Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

MASŁO MUSZTARDOWE.

Zaczęty przez MORGANO, 2006-11-25, 07:59:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

MORGANO

MASŁO MUSZTARDOWE.
Składniki.
200 g masła,
50g musztardy chrzanowej
Sposób przygotowania.
Utarte masło wymieszać z musztardą, formować dowolnie. Podawać do antrykotu z rusztu i kotletów wieprzowych.
Ogółem 250g B-T-W  1,9 – 169,8 – 5,4 /1560 kalorii/
100 gram produktu B-T-W  0,8 67,9 2,2 /620 kalorii/
50 gram porcja 1 osobowa B-T-W 0,4 – 34,0 – 1,1 /310 kalorii/
Stosunek B-T-W 1 : 89,3 : 2,8



Gavroche

Powiedzcie, czy masło bardzo się degraduje w 150 stopniach Celsjusza przez 20 minut?

administ

Punkt dymienia masła to około 170oC, i nie wolno dopuścić do tego zjawiska.
Cyt. z nieopublikowanego jeszcze mojego artykuliku o pryncypiach diety dla początkujących:
"Źródłem minerałów i witamin na Diecie Optymalnej są zalecane, zbilansowane posiłki oraz probiotyczna flora bakteryjna jelit, która jeśli jest prawidłowa, całkowicie eliminuje ewentualne niedobory w pożywieniu witamin, szczególnie z grupy B. Przed ewentualnym nadmiarem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie witaminy A, chroni stosowna obróbka kulinarna."

Gavroche