jeszcze poprawiana i modyfikowana

pozdrawiam

sylwiazłodzi

Jeśli ktoś ma znajomych, rodzinę z Łodzi i wie, że byliby zainteresowani autyzmem i terapią i zrzeszeniem się rodziców i rodzin  dzieci i dorosłych ze spektrum autyzmu to proszę przekażcie:

odbędzie się już 3 spotkanie integracyjne "Autyzm w Łodzi"

7 kwietnia 2011roku o godz. 18.00
na ul.Kilińskiego 177

a już 23 marca o godz. 18.00

grupa wsparcia z psychologiem tylko dla rodziców i rodzin również na Kilińskiego 177 w Łodzi

więcej o autyzmie w Łodzi i wydarzeniach, warsztatach czy konferencjach łódzkich można znaleźć na mojej stronie internetowej tutaj:

[/b]

*
24 marca o godz. 17.30 w Radio Żak będzie audycja - wywiad ze mną i drugą mamą-terapeutą o autyzmie. Rozmowę z nami przeprowadzi Pani Martyna Czapska, audycja"Z trzeciej strony"
więcej tutaj: http://www.zak.lodz.pl/index2.php?id=6&day=4

wkleję link gdzie będzie można odsłuchać audycję

Halina Ch.

Cytat: renia w 2010-08-31, 08:58:08
A ja uważam, że dr. Kwaśniewski nie wziął tak sobie "z sufitu" tych optymalnych proporcji, tylko są one efektem Jego długoletnich badań i obliczeń.
Dr JK zebrał w całość wcześniejsze odkrycia i wyszło DO. Dlatego wielu  mu zazdrości, że niby tacy 'mundrzy', a na to nie wpadli.
Stąd ma tylu wrogów.

renia

Też myślę, że to jest zawiść...przecież nikomu krzywdy nie zrobił, nikogo do zmiany nawyków żywieniowych nie zmusza, a tak niektórzy go nienawidzą... :?