Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

JOD.

Zaczęty przez MORGANO, 2006-12-09, 01:22:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

A to tym bardziej powinien zacytować stare podręczniki - w ramach uczciwości przekazu! ;)

admin

Żółtka, nabiał, wątroba...  8)
Czy muszę pisać więcej?  :shock:  :lol:

Gavroche

Dla mnie luz, jest kilka badań na PM, gdzie wieloletnia fortyfikacja rozmaitej żywności jodem, nie robiła różnicy w występowaniu objawów np. wola, jedyne co robiła, to zwiększenie wydalania jodu z moczem. ;-)

admin

5*wio, filtry i statyny zrobiły swoje.  8)
W powszechnie stosowanych olejach rzepakowym, słonecznikowym, czy modnym wśród ketoszczepu - kokosowym oraz wszystkich innych naturalnych tłuszczach roślinnych - ani wit d, ani cholesterol nie występują.  :lol:

admin

Piszę z pełną odpowiedzialnością - przy stosowaniu zaleceń Doktora - Dieta Optymalna - nie wymaga żadnej, dodatkowej  SUPLEMENTACJI.
ŻADNEJ!
Za cudze błędy w żywieniu też nie odpowiadam, jakby co.  :D

Blackend

Wszytko fajnie działa jak człowiek zdrowy, ale jak przyjdzie choroba, to się rozsypuje i decyzje trzeba podjąć.  8)
Zaczyna się gorączkowe poszukiwanie po internetach, znachorach, znajomych królika... pół biedy jak o siebie chodzi, ale jak o najbliższą rodzinę, to jest masakra.  8)

admin

Wiem, ale ratować życie trzeba każdymi, rozsądnymi sposobami, bo "przypadki chodzą po ludziach", a nie żreć żółtka tylko i cudu oczekiwać! ;)
Co zawsze podkreślałem, jakby kto nie wiedział.  8)

Sandman

Pod każdym ekspertem na jutubie zaraz postawiony sklep z pastylkami 100 szt za 100 zł .

Gavroche

Cytat: Blackend w 2021-11-24, 15:18:02
Wszytko fajnie działa jak człowiek zdrowy, ale jak przyjdzie choroba, to się rozsypuje i decyzje trzeba podjąć.  8)
Zaczyna się gorączkowe poszukiwanie po internetach, znachorach, znajomych królika... pół biedy jak o siebie chodzi, ale jak o najbliższą rodzinę, to jest masakra.  8)
Prawda. 8)

admin

Oczywiście. Czasem ukąszenie niedossanego komara może zrujnować zdrowie... Ale wszystkiego się nie da przewidzieć.  :?
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/kontrowersje-wok%C3%B3%C5%82-firmy-ministra-%C5%82ukasza-mejzy-dymisja-to-jest-minimum/ar-AAR5e0a?ocid=msedgntp - dla przykładu można i tak...  8)

Blackend

Cytat: Sandman w 2021-11-24, 15:41:02
Pod każdym ekspertem na jutubie zaraz postawiony sklep z pastylkami 100 szt za 100 zł .

Tak jak ten cały Zięba co "wodą strukturalną" naiwnych leczy.  :lol:
A odnośnie wit.c na własne oczy widziałem jak ludzie chcieli tym raka wyleczyć odmawiając innego leczenia - dwie osoby w różnych odstępach czasu, obydwie zmarły.
Nie chcę straszyć, bo może przypadek, ale radzę się zastanowić.

Sandman

Gdzie sie pojawia pieniądz do zarobienia ... a po drugiej stronie jest chęć ratowania zdrowi i życia.  :?

Oglądam Czerniaka mniej Ziębę sporo pozytywnego przekazu ale  na koniec wejdź do sklepu i kup to to i tamto i  koniecznie po 100 zł bo tylko takie działa. 

Nie to że zarabianie jest złe.

Sandman

Aczkolwiek sie nie znam takie tylko obserwacje że z czasem coraz większe ciśnienie w przekazie na sprzedaż suplementów tych drogich ze swoich sklepów.

Blackend

No bo tak jest, zdrowy dobrze żywiony nie potrzebuje się suplementować, a chory niestety potrafi zostawić fortunę.

Sandman

Proste i nie ma co kombinować a że wszystkiego nie przewidzisz, no życie.

Gavroche

Cytat: Blackend w 2021-11-24, 18:22:40
No bo tak jest, zdrowy dobrze żywiony nie potrzebuje się suplementować, a chory niestety potrafi zostawić fortunę.
Ok, ale jak już chory, to lepiej niech wypije kilka buteleczek witaminy D czy płynu Lugola, jeśli to faktycznie działa, niż ma się truć nieskutecznie inną chemią.

admin

Teoretycznie - tak.  8)

Blackend

Teoretycznie ludzie nie powinni chorować. ;)

admin

:shock:
I żyć wiecznie, jak to ponoć któryś tam obiecał... ;)

Blackend

No jak, przecież niektórzy żyją wiecznie, tylko na tamtym świecie. ;)