Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Dieta dla dzieci

Zaczęty przez lekarka, 2006-11-26, 10:00:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

betan

wracając do diety dzieci. Mój 5-letni syn za nic nie chce jeść przygotowanych przeze mnie potraw. Tłusta zupa, optymalne placuszki, racuchy, czy naleśniki nie wchodzą w rachubę. Do mięsa i wędlin  też nie mogę go przekonać. Czasami zje ugotowane jajko. Uwielbia za to majonez, serki topione, żółte i ... chrupki z mlekiem. Korzystam z tego i dodaję mu śmietanę na pół z mlekiem, a chleb smaruję dużą ilością pasztetu czy serka topionego.

toan

Cytat: sylwiazłodzi w 2007-02-09, 19:17:46
Toan chyba mnie zabije za ten tekst, w końcu komuś nie była ona potrzebna.

NIE ŻARTUJ  :shock::lol: :lol: :lol:. Cieszę się, że KK trafiła w lepsze ręce 8)

toan

Cytat: betan w 2007-03-22, 07:57:13
Uwielbia za to majonez, serki topione, żółte i ... chrupki z mlekiem. Korzystam z tego i dodaję mu śmietanę na pół z mlekiem, a chleb smaruję dużą ilością pasztetu czy serka topionego.

"Na oko" wychodzi, że to "dieta półkorytkowa" - choć mogę się mylić, bo to "na oko". Małemu dziecku, jeśli nie może się przemóc do ŻO polecałbym "dietę japońską" - (BTW- 1:0,5:3) - jest bezpieczniejsza niż "półkorytko" i bardziej prozdrowotna niż LC typ Atkins.
Zasady znajdziesz  w pliku dźwiękowym do pobrania tu: http://dr-kwasniewski.pl/sklep/product_info.php?products_id=60

elmo

Ja się cieszę ,ze moja córka po ostatniej chorobie polubiła i to bardzo masło i jajka  8)

sylwiazłodzi

Cytat: toan w 2007-03-22, 08:29:12
Cytat: sylwiazłodzi w 2007-02-09, 19:17:46
Toan chyba mnie zabije za ten tekst, w końcu komuś nie była ona potrzebna.

NIE ŻARTUJ  :shock::lol: :lol: :lol:. Cieszę się, że KK trafiła w lepsze ręce 8)

No pewnie.Już raz nawet była sprzedana ale ktoś się po nią nie zgłosił a ja przez przypadek ją znalazłam i od razu kupiłam żeby ktoś inny mi nie sprzątnął sprzed nosa,nie raczej sprzed żołądka.

Diogenes z Synopy

Resort wyjaśnia też m.in., że duszenie nie jest traktowane jako smażenie, natomiast jajecznica to potrwa smażona.

http://stooq.pl/n/?f=1004831&c=2&p=4+22

renia

A kto ma uczyć Resort zdrowych nawyków?

Diogenes z Synopy

wiedza wrodzona.

Nasza jest nabyta.    8)