Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

MITY CHOLESTEROLU

Zaczęty przez zbynek, 2006-12-16, 19:43:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

administ

administ

Cytat: admin w 2018-01-28, 11:28:12
I zauważcie, że ani słowa o obecnym samopoczuciu!
Czyli najprawdopodobniej poczuł się dobrze, ale po badaniu cholesterolu - pełna rozpacz, bo "norm" nie trzyma.  8)

Z dzisiejszej poczty, ta osoba pisze tak:
"Walczę od roku z szumami usznymi, od roku ani na chwilkę nie przestało mi dzwonić w uszach(wykryto u mnie Borelioze, helicobacter) już jestem na skraju wyczerpania, dzisiaj rano straciłem przytomność, zabrało mnie pogotowie , nie wiem czy to mi się mogą zatory robić, mam mutację genu MTHFR. Do Ciechocinka dzwoniłem ale turnus jest od 18 lutego dopiero.
Nie wiem czy mam kontynuować dietę czy się wstrzymać?

Pozdrawiam..."

Niestety ja też nie wiem co robić w takiej sytuacji.  :?

Gavroche

Na szumy uszne wyciąg z miłorzębu i słuchawki z muzyczką. ;)
I psycholog lub psychiatra na resztę. 8)

renia

Turnus w Ciechocinku zaczyna się 4 lutego. Ale może już wolnych miejsc nie ma... :roll:
Nie wiem czy ta osoba czytała książki Dr Kwaśniewskiego i rozumie czym jest Dieta Optymalna... :roll:
Można tylko się domyślać, że nie... :?

Zyon

Czyli najprawdopodobniej poczuł się dobrze, ale po badaniu cholesterolu - pełna rozpacz, bo "norm" nie trzyma.  8)
Tez kiedys bylem chory na normy, potwierdzam straszna choroba :?
:lol:
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2018-01-29, 09:45:51

Z dzisiejszej poczty, ta osoba pisze tak:
"Walczę od roku z szumami usznymi, od roku ani na chwilkę nie przestało mi dzwonić w uszach(wykryto u mnie Borelioze, helicobacter) już jestem na skraju wyczerpania, dzisiaj rano straciłem przytomność, zabrało mnie pogotowie , nie wiem czy to mi się mogą zatory robić, mam mutację genu MTHFR. Do Ciechocinka dzwoniłem ale turnus jest od 18 lutego dopiero.

Pozdrawiam..."

Ale na pogotowiu musieli jakąś diagnozę wystawić... :roll:

administ

Jasne, ale to nie mój problem.  8)
Ile mogłem, tyle pomogłem.  :D

madre

Cytat: renia w 2018-01-29, 10:33:30
Ale na pogotowiu musieli jakąś diagnozę wystawić... :roll:

"Walczę od roku z szumami usznymi, od roku ani na chwilkę nie przestało mi dzwonić w uszach...."
"...Nie wiem czy mam kontynuować dietę czy się wstrzymać?..."

Ja (nie)słusznie uważam, że należy kontynuować diagnozę i wstrzymać dotychczasową dietę. :?

vvv

Cytat: admin w 2018-01-29, 09:45:51
Pozdrawiam..."

Takie przypadki "na krawędzi" to albo się prowadzi samodzielnie,
czyli jem to co uważam /zgodnie lub niezgodnie z czymś-tam / - obserwuję, że jest coraz lepiej,
albo
może coś "radzić" lekarz medycyny świadomy dietetycznie, który wie jak ważyć słowa,
z tym, że "nawet" lekarz będzie zmierzał by sam jedzący zaskoczył po czym czuje się lepiej
i dokonywał samodzielnie trafnych wyborów.

Jasne, że "skoszarowane" jedzenie mogłoby pomóc, ale głównie jako demonstracja, że faktycznie tak jeść można.

Jeszcze jest opcja "atomowa" wyp#$%^&* z domu co do grama wszystkie niejadalne produkty.
:?

Gavroche

administ

Też, bo łatwiej czystość utrzymać... ;)

vvv

Gavroche

administ

Ale niezdrowy, bo to czerwone mięso, czyli propagowanie komunizmu które jest prawem zakazane!  :? ;)

Gavroche

Fakt w czerwonej Korei psy jedzą. ;)

administ

Dziwię się, że PiS jeszcze nie wprowadził obowiązku zajadania 5*wio, bo to przecież najzdrowsza dieta dla Polski i Polaków.  8)

Blackend

Fakt.  8)
Spokojnie mogliby opodatkować grilowanie w ramach walki z globalnym ocipieniem i mięso w ramach walki z zabijaniem zwierząt. ;)  8)

administ

Właśnie, to szlachtowanie masowe niewinnego niczym z piekła rodem...  :? ;)
A przecież można inaczej, bo wszyscy nie muszą sobie tak szkodzić mięsem powszechnie i raka świadomie hodować.  8)

Blackend

Grzeszą okrutnie, nawet postów nie przestrzegają.  :? ;)