Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Bakterie winne otylosci ludzkiej

Zaczęty przez kodar, 2006-12-21, 23:49:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

kodar

O tym jak bakterie winne sa otylosci ,mozna przeczytyc na tej stronie:www.zeit.de/online/20006/51/fettleibigkeit-bakterie

Tomkiewicz

Link do polskiego artykułu na ten temat jest też w wątku "jak wiele można wytłumaczyć z pomoca genetyki ?"

M

toan

Rozumiem, że przeciętny ekspert od dietetyki nie wie, że florę bakteryjną jelit determinuje skład spożywanego pokarmu, ale publicznie się do tego przyznawać i to w poważnej naukowej gazecie 8).
Szczupli jedzą zupełnie inaczej niż otyli i dlatego mają inną florę bakteryjną jetlit, a nie - są szczupli, bo mają inną florę bakteryjną. To tak jakby meteorolog twierdził, że "przyczyną deszczu jest rozłożenie parasola", choć z nazwy - to urządzenie jest - PRZECIWSŁONECZNE :D
To może wytruć te bakterie antybiotykiem i podać doustnie "szczepionkę" bakteryjną z bakteriami na chudnięcie :roll: , a spadek wagi będzie ... że HEY :shock: :D. Oczywiście TYLKO TEORETYCZNIE :(

Radzio

Najokropniejsze w tym jest to, że nielicznym wydaje się, że to, co robią zwierzęta, jest okropne. :D
A w chwilę potem podziwiają ich zdolności- naturalne. :D "Kastraci" tacy. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-11-28, 18:16:42
Najokropniejsze w tym jest to, że nielicznym wydaje się, że to, co robią zwierzęta, jest okropne. :D
A w chwilę potem podziwiają ich zdolności- naturalne. :D "Kastraci" tacy. :lol:
8)
I chciałabym, i boję się z tego drzewa zejść...

Radzio

Prowokator, a Szefu mój zaś brak zrozumienia mni wytknie. :D

Gavroche

Najwyżej znowu posiedzisz w szatni  :lol:

Radzio

Kociołek. Wszyscy na polu, a ja na ... w szatni. :?
Zaś jestem chroniony. :D

Gavroche

W ostrzejszych nieco przypadkach chronią przyciasnymi kaftanikami i pokojami z miękką boazerią ;)
Klamek podobno nie ma i zastrzyki robią grubą igłą :D

Nie narzekaj ;)

Radzio

"Miękką boazerią"- nie znam, to pewnie w apartamentach na wyższych piętrach. :D

Wprost przeciwnie, wypada choć za chęci podziękować, ale jak- przez drut. :shock: ;) :D

Gavroche

Leniuch.
List można wysłać, czy kartkę samodzielnie jakoś obryzganą, forsę przelać gdzie trzeba czy drew narąbać znienacka...

Radzio

Masz mnie. :shock:
Drew narąbię znienacka. :mrgreen:
Po rehabilitacji, choć jest to, w tym kontekście, wieloznaczne słowo. :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-11-28, 19:52:31
Masz mnie. :shock:
Drew narąbię znienacka. :mrgreen:
Po rehabilitacji, choć jest to, w tym kontekście, wieloznaczne słowo. :D
Sam się rehabilitujesz czy pod okiem felczera jakiegoś?
Jak idzie?
Postępy znaczy są?

Radzio

Cel jest wyznaczony- "rozszarpać" TRX'a. ;)
Mam dostęp do specjalistów, ale to nie są alt...., a tym bardziej fra... .:D Mam też ... las i tę, ... no ... to, co wartościowa micha przywraca. :D
Idzie! Bowiem tak chcę, tu bieg nie jest mi potrzebny.
Są! Bardzo, bardzo, bardzo ostrożnie spuszczę się raz po drążku, ale z krzyża, znaczy nie po wojskowemu. 8)

Gavroche

Raz a dobrze!
Też lubię single, jeden to dobra liczba :D

Jasne, że się nie spieszy, ale lekko mógłbyś podgonić postępy.
Wyobrażam sobie co by się działo, gdybyś pisał prawą :shock:
Oburącz to w najdzikszych snach... :lol:

Radzio

Gavroche

Możliwe, że te bakterie są wszystkiemu winne, w końcu to dominujące organizmy na Ziemi, no i jesteśmy wszyscy spokrewnieni. :D
LUCA, ostatni wspólny przodek wszystkich organizmów:
http://www.biomedical.pl/aktualnosci/przodek-luca-bardziej-zlozony-niz-naukowcy-przypuszczali-3435.html

Gavroche

Wprawdzie na świnkach, ale ciekawe, pojedyncze podanie probiotyku prosiętom, a jak wiele pozytywnych skutków:
http://ptz.icm.edu.pl/download/2014/tom_10_1/V%20Napiórkowska.pdf